Jak se ztrapnit (snadno a rychle)

Jak se ztrapnit (snadno a rychle) https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405383/bmid_jak-se-ztrapnit-snadno-a-rychle-iZX-405383.jpg 4 83 83

I EXPERTI NA VZTAHY MOHOU MÍT ZLOMENÁ SRDCE A KDYŽ JDE O LÁSKU, NIKDO SI NEMŮŽE BÝT NIČÍM JISTÝ… Darby Vaughnová, holka z malého města, která se stala expertkou na randění, má konečně vše, o čem vždycky snila: okouzlujícího manžela, do něhož je po uši zamilovaná, úžasný dům ve skvělé čtvrti, vlastní bestseller o randění a dokonce chodí na pedikúru, kterou si odečítá z daní. Když ale Darby zjistí, že ji manžel podvádí, její perfektní život se vymkne kontrole. Nejen že je nejtrapnější chvíle v jejím životě propírána ve všech bulvárních plátcích a televizních pořadech o showbyznysu, ale její pověst nejoblíbenější vztahové expertky v Americe je patřičně pošramocená. Pokud Darby záletnému manželovi odpustí, poruší nejzákladnější pravidlo vztahů, které sama doporučuje („Nikdy nezůstávej se záletníkem!“), a bude mít po kariéře. Pokud se bude držet vlastních zásad, přijde o jediného muže, jehož kdy skutečně milovala. Darby pochopí, že i experti na vztahy můžou mít zlomená srdce a že když jde o lásku, nikdo z nás si nemůže být ničím jistý.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Fifteen Minutes of Shame , 2008


více info...

Přidat komentář

Radka1727
16.10.2023 2 z 5

Nevýrazná oddechovka.... vsuvky z knihy napsané hlavní postavou jsou tak nějak fádní, dějová linka nebyla špatná, ale chyběl epilog, který by to posunul dál.

Syma149
01.09.2023 2 z 5

Takové neslané, nemastné. Romantika nic moc, samá vztahová filozofie. Neříkám, že byla úplně špatná, ale znovu už ji číst nebudu.


Locika
04.10.2022 2 z 5

Bože, těch překlepů a chyb...

Laf
06.01.2022 3 z 5

Kdyby to šlo, tak knihu ohodnotím na 3,5 hvězdičky - takový lepší průměr. Kniha se četla poměrně dobře a děj plynule utíkal, ale žádnou extra zápletku jsem tam neobjevila, ze které bych byla u vytržení. Je to takové odpočinkové čtení, které ovšem řadím mezi knihy "jednou a dost".

ErčaV.
08.10.2021 5 z 5

Za mě krásná a vtipná kniha. Parádně se četla a není nějak náročná. Prostě oddechovka.

Holly.W
08.07.2021 4 z 5

Pěkné, pohodové, vtipné počteníčko. Ideální někde na pláž nebo k bazénu.

Margaritta1987
30.12.2020 4 z 5

Pokud se vám líbí Bridget Jones nebo jste kdysi četli Lanczovou, tak se vám kniha bude určitě líbit

Simstr
27.10.2020 2 z 5

Vždycky, když v knihovně sáhnu pro takovou knížku, mám obavy :-) a byly oprávněné. Zbytečná knížka, zbytečně strávený čas. Bohužel.

Misshell1
08.09.2020 4 z 5

Příjemná oddechovka...lehce uvěřitelný příběh...ukápla slzičky, byly nadávky, ale nakonec pěkný konec ????

poiu
07.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Letní oddechovka o vztahové expertce Darby (opravdu existuje takové povolání? :-D ), které se během televizního natáčení otočí život vzhůru nohama, když jí moderátor v přímém přenosu oznámí, že ji opouští manžel a vrací se ke své bývalce... Nastává kolotoč událostí, ve kterých se Darby snaží získat manžela zpět (nebo aspoň jeho dvě děti do péče) , což se jí moc nedaří ani s vydatnou pomocí svého rozvodového právníka (který je navíc nejhezčí chlap na světě...)

Divné věci:
- Vážně někoho tolik zajímá nějaká "vztahová expertka", aby byla věčně na prvních stranách časopisů?
- "domluvená rande" s modelem Kylem a basketbalistou (už nevím, jak se jmenoval) by jí u soudu spíš uškodila
- Spousta překlepů typu: "Potkáš se zajímavého mužem" (str.215) - Překládal tu knihu snad Google Translator?
- s Bridget Jonesovou to nemá lautr nic společného...

Nicméně:
"Chytří lidé mluví o nápadech, průměrní o událostech a ti hloupí mluví o sobě navzájem."

"Vstoupila do role mateřství s klapkami na očích a představou, že může mít obojí? Nejspíš to tak bylo. A pak postupně vyšlo najevo, že se bude muset rozhodnout. Buď její kariéra nebo její děti. Jedno z toho zkrátka muselo z kola ven. Skloubit vše je jedna velká iluze. Minimálně pro matku. V momentě, kdy do života vstoupí děti, pro někoho musí stát za všech okolností na prvním místě. A ten někdo je téměř vždy jejich máma. (...) Willova kariéra nikdy újmu neutrpěla. Nikdy nezmeškal důležitou schůzku, nikdy se nemusel vzdát skvělé pracovní příležitosti, protože jedno z jeho dětí onemocnělo žaludeční infekcí a schopná paní na hlídání nebyla k dispozici. Will měl vždy schopnou paní na hlídání: mě. A přede mnou Gigi. A vsadila bych se, že ani jedna z nás neměla tušení, do čeho jde."

katy87
15.06.2020 odpad!

Odpad! Nehodnotím jako nějaký skvost literatury, chápu, že je to odpočinkové čtení, nicméně i tak se po přečtení ptám: co mi to mělo dát? Nebylo to zábavné, zajímavé, poučné, ani inspirující, a už vůbec ne ani trochu reálné! Všichni se tam topili v penězích, celebrity, pro které není problém dát za snídani v hotelu 80 dolarů, které běžně několikrát za měsíc létají po USA a o kterých se píše ve 40 amerických denících... Jako vážně? Těžce předvídatelná slaďárna (SPOILER - v momentě kdy se v knize objeví krásný, chytrý, pohledný a vysportovaný rozvodový právník Holt) nemá s Bridget Jonesovou nic společného. Marně přemýšlím, jak a proč se takhle věc ocitla v mé čtečce - no, doufám, že jsem to aspoň kupovala ve slevě, když už :-)

Delitka
24.04.2020 5 z 5

Další fajn oddechovka. Tato autorka umí psát příběhy bez zbytečných citových výlevů jak to u některých romantických knih bývá.

tami1
06.01.2020 3 z 5

Tak nevím, ta knížka je tak trochu kočkopes. Ani humor, ani romantika a ani pořádná akce. To vysoké hodnocení moc nechápu. Je to taková nevýrazná oddechovka.

babystar
17.12.2019 4 z 5

Knížku bych doporučila všem, co chtějí přežít rozch(v)od ve zdraví. Ačkoliv si myslím, že Američané jsou poněkud "trhlí", tak s radami v této knize jsem většinou souhlasila. Jen bych to nepřeháněla s "otevíráním svého nitra", neboť všeho moc škodí. Pro "odkopnutého" partnera je důležité se na svou situaci dívat s nadhledem, zachovat si důstojnost, uvědomovat si vlastní cenu, být sebevědomým člověkem, i když nepřijde "princ na bílém koni" jako v románu. I Darcy se přesvědčila, že pro jedno kvítí slunce nesvítí.

avalonek
30.11.2019 2 z 5

Pro mě není známo,kde tato kniha dostala tak vysoké hodnocení.Ja se nezasmála ani jednou,spíš mi to přišlo trapné a knihu jsem dočetla jen,protože jsem v nemocnici neměla co jiného číst. Jsem ráda,že je to za mnou a k této spisovatelce se už asi nevratím

veronicave
14.11.2019

Skvělá knížka s napínavým dějem a moderním příběhem.

Litocha
10.11.2019 3 z 5

Nevím, na romanci je tam málo pozornosti soustředěno na hlavní dvojici (a necítila jsem tam moc vzájemné přitažlivosti), na humorný román je tam málo humoru a nadsázky, na vážněji míněné dílo to nejde dost do hloubky. Ve výsledku je to takový kočkopes, od každého trošku.
Možná až moc pozornosti bylo věnováno tomu, jak se v tom Darby plácá, chvílemi se kniha docela táhla. Chyběl mi zajímavější děj a styl psaní mě tak docela nevtáhl. Scény ze světa celebrit na mě působily uměle. Kamarádky byly skvělé.
Celkově je to taková kniha neurazí, nenadchne, kterou nemám nejmenší potřebu číst znovu. V porovnání s předchozí autorčinou knížkou vycházejí obě dost podobně, i když Ve třiceti (poprvé) single se mi asi líbila o něco víc.

Ráčkajda
27.10.2019 3 z 5

Takové hodně nenáročné čtení, oddychovka. Pár stránek jsem občas musela přeskočit a ke konci už jsem chtěla, aby už byl konec.

tereza1198
17.10.2019 3 z 5

Byla to blbovinka. Ale moc pěkná. Odpočinkové čtení, které jsem zvládla za jeden den v ušáku. Darcy jsem fandila.

kneslova
22.09.2019 4 z 5

Tak jak je psáno pode mnou, takové dovolenkové čtení, celkem příjemné

Štítky knihy

láska humor romantika léto Florida trapasy rande, randění

Autorovy další knížky

Lisa Daily
americká
2018  69%Ve třiceti (poprvé) single
2019  72%Jak se ztrapnit (snadno a rychle)