Jak se vraždí v Česku

Jak se vraždí v Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34053/jak-se-vrazdi-v-cesku-34053.jpg 3 12 3

Netradiční detektivka z pražského podsvětí na začátku třetího tisíciletí. Autor nezapře minulost humoristy a vzdělání sociologa. Píše o špíně velkoměsta s černým, někdy až mírně cynickým humorem.. Zaměřuje se na psychologii postav, nezdržuje se dlouhými popisy, ale žene děj dopředu rychlým sledem dialogů, jimiž míří přímo k jádru povah jednotlivých aktérů, jejich slabostí, předností a životních motivací. Sympatický, v duchu tradice české detektivky trochu "tatíkovský" kriminalista, řeší případ nočního klubu, s nímž - a zejména s jeho majitelem - není zdaleka všechno v pořádku. Vyprávět by o tom mohla jistá narkomanka - kdyby ovšem hned na začátku příběhu nezemřela ...... celý text

Přidat komentář

n.ezn.amy
19.06.2020 5 z 5

Mám moc rád knihy Vojtěch Steklače a styl jeho psaní. Proto jsem po všech příbězích party z Holešovic sáhnul po této detektivce a byl jsem mile překvapen. Postarší kriminalista řeší případy, kdy prakticky veškeré vyřeší inteligencí, žádné honičky a střílení, prostě stará dobrá detektivka z pražského prostředí.

Mirka2778
28.02.2020 4 z 5

Tyto čtyři téměř rodokapsové příběhy mi vystačily tak akorát na dvě odpoledne. Po všech překombinovaných detektivkách, konečně jednoduché, odpočinkové povídky, kde kriminalisté nejsou zároveň akčními hrdiny, ale naopak, řeší své případy pěkně "po staru".


lagina
08.02.2014

Má první detektivní kniha. Líbila se mi. Rychlé, čtivé. Příjemné odpoledne :)