Jak hovořit s vdovcem

Jak hovořit s vdovcem https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59390/bmid_jak-hovorit-s-vdovcem-HBs-59390.jpg 4 26 4

Doug Parker se stal vdovcem v devětadvaceti letech, což z něj na poklidném maloměstě udělalo celebritu. Téměř všichni obyvatelé úhledných bílých domů projevují zvědavost či sympatie, některé dámy dokonce nezřízenou vášeň. Ale Douga nic z toho nezajímá. Jednak se programově sžírá žalem, jednak má na starosti šestnáctiletého nevlastního syna Russe, který kdysi býval báječným klukem, ale teď se z něj stal chodící problém. Kromě toho jsou zde i dvě Dougovy sestry: jeho rázné dvojče Claire, která nedávno opustila manžela a nastěhovala se k Dougovi domů, pevně odhodlána vytáhnout ho z alkoholové mlhy a hýčkaného žalu, ve kterém si její bratr nepochopitelně libuje. A konečně perfekcionalistka Debbie, které nestačí profesní úspěch, ale potřebuje mít dokonalý celý svůj život, a to za každou cenu. Neurotická matka a těžce nemocný otec představují třešničku na těžce stravitelném rodinném dortu. Doug má pocit, jako by mu ten dort přistál přímo v obličeji. Pak ale začne stírat šlehačku z tváří, zvolna vystupuje ze stojatých vod samoty a s lehkou závratí se vrací do světa milostných schůzek a občasných erotických výbuchů. Jenomže to by nesměl být Doug, aby se zase všechno úplně nezvrhlo... Jak hovořit s vdovcem je zkrátka kniha o tom, jak najít cestu, i když nevíme, kam vlastně jdeme.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

How to Talk to a Widower , 2007


více info...

Přidat komentář

martina.culik
19.12.2022 3 z 5

Knížku jsem si koupila už před lety a docela jsem se na ni těšila, i když jsem ji nějako dobu odkládala. Bohužel musím konstatovat, že v knihovně si ji určitě nenechám.
Celé mi to přišlo takové nemastné, neslané. Nemůžu říct, že by to nebylo vůbec čtivé, ale mně to nesedlo.

AnetV
29.03.2017 5 z 5

Knihu jsem koupila náhodou v LK za 19,- o to větší bylo překvapení, jaká to byla bomba, Douga jsem si zamilovala a skvěle se pobavila. doporučuji.


Kristie-Sophi
20.08.2013 5 z 5

Bomba! Nic jiného mě nenapadá. Doug si mě získal tím, že všechno říkal tak, jak se říkat má. Jak se cítí po smrti Hailey, jak chlastá, jak bojuje s králíky na jeho zahradě (miluju tyhle scény), jaký vůl je Jim, jak má šílenou matku a nemocného otce, jak truchlí a jak se on sám chová. Moc se mi kniha líbila.
PS: Dougu, tvůj novinový sloupek miluju, jsem tvá velká fanynka! :D

nika123
10.12.2012 5 z 5

Moc zajímavá knížka. Bavila mě od první stránky,což se mi už dlouho nestalo.

Štítky knihy

vdovci

Autorovy další knížky

Jonathan Tropper
americká, 1970
2010  81%Co by kdyby
2009  83%Všechno se mění
2005  81%Městečko Bush Falls
2008  86%Jak hovořit s vdovcem
2006  78%Plán B

Kniha Jak hovořit s vdovcem je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce9x
Chystám se číst17x
Chci si koupit2x