Jak chutná strach

Jak chutná strach https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478375/bmid_jak-chutna-strach-Ddj-478375.jpg 4 70 21

Cílevědomá, ale poněkud lehkovážná novinářka Eva má pořádně ostré lokty, a když o něco usiluje, jde doslova přes mrtvoly. Přílišným tlačením na pilu však nejenže přijde o perspektivního přítele, ale zadělá si také na vážné problémy v zaměstnání. Hrdinka si chce udržet aspoň skomírající kariéru, když už se jí zhroutilo soukromí, a tak naléhá na svého bratra - policejního vyšetřovatele - aby jí poskytl exkluzivní informace k sérii brutálních vražd a nevysvětlitelných únosů, které kriminálka aktuálně řeší. Kvůli své umanutosti ale Eva doslova strčí hlavu do oprátky. Nebezpečná skupina zabijáků, které policie už mnoho měsíců nemůže přijít na kobylku, je totiž všetečné reportérce v patách… Dřív, než Evě dojde, že jí hrozí smrtelné nebezpečí, stává se obětí únosu a je uvězněna. Tvrdohlavá potřeba dosáhnout za každou cenu svého se jí tak stává osudnou a mladá žena se ocitá na velmi tenké hranici mezi životem a smrtí. Ztratí svobodu i možnost rozhodovat sama za sebe, a přijde taky o důstojnost. Jediné, co jí zůstává, je ochromující strach.... celý text

Přidat komentář

LenkaKa
11.04.2024 2 z 5

Moje druhá kniha od autorky, ale tahle mě teda moc nenadchla. Hlavní hrdinka mě štvala od začátku do konce, ale nakonec jsem to dočetla. Téma je každopádně zajímavé a čte se to rychle :)

Radka1911
12.10.2023 3 z 5

Průměrná česká detektivka. Detektivní zápletka je zajímavá ale na české poměry mi připadá až příliš přehnaná, hlavní hrdinka je doslova příšerná osoba.


Aghatte
14.08.2023 2 z 5

Tato kniha byla zatím nejlepší od autorky, ale i tak dost bída. Umělé dialogy, dosti trapné, občas těžko uvěřitelně našroubovaný děj, nesympatická chladná a protivná hlavní hrdinka. Policie opět totálně neschopná.
Nevím, proč ve všech českých knihách a filmech působí policie jako karikatura sebe samé. Prostě soudruzi od VB. A to se ani po desetiletí nemění.
Kladně kvituji absenci erotických scén, které mi v jiných dílech vadily, ovšem brutálního násilí zde bylo až až .
Přečteno vcelku rychle, ale spíš abych to už měla za sebou.
Půjčeno z knihovny, nic, co by člověk koupil a opakovaně četl.

lucakuca
30.07.2023 1 z 5

Nehodnoceno.
Dočetla na str. 60.
Hlavní hrdinka je taková kráva, že mě to fakt, ale fakt nebaví číst dál.
Autorce se povedla vykreslit prvotřídní hvězda. Ale jak hodnotit? Jsem v rozpacích.
Když knihu odkládám do 30 stránek přečtenou, jako bych ji nikdy nečetla, ani neeviduji.
Když nedočtu, že mě nebaví, dávám jednu hvězdu.
Ale tady se autorce povedlo vykreslit "hrdinku" tak úžasně odporně, že to číst nechci.
A to je zase čas na plný počet bodů, protože ve mně víří emoce...
Ale když ji odhazuji nedočtenou....

Gibis
30.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Méně sympatickou hlavní hrdinku, aby člověk pohledal :) Sobecká, do sebe zahleděná, rozmazlená zlatokopka, asi tak bych ji popsala. Kdyby to byla detektivka A. Christie, byla by to jasná oběť vraždy, namíchla koho mohla :) Ale samozřejmě když začalo přituhovat, bylo mi jí i líto a při útěku jsem jí držela palce. Celkově psáno trochu jednodušším stylem, takže kdo má načteno hodně detektivek, asi bude trochu zklamán.

Laf
01.04.2023 5 z 5

Po knize jsem sáhla tak na zkoušku, abych zjistila, jak autorka píše. A byla jsem překvapená, že mi styl sedl a čtení mne bavilo až do konce. Jediné, co mi tam strašně vadilo, byla postava Evy. Ze začátku to byla hrozně nesympatická postava, která mne hrozně nahlodávala, že kvůli ní to ani nebudu schopná dočíst. Naštěstí pak příběh nabral úplně jiný směr a sympatie šly stranou. Rozhodně ten, kdo má rád napětí, určitě po této knize může sáhnout. Když přečkáte začátek, pak je to jedna velká jízda.

Inka8
01.12.2022 5 z 5

Já mám ten problém , že se do každého děje knihy vcítím a tato mě dostala , když jsem si představila , že někdo může být taková zrůda , že si vybuduje výdělek na neštěstí jiných . To , jakým způsobem zacházeli s unesenými , jako by byli jejich majetekem , hrůza . Vím , že je to kniha , ale bohužel se může i stát pravdivou

lenkavildomcova
01.12.2022 4 z 5

Nakonec dávám 4hvězdy, ale nemohla jsem se začíst. Jindy přečtu knihu za 3 dny a tuto jsem četla měsíc. Nesedl mi styl. První půlka se příšerně táhla, druhá byla lepší. Téma hodně dobré.

limetka2008
09.09.2022 2 z 5

Četlo se to dobře, postavy a jejich zázemí byly málo propracované. A týden po přečtení jsem si nemohla vzpomenout, o čem to bylo. Takže tak průměr - čtení na dovolenou

jasmína
05.07.2022 5 z 5

Kniha, od které jsem se sice dokázala na pár momentů odtrhnout, ale autorka píše rozhodně moc dobře a napínavě.

janina66
29.06.2022 5 z 5

Dobrá, napínavá, ale dosti drsná kniha s detektivní zápletkou. Poslední třetinu knihy jsem četla jedním dechem.

Buchtičkajani
14.06.2022 4 z 5

Hlavní hrdinka Eva mě chvilkama dost pila krev. Až strach o život ji pomohl změnit se, tedy snad. Jinak drsná, napínavá, ale čtivá detektivka.

Evka27
16.04.2022 2 z 5

Jsem ráda, když najdu někoho v knize, komu můžu fandit. Tady nikdo takový nebyl, ale zlo bylo potrestáno takže 2*.

LeSk
11.04.2022 3 z 5

Jedna z nejslabších knížek od této jinak skvělé autorky. Nějak mi tento styl k ní nesedí. Některé pasáže nevhodně zvolené, hůř propracované. Závěr předvídatelný. Předchozí knihy mě zaujaly mnohem více.

Alena1957
07.04.2022 5 z 5

Opet perfektni detektivka, jmeno autorky dodava jistotu. Tesim se na dalsi.

Jiparis
04.04.2022 5 z 5

Velmi dobrá detektivka, sousta děsivých momentů , čte se rychle.

xena2711
22.02.2022 4 z 5

Ač nerada, tak musím napsat, že Smrtelný hřích se mi líbil víc. Tady mi přišlo, že autorka už moc tlačila na pilu. I dialogy byly dost umělé.. Ale tvorbu Markéty Harasimové mám moc ráda a tak se těším na další novinku.

dana8437
16.02.2022 5 z 5

Autorka opět nezklamala, drsné, ale neskutečně čtivé, zkrátka takové, jako paní M. H. umí! Vřele doporučuji!!!

majík1
10.12.2021 5 z 5

Velmi napínavé, ale také hodně drastické. Kniha o tom,kam až může zajít chuť po mamonu.Hlavní hrdinka si zde sáhne na dno a pozná opravdovou hrůzu a strach.Kniha je pro silné nervy a žaludky.

Ann98
24.11.2021 5 z 5

Mám dočteno a pááááni. Mráz mi běhá po zádech ještě teď. Jak chutná strach? To zjistila především samotná hlavní hrdinka, ale i na samotného čtenáře při čtení této knihy trochu toho strachu dolehne. Ústřední téma v podání autorky působí neskutečně reálně. Ani nechci vědět, kolik se ve světě musí odehrávat podobných nechutných zvráceností.
Na knihách Markéty Harasimové miluji, že nejsou vyprávěny jen z pohledu hlavní hrdinky, ale i dalších postav, zločinců nevyjímaje. Ale musím říct, že zde jsem tyto pasáže četla s velkou nechutí. Popisy z pohledu násilníků jsou brutální, nešetří vulgarismy a lidského zde není absolutně nic.
Do knihy jsem se tak ponořila, že v druhé polovině jsem byla snad beznadějnější než samotná hlavní hrdinka.
Jediné, co mi opravdu pilo krev je charakter hlavní hrdinky Evy. S takto nesympatickou hlavní postavou jsem hodně dlouho nesetkala. Chápu, že to bylo záměrné, aby byl zřetelně vidět progres její osobnosti. Ale neskutečně mi to, jaká je, pilo krev.