Já, Eliška Přemyslová

Já, Eliška Přemyslová https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309434/bmid_ja-eliska-premyslova-8ef-309434.jpg 4 9 9

Když má jednou člověk královské jméno, nesmí mu dělat ostudu. Eliška Přemyslová má kuráž a taky tatínka, který je blázen do historie. Díky němu Eliška moc dobře ví, že nespravedlnost vládne dějinám, co je svět světem. Rozhodně se s tím ale nehodlá smířit a její neohrožená kamarádka Karolína Tmavá ji v boji za spravedlnost nenechá samotnou. Přečti si, jak chytře se Eliška s Kájou vypořádají s nadutým a krutým Štěpánem. S odvážnou dvojicí kamarádek zažiješ situace, které se mohou přihodit i tobě. A jestli tě baví dějepis, určitě si tenhle příběh skvěle užiješ.... celý text

Přidat komentář

Janizoun
12.08.2022 3 z 5

Tak z této knihy jsem byla malinko zklamaná.
Dějově to nebyla špatná knížka, ale styl psaní mi nevyhovoval. Jako čtyřnásobná mamina co vždy četla dětem jsem z této knihy nadšená nebyla a bohužel ani moc mé děti. Není špatná, ale není to ani žádná "hitparáda" :-)

broskev28
09.06.2022 4 z 5

Já jsem se bavila: bylo to svižné a zajímavé čtení se spoustou reálných situací a nápadů. Jenže to bych nebyla já, kdybych neměla své ALE. Věřím a doufám, že se najdou dívky dvanáctileté (plus mínus) a budou knížkou nadšené. Natolik, že se vůbec nepozastaví nad následující formulací, která by podle mého názoru mohla zarazit i leckterého třicátníka:
"V hlavě mi kutaly myšlenky jak sbíječky úderníků stachanovců na směně v ukrajinském dole. Jenže zatímco soudruzi horníci z třicátých let minulého století makali a plnili plán na sto padesát procent, takže je ostatní soudruzi mohli velebit až do nebes, má hlava, ač jela na plné obrátky, nevymyslela nic."
Tatínkovy, potažmo Eliščiny dějepisné znalosti se mi moc líbily, ale vidět jméno Otce vlasti napsané psacím písmem, včetně číslovky, byl pro mě docela šok. Zato pokyn "protáhni krokana!" vůbec nebyl špatný. Každopádně já knížku sečtělejším holkám v naší knihovně určitě budu nabízet a uvidím, jak se jim bude zamlouvat.


Barabora
30.12.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka sice pro menší ale bavila mě.

Zpivajici_Paja
22.03.2020 5 z 5

moc pěkná kniha,dobře se čte,přečetla jsem za 3 dny