Smutno se musí vyšeptat přehled

Smutno se musí vyšeptat https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467910/bmid_smutno-se-musi-vyseptat-hUe-467910.jpg 5 21 21

Druhačka Věnka Václavíková má báječnou rodinu. Máma je ilustrátorka dětských knížek, táta vědec, který zkoumá počasí na polární stanici, a bratr Vašek se připravuje k maturitě. Věnka se učí dobře, má kamarády a nic jí nechybí. Jenomže neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Když máma onemocní depresí, Věnce se zdá, že maminku někdo začaroval. Je jiná. Všechno je divné, horší… Dokáže se rodina semknout a pomoci mamince zlou nemoc porazit?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smutno se musí vyšeptat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Lutzka
04.05.2024 5 z 5

Krásně napsaná knížka pro děti o vážné nemoci. Hezký způsob, jak jim vážná témata přiblížit.

broskev28
19.05.2023 5 z 5

Já jsem si knihu vypůjčila podle názvu - připadal mi úžasný. Když jsem zjistila, kdo ji napsal, začaly se mi "sbíhat sliny" na čtení. Jak píše třeba komentář hermína14, některé slovní obraty a příměry v téhle knize jsou doslova úchvatné.
Takže jsem ji slupla jako malinu, navzdory těžkému tématu, a dávám za pravdu předešlým komentářům: je opravdu výborná. Věnka je šikovná školačka, bratr Vašek tuze statečný gymnazista a maminka je zkrátka psychicky labilní osoba, která potřebuje pomoc. Pro děti velmi srozumitelně, pohádkově vysvětleno, proč teď nezabere ani modrá skobička . . .
Moc doporučuju jako společné čtení pro rodiče a děti. I když (naštěstí) netrpíte depresí, je velmi užitečné, když si váš potomek uvědomí, že i vám může být někdy ouvej a že i dospělák potřebuje pomoct a poradit.


daria887
12.10.2022 5 z 5

Přínosná kniha s neobvyklým tématem. Pěkně zpracovaná po výtvarné i literární stránce. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smutno se musí vyšeptat v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x