Tichý svět Nicholase Quinna

Tichý svět Nicholase Quinna https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100413/bmid_tichy-svet-nicholase-quinna-vF4-100413.jpg 4 22 5

Inspektor Morse série

< 3. díl >

Detektivní román popisuje vyšetřování vraždy v akademickém prostředí oxfordských hodnostářů. Svou prací mírně znechucený inspektor Morse, známý milovníkům detektivek i z televizního seriálu, má v řadách čtenářů mnoho příznivců. Zpracování zápletky i zachycení iniverzitní atmosféry jsou na dobré úrovni, líčení je však poněkud zdlouhavé.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Silent World of Nicholas Quinn , 1977


více info...

Přidat komentář

lynxir
23.02.2024 2 z 5

Naprosto ploché postavy, ke kterým si nevytvoříte žádný vztah, a to včetně vyšetřujícího inspektora; v podstatě mi bylo zcela jedno, kdo koho zamordoval a jestli to policie nakonec vypátrá. To je špatně.

slunicko1958
08.08.2022 4 z 5

Zvláštní detektivka...
Děj byl hodně zamotaný, v poslední třetině knihy se téměř každou kapitolu měnil "jasný" pachatel. Musela jsem být stále plně soustředěná, abych pochopila pointu.
Důvody zločinu byly celkem srozumitelné, ale pasáž o způsobu provedení, tu jsem si musela přečíst dvakrát. A vlastně ani Morse neměl do poslední chvíle jasno a o Lewisovi vůbec nemluvím!


kap66
21.10.2019 4 z 5

Potěšená prvním dílem jsem přečetla třetí a budu pokračovat, protože trojjedinost Anglie + zločin + humor je záruka mého uspokojení. Jednu hvězdičku tady ale hned na začátku utloukli jednak páni profesoři, kteří mi připomněli svými debatami tu nudnější část mého studentského mládí, jednak i Morse, jehož protivnost tentokrát už už překračovala hranici mé tolerance; navíc jeho tajnůstkářství vyřadilo načas ze hry mého oblíbence Lewise – a mě baví právě jejich souhra (i když má být Lewis ten malinko natvrdlý, nesmí stát úplně mimo). I tak se ale začíná Colin Dexter řadit v mé hlavě k těm, kteří mě napnou a pobaví zároveň. A to já mám ráda!

begoni
05.08.2019 2 z 5

Chaotické...

marlowe
21.07.2019 5 z 5

Natěšen skvělým seriálem Endeavour, který musí pohladit po duši každého milovníka retro-detektivek, jsem se vrátil po letech k Morseovské sérii Colina Dextera – a vůbec jsem nebyl zklamán. Pár výtek k příběhu bych možná měl, ale všudypřítomný neinvazivní humor, plný jemného sarkasmu a ironie, přebijí všechno kartou nejvyšší (dvojka Morse – Lewis je naprosto neodolatelná!) a tak s plným vědomím zůstávám u pěti hvězdiček!