Imaginární svět

Imaginární svět https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36456/imaginarni-svet-36456.jpg 5 19 4

Důkladná znalost problematiky, bohaté psychoteraupetické zkušenosti a snaha pomoci duševně nemocným daly vzniknout knížce, která umožňuje neobvyklý pohled do neskutečného světa lidí, postižených vážnými duševními chorobami, zejména schizofrenií. Na četných příkladech z praxe ukazuje autorka logiku psychického onemocnění, jeho vztah k opakovaným nevyřešeným konfliktním situacím, formy psychologické obrany organismu, a vyvrací představy o nemožnosti navázání kontaktu se schizofrenními pacienty a přispět ke zlepšení jejich choroby.... celý text

Přidat komentář

Malonek
10.11.2021 5 z 5

Pro mě výborná knížka nesoucí pozitivní zprávu. Když si vezmu, jaké v době vzniku knihy byly možnosti medikamentózní léčby (sice účinné, ale s řadou nežádoucích účinků), tak je vidět, že psychoterapie může mít obrovský smysl i u těch nejděsivějších diagnóz.
I teoretický úvod byl poučný, ale ty příběhy, navíc psané krásným jazykem, se mě opravdu dotkly. Tím, že se mě téma týká i osobně, dala mi kniha hodně naděje do budoucnosti.

Dom95
10.04.2021 4 z 5

Určitě perfektně poslouží jako skripta, respektive pro studium. Příběhy osob jsou opravdu zajímavé a proto jsem se ke knize několikrát vrátil. Celkově je ale kniha více věnována lidem, kteří se profesně pohybují okolo schizofreniků.


p0stm0derna
15.01.2019 5 z 5

Není to kniha zásadní. Obsažená teorie se dá spolehlivě dohledat jinde obsažnější pro vědce, přehlednější pro laiky. Oceňuji ale odhodlání autorky k citové investici při porozumění schizofrenikům a její trvání na humálním přístupu v situacích, kdy se tento na první pohled jeví jako zbytečný, nepotřebný, nebo neplatný.

Freak
24.08.2014 5 z 5

Veľmi podarená, aj laikom prístupná literatúra o problematike schizofrenických pacientov. Autorka na príkladoch opisuje, ako sa choroba môže vyvíjať, z čoho môže vznikať a ako sa podarí (nepodarí) vyliečiť pacienta. Doložené kresbami pacientov.
Odporúčam prečítať všetkým, ktorí nejakého schizofrenika poznajú.