Ilustrátoři dobrodružství

Ilustrátoři dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356906/bmid_ilustratori-dobrodruzstvi-O7N-356906.jpeg 5 23 8

Jedná se o celobarevnou velkoformátovou obrazovou publikaci, která představuje sedmnáct významných ilustrátorů dobrodružných knih od konce 19. století prakticky do současnosti. Vždy přibližně na 25-30 stránkách budou představeni: Josef Ulrich, Věnceslav Černý, St. Hudeček, Václav Čutta, Rudolf Komínek, Fr. Horník, Jan Goth, Jiří Wowk, Alois Salač, Zdeněk Burian, Miloš Novák, Václav Junek, Bohumil (Bimbo) Konečný, Jan Černý-Klatovský, Jaromír Vraštil, Gustav Krum, Karel Toman.... celý text

Přidat komentář

Killingjoke
30.07.2019 5 z 5

Opravdu nádherná a jedinečná publikace, mapující tvorbu a životní osudy nejznámějších českých ilustrátorů westernů, indiánek a dobrodružných knih! Tyhle knížky jsem v dětství miloval a miloval jsem i obrázky které je doprovázely. Ne vždy jsem věděl, kdo je autorem a tak jsem rád, že jsem některé ty malé poklady objevil v této knize. Nějak mám v poslední době tendenci se odklánět od krimi literatury a vracet se k tomu co mne fascinovalo před mnoha lety – vedle historie to je válečná literatura a právě knížky dobrodružné, jenž byly ilustrovány umělci uvedenými v této knize, kteří jsou prostě fascinující! Vedle mé oblíbené trojky Burian, Konečný, Krum jsou zde další, ne méně zdatní, jejichž dílo opravdu stojí za zaznamenání. A jako u každé grafické publikace, tohle se nedá popsat slovy, tohle se musí vidět na vlastní oči!!! Jediný povzdech ve mne vyvolá to, že takoví skvěli umělci už se moc nerodí a jejich dílka nezdobí dobrodružné knihy dál. Jak vypráví kapitola o autorech po roce 1989, pár jich je, ale z celkového pohledu jsou vymírajícím druhem. Jsem nesmírně rád, že Vladimír Prokop toto monumentální dílo sesbíral, sestavil a sepsal životopisy všech těch skvělých umělců. Tato knížka je naprostým klenotem v mé knihovně a rád si v ní jednou za čas znovu zalistuju!!!

KAREL6725
25.02.2019 5 z 5

Nádherná kniha, plná krásných ilustraci, a zajimavých informací. Vyrostl jsem na knihách od Maye, Batličky, Foglara, tak že pro mě doplnění četby z dětských let. Kniha ve které může člověk neustale listovat a vždy objeví něco zajimavého. Prostě knižní skvost, který doplnuje dvě knihy od Z . Buriana, chlouba knihovny. Doporučuji , plný počet hvězd. Panu Prokopovi velké poděkování za tuhle uchvatnou knihu.


Blue
04.02.2019 5 z 5

Tohle je tutovka. Všem milovníkům klasické dobrodružné četby mohu knihu bezvýhradně doporučit k pozorné četbě i občasnému mazlení.

Francois17
09.03.2018 5 z 5

Tak tohle je naprosto dokonalá kniha, jak formou, tak i obsahem. Nikdy jsem ani nedoufal, že by něco podobného mohlo u nás vyjít. Obsahuje všechny ilustrátory, o kterých jsem si myslel, že jsou zapomenuti. Neuvěřitelné. Kniha předčila všechna má očekávání, je nádherná, krásně napsaná a obsahuje obrovské množství informací a obrázků. Z mého pohledu to není kniha roku, ale desetiletí. Nakladatelství i Vladimíru Prokopovi patří obrovský dík. Nevím, jestli tuhle knihu někdy něco překoná.

Boby17
06.02.2018 5 z 5

Vynikající kniha pro všechny milovníky dobrodružných knížek, ke kterým nerozlučně patří doprovodné ilustrace. Kniha pro mě byla velkým poučením, některé malíře jsem vůbec neznal, o dalších jsem se dozvěděl spoustu zajímavých informací z jejich životopisů. Prostě vynikající dílo. Pane Prokope, smekám před výsledkem Vašeho dlouholetého bádání!

minirock
18.01.2018 5 z 5

Na knížku jsem se hodně dlouho těšil také proto že jsem byl jedním z těch kteří finančně podpořili její vydání. A rozhodně nejsem zklamaný, je skvělá. Každý večer jsem si početl o jednom panu ilustrátorovi dobrodružství a bylo to parádní čtení. Dost starých knih s těmi ilustracemi mám a hodně jsem jich v knize našel nových. Takových knih nebude nikdy dost, pane Prokope, díky za tu obrovskou práci.

Guzzi
24.12.2017 5 z 5

Parádní kniha, ucelený přehled téměř všech mistrů, kteří obrázky vyšperkovali oblíbené dobrodružné knihy.

encyklopedie
26.11.2017 5 z 5

Myslím, že staré vydané dobrodružky hodně, hodně znám..... přesto jsem v této knize našel knihy, o kterých jsem neměl ani tucha
Je to taková malá encyklopedie vydaných dobrodružek ..... nedávám svých oblíbených 321%, přidávám dalších 321%
Pro mne neskutečná kniha....