Kapitoly z dějin výtvarného umění

Kapitoly z dějin výtvarného umění https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164938/kapitoly-z-dejin-vyt-164938.jpg 4 13 6

Skripta pro výuku dějin umění na středních školách. Od pravěku po postmodernismus. Jako příloha jsou připojeny náměty a symboly ve výtvarném umění a atributy svatých.

Přidat komentář

Bordoshut
23.05.2022 odpad!

Absolutní očistec. Učíme se z této publikace v rámci výtvarné výchovy na gymnáziu a přiznám se, že x-řádkové rozplývání se Vladimíra Prokopa kvůli kdejaké ptákovině je asi ten nejhorší zdrojový materiál, ze kterého jsem se kdy učil. Také spolehlivě nejnudnější, bílé stránky plné inkoustu mě za prvé neberou, za druhé připomínají prehistorické bichle, ze kterých se kdysi učila moje prababička. Bez urážky, ale pan Vladimír Prokop na mě z textu působí jako nafrněný narcista s hlavou v oblacích, který si o sobě myslí, že píše kdovíjak nebesky úžasný kánon a všichni mladí k němu musí vzhlížet s respektem a s uznáním v oku blahořečit jeho neskonalé moudrosti a uměleckým bohem posvěcené plešce. Až skončí školní rok tak s klukama rozděláme velký oheň. Budiž pozdraven pán Ježíš Prokop.

kiki3215
15.06.2021 5 z 5

Knihu rozhodně doporučuji studentům dějin výtvarné kultury. V knize najdete základ ke každému slohu, kultuře a dobře vám načrtne, co se vlastně dělo. Mě samotné kniha pomohla při učení se k maturitě, takže mohu jen s radostí doporučovat


BeyondHorizon
18.06.2020 odpad!

Pro studenty středních škol nejspíš dostačující. Jde o stručné shrnutí důležitých směrů, jmen a děl, která bychom měli znát, formou studentských výpisků. Nicméně některé popisy, poznámky či úvody jsou očividně ovlivněny autorovým subjektivním názorem, který se mi zdál nemístný a značně ubíral na profesionalitě. Pár informací nebylo přesných a celá skripta doprovázely různé překlepy.
Určitě toto nedoporučuji vážným zájemcům o umění, kteří se chtějí něco dozvědět.

Korsika
03.12.2019 4 z 5

Doporučuji mít po ruce jako základ k maturitě z Dějin výtvarné kultury apod. nebo když potřebuje rychle přelétnou očima dané období pro připomenutí.

MarketV
25.02.2016

Výborný krátký přehled o dějinách umění. Stručné a výstižné, pokud ale chcete zkoumat jednotlivá období do hloubky, hodila by se nějaká obrazová publikace. Pro shrnutí jednotlivých období, jejich představitelů a jejich nejdůležitějších děl a naučení se faktů v krátké době je to ovšem dostačující.

Sisi11
08.12.2013 5 z 5

Taktéž další výborná skripta z rukou pana magistra Prokopa. Od počátků umění až do současnosti. V každé kapitole je vše hezky popsáno - text se velmi dobře čte - o sochařství, malířství, architektuře, době, základních pojmech, umělcích... zkrátka je zde vše, co by tu mělo být.