I města mají vši

I města mají vši https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86961/mid_i-mesta-maji-vsi-86961.jpg 4 37 7

Je město on, nebo ona? Je krásné nebo zajímavé? Na čí účet se baví? Kde končí oboustranné očichávání a začíná seriózní vztah mezi vámi a městem? Na tyto a podobné otázky se snaží dávat odpověď zkušená cestovatelka a autorka osmi vydaných knih Milena Holcové v té deváté - „I města mají vši“. Ve dvaceti kapitolách přibližuje dvacet známých i opomíjených měst ze čtyř světadílů. Netradiční paralelou s lidským chováním se tak stáváme svědky dialogu mezi autorkou a městem. Kniha je doplněna mapkami a fotografiemi. Novinka volně navazuje na knihu „I města mají duši“. Dvacet měst ze čtyř světadílů, pohled plný emocí, postřehů i faktů. Autorka znovu dokazuje schopnost objevit v městech jejich lidské jádro a dostat se k jeho absurditě i dojemnosti. Osudy a vrtochy měst jsou stejně lidské, jako jejich obyvatelé.Do města se můžete zamilovat, s městem se můžete pohádat, město můžete i nenávidět. A někdy všechno najednou.... celý text

Přidat komentář

Alma-Nacida
11.09.2022 3 z 5

Taková oddechovka, ne vždy souhlasím, ale to je nakonec obvyklé, že se každému líbí jinde. :)

mario.nette
12.05.2020 5 z 5

Bylo to skvělý! :)


milary
28.10.2018 5 z 5

Od Mileny Holcové jsem chutě přelouskala všechny cestopisy, sotvaže jsem se dotkla první knížky ze série Lidi. Píše je skvěle, moc ráda je občas znovu prolistuju. Ostatní mě zaujalo míň.

Damato
18.10.2018 5 z 5

Naprosto dokonalý cestopis nejen po cizích městech, ale i trochu sonda do duší lidí. Moc hezky se kniha četla. Ani v jednom městě jsem nebyla a přesto jsem měla pocit, že při čtení knihy tam zrovna s autorkou stojím. Nejen postřehy měst, ale i sondy do jejich historie ( Krakow je zde naprosto famózně popsaný) a to, jak autorka popisuje lidi, které cestou potkává a jakoby zpovzdálí sleduje - prostě čtení, které v podzimní pozdní večer vám dá zapomenout, že je podzim, blíží se zima , v dušičce máte zrovna jaro a cestovatelskou touhu poznávat svět.

JIVaJaH
21.10.2017 5 z 5

Druhá kniha od této autorky, kterou jsem četla a myslím. Cestopis, který je psán velmi zajímavě…je to takový průřez autorčina cestování po různých zemích. Přirovnává každé k muži nebo ženě různé povahy, vypichuje klady, zvláštnosti jednotlivých měst, věnuje se ale i jejich historii, obyvatelům.Některé popisy situací, do kterých se autorka se svým mužem dostala mi vyloudila úsměv na tváři. Jistě se k nějaké knize od ní ještě vrátím.

MKrat
25.11.2016 5 z 5

Kniha plná zajímavých postřehů, příjemné čtení, spisovatelka opravdu nevnucuje ale nabízí pohled na tu, či onu - zemi..

MagdaS
02.10.2015

Opět velice zajímavé čtení. Některá města jsem taky navštívila a při čtení se mi připomněly vzpomínky, které jsem už dávno pustila z hlavy. Opravdu čtivá a zajímavá kniha. Těším se na další.

Kniha I města mají vši je v

Právě čtených1x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x