Hypnoporod

Hypnoporod https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177429/hypnoporod-177429.jpg 4 127 24

Česká republika patří k zemím, kde se většina žen porodu bojí. Často nemají jiné přání, než ho mít rychle za sebou. To první, co většinu dnešních žen v souvislosti s porodem napadá, je vědomí rizika a hrůza z bolesti. Autorka neprosazuje hypnoporody za přítomnosti odborného hypnotizéra, nýbrž vede každou jednu ženu ke schopnosti autohypnózy. Nejde tu o nic víc než o nejhlubší uvolnění, relaxaci, vnoření se do vlastního těla za současného odpojení racionálního vnímání, které umí spolehlivě zastavit jak orgasmus, tak spontánní porodní proces. Možná s autorkou nebudeme ve všem souhlasit, přesto připomíná podstatné. Těhotným a rodícím ženám skrytou moudrost a sílu jejich těl a těm, kdo o nastávající matky pečují, důležitost respektu a empatie.... celý text

Duchovní literatura New Age
Vydáno: , Triton
Originální název:

HypnoBirthing


více info...

Přidat komentář

Bustedka
11.01.2024 4 z 5

Nejsem z těch, co si při porodu vizualizuje duhu hloubkoměr ani otvírající se růži. Afirmace si po přečtení ani nepamatuju. Ale to uvědomění si podstaty toho okamžiku a toho,, proč to vlastně děláte, je nesmírně důležitá. A v tomhle byla kniha velmi přínosná. Dokonce tak moc, že jsem se na porod začala těšit.
Pokud opravdu chcete hypnoporod prožít, nebo spíš se o to chcete pokusit, přečtení knihy vám stačit nebude. Může to být ale první krok k přihlášení se do kurzu. Pokud vám však stačí najít nějaký klid na duši, kniha postačí.

lucie.dc
24.05.2022 5 z 5

Velmi zajimave. Dokonce jsem si najala dulu pro vedeni porodu, bohuzel mi to ale nevyslo. Schovam knihu pro dceru, snad ji to pomuze.


Ophelie
17.07.2021 4 z 5

Kniha mě velice zaujala a dokonce mě její přečtení podnítilo jít i na kurz hypnoporodu. Za sebe mohu knihu nastávajícím maminkám jen doporučit. Pomohla mi ujasnit si své obavy a hluboko zasutý strach z porodu, dívat se na porod a vnímat jej úplně jinak, beze strachu a s důvěrou v sebe sama, své tělo i své miminko. Dokonce se na porod těším ;)

Daenerys.Tar
13.06.2021 2 z 5

Aby člověk mohl rodit metodou hypnoporod, měl by navštívit nějaký kurz. Samotná kniha myslím nestačí, ale alespoň mám teď zhruba představu o co se jedná. Mě osobně to příliš nezaujalo.

Vicusss
05.06.2021 5 z 5

Kniha obsahuje výborné relaxačné a dýchacie techniky, z ktorých si vie každá žena vybrať to, čo sa jej hodí. Dozvedela som sa všeličo o pôrode, o jeho minulosti a o jeho priebehu. Celá kniha je písaná veľmi príjemným ľudským štýlom. Niektoré informácie treba brať s rezervou, ale je dobré vedieť o rôznych možnostiach. Určite odporúčam prečítať všetkým budúcim mamičkám, prípadne aj ich doprovodom k pôrodu. Pokiaľ sa ale niekto vážne zaujíma o tento spôsob pôrodu, úplne ideálna kombinácia by bola nielen túto knihu čítať, ale aj sa zúčastniť kurzu hypnopôrodu.

terinkha
18.04.2021 3 z 5

Rozhodně je to kniha, kterou je dobré si před porodem přečíst třeba jen pro rozšíření obzorů. Každá z budoucích maminek si tam něco najde - ať už informace, nějakou pro ni dobrou vizualizaci nebo techniku uvolnění, některá maminka se najde v knize úplně. Mně se kniha moc hezky četla, spousta informací byla zajímavá, některé techniky uvolnění jsou podle mě použitelné i v běžném životě :-D Nakonec jsem toho u samotného porodu moc nepoužila, ale zažít něco takového musí být rozhodně zajímavý zážitek.

K4t13
20.01.2021 1 z 5

Myšlenka hypnoporodu jako takového zní dobře. Nicméně bych tuto knihu laikovi rozhodně nedoporučila, protože i když jsou v ní uvedené užitečné rady, tak je také plná dezinformací a lživých doporučení, jejichž praktikování může být nebezpečné. Nechápu, jak se mohla dostat na trh bez vyjádření či úpravy odborníky v oboru porodnictví a porodní asistence. Holt, svoboda projevu...

Martina1725
08.01.2021 5 z 5

Kompletní vhled do této metody, ale kdo by chtěl implementovat v praxi, je stejně asi dobré zajít na kurz.

Chillia
18.11.2020 5 z 5

Tato kniha by měla být modlou každé budoucí maminky, ať už se rozhodne pro jakýkoliv porod, neboť ji minimálně obohatí o náhled na přirozené, NElékařsky vedené porody. Za mě je knížka hezky napsaná, přehledná a jsou v ní ucelené informace, tipy a návody na uvolnění a relaxaci, včetně hlubokých myšlenek, které knihu doprovází.

Amneris
02.09.2020 5 z 5

Kniha obsahuje různé relaxační a dýchací techniky, které poskytnou budoucí mamince oporu a důvěru ve své tělo. Určitě doporučuji všem, kdo se chce na porod připravit a být v klidu.

michaela.22
07.04.2020 5 z 5

Tato kniha by neměla chybět v knihovně žádné ženy, minimálně té, která chce mít v životě děti. Já si tuto knihu objednala na začátku mého prvního těhotenství a hned jsem se na ní vrhla. Je přehledná, dobře se čte a poskytuje čtenáři oporu, důvěru v sebe sama...a již podle názvu vám prozradí jak se připravit na porod, aniž by se jednalo o děsivý zážitek. Zatím jsem ještě neporodila, ale i díky této knize se dne D opravdu nebojím a naopak se na něj moc těším. :-)

kinee
06.03.2020 5 z 5

DOPORUCUJI pro zeny, ktere chteji vedet neco o historii porodu, ktere maji z porodu trochu obavy, chteji vedet, jak porod probiha, jak funguje psychika na porod a hormony, spousta dobrych doporuceni... Ted nazev mne trochu vydesil-toho se nebojte. Naprosto kniha souzni i s moji porodni asistentkou a dozvite se i jako druhorodicka mnoho noveho :-)

Cageyy
09.01.2020 5 z 5

Skvělá knoha doplňující informace ke kurzu hypnoporodu. Samozřejmě vhodná i pro nastávající maminky, které na kurzu nebyly, tak z této knihy krásně pochopí. Jsou zde popsány dýchací techniky, vizualizace a jak se celkově zklidnit a nakadit sama sebe ma porod.

Irimie
06.01.2020 2 z 5

Od knihy jsem čekala nějak víc vzhledem k jejímu hodnocení a celkově ohlasu na hypnoporod ze všech stran. Možná je to tím, že jsem předtím četla už jiné knihy věnující se přirozenému porodu, ale tady jsem našla info maximálně o tom, že je dobré se při kontrakci nadechovat směrem nahoru do břicha a pak vydechovat směrem dolů do břicha. Na afirmace a vizualizace mě moc neužije, připadala bych si u toho debilně, a nějaké kapitoly - např. strava v těhotenství - za mě zcela zbytečná výplň. Navíc mi vadilo, jak se vehementně všude odkazují na teraupety hypnoporodu a jejich kurzy, knížka je vlastně taková reklama na další produkty/aktivity.

Linda007
05.11.2019 5 z 5

Hledala jsem knihu, která by se více věnovala psychické přípravě, dýchání, masážím atd. To kniha splnila. Některé věci se tu musejí brát s rezervou.

Turmee
24.10.2019 4 z 5

Praktická příručka pro trochu alternativnější rodiče, kteří se porodu nebojí a nemyslí si, že by porod musel bolet. Věřím, že si z této knížky každý vybere svoje. Některá nabízená cvičení mohou znít hodně zvláštně, ale pokud mi nejsou sympatická, tak je přece dělat nemusím.

Carcoolka
14.09.2019 4 z 5

Za mě velmi dobrá kniha k tématu přípravy na porod. Krásné podrobné vysvětlení přirozeného porodu a k tomu spoustu praktických doporučení k relaxaci, vizualizacím a afirmacím, které se mohou hodit k uvolnění nejen u samotného porodu.

julanka
28.04.2019 2 z 5

Doporučuji si přečíst radši Znovuzrozený porod od Odenta. Tahle knížka je taková americká slátanina všeho možného, kdy, pokud už máte nějaký porod za sebou, vám částo zůstane rozum stát. Celkem se mi líbil začátek, kde tak, jako v Odentovi, autorka vyzdvihovala přirozenost porodu, možnost rodit v klidu a bez zbytečných zásahů. Zcela v rozporu s tím ale zároveň tvrdí, že bez účasti na kurzu Hypnoporod® (tento název se objevuje tak v každé druhé větě) a každodením tréningem všeho možného prakticky nemáte šanci sama takovýto normální porod prožít. Jeden porod už za sebou mám, od knížky jsem očekávala nějaké metody práce s psychikou, jak třeba účinněji zvládat porodní bolesti, samotná práce s psychikou je v knížce ale opravdu okrajově, pořád je odkazováno akorát na výše zmiňovaný kurz. Jeho absolventky, "maminky rodicí metodou Hypnoporod", jsou zřejmě úplně jiná kategorie žen, protože nemusí pracovat se zvládáním bolesti, podle knihy jim totiž ani žádná v průběhu celého porodu nevznikne, a personál porodnice si dokonce "ani nemusí povšimnout, že vlastně rodíte". Ale podobných perel je zde více - některé pro zasmátí uvedu.
- "Nikdy jsem neviděla zvířecí matky procházet se po chodbách." - o zbytečnosti chůze během první doby porodní, o pár stránek později doporučeno jít se projít, pokud porod trvá dlouho
- kapitola Pomalý nebo zastavující se porod: "Zabalte si sebou několik kusů vtipné četby."
- "Když se blíží samotný porod, některé ženy mají potřebu uniknout - `Já už tohle dál nechci.'- narození vašeho miminka už je za dveřmi. Váš doprovod vám to připomene a nálada v místnosti se okamžitě změní."
Závěrem - nejvíce líto mi bylo chudáka "doprovodu" k porodu. V knížce jsou mu připsány snad všechny myslitelné funkce - masáže, neustálé předříkání afirmací rodicí ženě, hlazení, dokonce milování v porodnici (to už je vážně úlet), výzdoba dveří porodního sálu, neustálé zjišťování, jestli všechen personál opravdu četl jejich porodní plán, neustálé informování o tom, že s metodou Hypnoporod® je vše jinak, např. že žena nebude tlačit apod., znemožnění komukoliv jinému jakýkoliv dotek s miminkem po porodu.. Já být tím doprovodem, tak asi uteču.

Páájinka
13.11.2018 3 z 5

Zajímavé čtení o porodu bez bolesti. Jenže v českých podmínkách je to téměř v nemocnici nemožné.

janulka1310
13.09.2018 4 z 5

Doporučuji každé ženě, která je v očekávání...Kniha nám dává možnost nahlédnout do historie porodnictví, popisuje současný stav a hlavně pomáhá ženám pochopit, že nejdůležitější je u porodu hlava...

Štítky knihy

porod hypnoporod

Autorovy knížky

2010  83%Hypnoporod

Kniha Hypnoporod je v

Právě čtených6x
Přečtených192x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených8x
Knihotéce35x
Chystám se číst35x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x