Hvězdy jsou jako oheň

Hvězdy jsou jako oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20735/hvezdy-jsou-jako-ohen-20735.jpg 3 8 1

Hvězdy jsou jako oheň série

1. díl >

Držitel sedmi cen HUGO a tří cen NEBULA Poul Anderson je jedním ze svrchovaných mistrů science fiction. V románu HVĚZDY JSOU JAKO OHEŇ, jeho nejambicióznějším románu, je Země drcena v sevření totalitarismu. Nadějí Země je osvobození poslední bašty svobody a záchrana jejího legendárního vůdce. Strhující výprava startuje z povstaleckých enkláv na Zemi k dekadentnímu dvoru exotické lunární kolonie, z virtuální reality biotechnologií a umělé inteligence do fascinujícího nového světa ohrožovaného umírající hvězdou.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic
Originální název:

Harvest od stars , 1993


více info...

Přidat komentář

B4LU
13.12.2017 3 z 5

(Asi jsem měl příliš vysoké očekávání, ale toto dílo patrně nedocením.
Podle popisu jsem čekal space operu; namísto ní se však jedná spíš o jakýsi politický 'thriller', kde namísto popisu jinak poměrně zajímavého děje (útěk digitální mysli čelící úskokům přeprogramované kopie sebe samé) zabírají zbytečně mnoho místa popisy řídícího systému a vnitřních vazeb kosmické společnosti Fireball. Tahle slovní vata a Guthrieho otravná vševědoucnost zážitek z knihy hodně sráží.
P.S.: prokousal jsem se pouze do poloviny knihy; ještě je možné, že mě ta druhá přinutí změnit názor... ale moc šancí tomu nedávám.)

Tehdy před lety jsem to nakonec nedočetl, tak jsem to zkusil znovu. Můj dojem byl po čas prvních dvou částí lepší - pod vším tím vypravěčským balastem se i přes nevýrazné postavy rýsuje docela slušný SF/politický thriller, který dává zapomenout na autorův (nebo překladatelův?) neum - ale třetí část ho pak odhaluje v plné parádě a člověk jen čeká, až bude po všem. Být to jen o prvních dvou částech, byl bych docela spokojený a možná i sháněl další díly, ale ta třetí část je strašně roztahaná a prostě to ubíjí.
Zvedám hodnocení ze 2* na 3.

Kniha Hvězdy jsou jako oheň je v

Přečtených14x
Knihotéce43x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x