Hry ve třech

Hry ve třech https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117761/hry-ve-trech.jpg 4 21 21

Vynikající sbírka povídek, která získala věhlas po celém světě, uvádí čtenáře mezi golfisty, na greeny golfových hřišť i do zákulisí, kde hráči a jejich kumpáni kují pikle a intriky proti jiným hráčům a jejich kumpánům. Na golfovém hřišti se totiž může odehrát cokoliv, lidé zde soupeří, zamilovávají se, nenávidí, pláčí i smějí se, ale v neposlední řadě hrají golf. A o ten jde ve vtipných a poučných povídkách především.... celý text

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , Jota
Originální název:

Golf Omnibus , 1973


více info...

Přidat komentář

Naias
01.07.2021 4 z 5

Ako sa vraví, kdo umí, umí. Myslím zábavne písať. Tak ako som si užila Mužov v ofsajde, hoci nie som futbalový fanúšik, a Proč bychom se netopili, hoci nie som vodáčka, tak som si užila Hry ve třech, i keď som golf nikdy nehrala (viem, že mi to neslúži ku cti, ale aspoň som neklesla tak hlboko, aby som hrala kroket). Ale predsa len mám viac teoretických znalostí, než oná dievčina, ktorá ani nevedela, ako sa drží caddie. Musím poznamenať, že P1tr sa mýli, nekritické ospevovanie golfu na mňa nijak podivne ani nezmyselne nepôsobilo. Nekritické ospevovanie nie je vlastné len golfovým nadšencom, tiež som toho schopná, takže vcítenie sa do Wodehousovho zanietenia nebolo také ťažké. Isteže by som si to ako hráčka golfu užila viac, ale Wodehousov humor, jeho irónia či sebairónia, sú úchvatné aj bez odborných znalostí.

Greenfingers
01.12.2019 5 z 5

Nikdy bych si ani na chvilku nemyslel, že u golfu bývá taková legrace. Snad je to jen tím, že P.G.Wodehouse dokáže spolehlivě zaujmout a pobavit za "každého počasí".


pepa4081
26.07.2019 4 z 5

Čtení této knihy jsem se trochu obával, aby mne nenudila. Tvoří ji dvanáct asi dvacetistránkových povídek, všechny o golfu. A já nejsem žádný velký fanda sportů, ani jako divák, natož čtenář. Bál jsem se zbytečně.
Jako vždy u pana Wodehouse jsou zde také trable s láskou a vše je popisováno s úžasným vtipem a nadsázkou. Pan Wodehouse mne prostě baví, ať už píše o čemkoli. Výborná zábava – doporučuji.
Velmi uspokojivé.

P1tr
19.11.2017 4 z 5

Příjemná sbírka humorných povídek, jejichž hlavním hrdinou je golf. Osobní znalost tohoto sportu je nutná pro pochopení feelingu jednotlivých příběhů, neboť pokud s golfem nemáte zkušenost, musí pak jeho nekritické opěvování působit podivně a nesmyslně. Ovšem pokud jste golf někdy hráli, doceníte Woodehousův styl podobně, jako on oceňuje právě zelený sport. Obsažené povídky sdílejí spoustu znaků, podobnou formu a příběhové elementy, což může ze začátku lehce vadit, nicméně postupem času se stane zřejmým, že nejde o neuměteleckou repetici autora, ale o záměrnou uměleckou volbu, která v kontextu povídek dává nakonec smysl. P.G. Woodehouse servíruje chytré a vtipné pohledy na mezilidské vztahy a i když nadneseně, tak přecijenom do určité míry přesně vykresluje vliv golfu na život jeho hráčů. Pro golfisty se jedná o povinnou četbu, v ostatních by mohla kniha alespoň vzbudit zvědavost, co na tomto sportu spisovatel a jeho charaktery vidí, tudíž výhra pro všechny.

Jindřiška
07.02.2013 5 z 5

PŘEČETLA JSEM VŠE CO OD NĚHO MAJÍ V NAŠÍ KNIHOVNĚ, VŘELE DOPORUČUJI KAŽDÉMU, JEHO NEPŘEKONATELNÝ SLUHA JEEVS JE URČITĚ SATURNIN, TAKY PĚKNÉ ČTENÍ.