Vlna zločinnosti na zámku Blandings přehled

Vlna zločinnosti na zámku Blandings https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112377/bmid_vlna-zlocinnosti-na-zamku-blandings-2Qc-112377.jpeg 4 114 114

Zámek Blandings série

< 6. díl >

Výbor humoristických povídek (Vlna zločinnosti na zámku Blandings, Zakopaný poklad, George a Alfred, Domov mimo domov, Případu se ujímá Jeeves, Jeeves a nezvaný host, Prožluklá aféra kamaráda Biffyho, Jeeves a drahá spolužačka, Babí léto jednoho strýce), jejichž kouzlo je založeno na brilantním slovním vtipu, vynalézavých metaforách, aforismech a slovních hříčkách.... celý text

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Lord Emsworth and Others, Plum Pie, The World of Jeeves , 1967


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlna zločinnosti na zámku Blandings. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

85098211
27.06.2023 5 z 5

I u této další knihy mého oblíbeného autora jsem se dobře pobavila. Já prostě jeho britský, jiskřivý humor můžu za všech okolností, přestože chápu, že nemusí sednout každému. A také ty jeho originální bonmoty prostě nemají chybu! Tentokrát se jedná o sbírku různorodých povídek, které nemají tak úplně jednoho společného jmenovatele, i když několik z nich spojují stejné osoby. Úplně nejvíc se mi líbil první příběh, podle kterého byla pojmenována celá kniha. Ale ani další nebyly marné, to ani zdaleka! ;-) A protože jsem už několik autorových knih přečetla - mimo jiné ty se sluhou Jeevesem a jeho pánem Bertiem Woosterem, bylo pro mne navýsost zajímavé dozvědět se, jak se tito dva dali před lety dohromady. Ohledně jednotlivých epizod se už víc rozepisovat nebudu, dávám plný počet a knihu doporučuji hlavně pro pobavení a zlepšení nálady :-).

m_martina
17.01.2023 5 z 5

Knihy, které se odehrávají na zámku Blandings, se mi líbí od pana spisovatele nejvíc. Tady to byly povídky, kde v některých z nich vystupoval také Jeeves. Kniha je dobře napsaná a já jsem byla opravdu spokojená. Udílím tedy pět hvězd a doporučuji.


janina66
26.09.2022 5 z 5

Podle mého naprostá pecka! Skvěle jsem se pobavila, zejména první povídka " Vlna zločinosti na zámku Blandigs" byla velmi zábavná. Vzduchovka v rukou snad všech na zámku, to jsem se třískala smíchy. Celou knihu jsem vyslechla audio a možná i skvělým přednesem jsem se stále usmívala.
Ale chápu, že tento typ knih suchého humoru není pro každého. Člověk musí býti naladěn a to já byla. Zatím nejlepší od autora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlna zločinnosti na zámku Blandings v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených17x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit9x