Hřbitov trpaslíků

Hřbitov trpaslíků https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481069/bmid_hrbitov-trpasliku-TSR-481069.png 4 67 24

Co svede dohromady trpaslíka, kterému unesli přítelkyni, odborníka na hřbitovy a pohřbívání, sužovaného despotickou matkou, a zoufalého otce, jemuž někdo z hrobu ukradl tělo zavražděné dcery? Jakou roli v tom všem hraje mystický Lovec, ghúlové a trpasličí magie? Mohou mrtví zpívat „Holka modrooká“? Kdo je „vrahem andílků“? To vše se dočtete v černohumorně laděném horrorovém románu Hřbitov trpaslíků. Co všechno může člověka přivést ke zlu? Chtíč, zoufalství, pomsta, ochranitelský komplex či touha po lepším životě…... celý text

Přidat komentář

Bargud
15.02.2024 5 z 5

Mne by jen zajímalo, jakou knihu ve skutečnosti soudružka "Akisi" četla. Napsáno asi 6 komentářů níže.

denoush
27.05.2023 4 z 5

Zajímavý nápad a konec mě tedy velice překvapil. Líbilo se mi jak příběh sledoval různé lidi a jejich příběhy se prolnuly. Dále mě také překvapila občasná brutalita, která se v knize vyskytovala, protože podle stylu psaní jsem to vůbec netipoval.


ka.dudk
23.05.2023 5 z 5

Moje první setkání s autorovou knihou. Moc se mi líbila :-). Hezký propojení světů různých existencí :-). Dosti nechutný konec, ale byla to bomba :-)

eraserhead
15.10.2022 4 z 5

Chvilku to trvalo, ale pak se vyklubal přesně ten Boček, jakého znám a mám rád. Je ale fakt, že očekávání byla trochu větší, čekal jsem to... no prostě ještě trochu více, trhlejší, humornější, bizarnější. Ale zklamaný rozhodně nejsem, to ne. Jen by to chtělo lepší práci s kalendářem.

Marek82
29.09.2022 4 z 5

Ono by až tak nevadilo, že to bolo celé bizarné, miestami nechutné a zvrátené. Vadilo mi však, že to chvíľu bol horror, chvíľu fantasy a chvíľu komédia. Vo výsledku ma to celkom bavilo, ale v zásade šlo o poriadnu zlátaninu s niekoľkými dobrými nápadmi a občasným humorom. Interpret, aj celkové vyznenie knihy mi
pripomenuli knihu Kejda. Odporúčam počúvať/čítať v dušičkovom období.

tetanurae
02.07.2022 4 z 5

Další knížečka, kterou si představíme, je Hřbitov trpaslíků od známého českého hororisty Petr Boček .

O čem že to je? To je... složitá, vpravdě složitá otázka, která si vyžaduje obsáhlou odpověď.

Odon je trpaslík, vlastně Gnóm!

Richard Kustoš je chlapík, který se mstí za mrtvou dceru.

Helga je trpaslice, jež se stala během noci nezvěstnou.

Ruda je Ghúl.

Eduard Květ je profesor zabývající se zádušním světem.

A včil si to přeberte... Složité? Pak nezbývá, než si knihu přečíst.
Petr Boček je zkušený, vypsaný a řemeslně velice umný autor. Má za sebou řadu knih, a to jak populárně naučných, tak beletrie (horor). Zde nám naservíroval komplexní sumárum zábavy, v níž nechybí prvky humoru, poctivého hororu, fantasy a bizarro fiction. Prostě od každého trošku a ve výsledku všechno. Nahlédnete pod pokličku nauk o mýtických bytostech, jež jsou úspěšně implementovány do našeho, lidského světa, a nepřijdete ani o příměs klasické kriminálky. Zkrátka všehochuť na hororovém podkladu. Tak to chceme, tak je to fajn a tak to máme rádi.

Knihu vydalo nakladatelství Golden Dog Martin Štefko a poslouží jako jasný důkaz, že tuzemská literatura s přehledem zvládá konkurovat zahraničnímu trhu.

Celkové hodnocení 85% -hluback-

Akisi
09.06.2022 1 z 5

No tak tohle se mi vůbec nelíbilo. Jedinou hvězdu dávám za myšlenku příběhu, ale všechno ostatní mě dost iritovalo. Nejvíce asi každé tři strany byl nějak zmíněn mužský úd nebo obecně sex, což mě po prvních třech zmínkách už přestalo bavit. Ženské postavy jsou psaný jen za účelem sexuální touhy mužů, jsou tupé, ploché a autor o tom, jak psát opačné pohlaví, zřejmě moc netuší. Možná tyto věci autor psal s pokusem o humor, v tom případě ale musím říct, že velice selhal.

Knihu jsem dočetla jen proto, že se mi dobře vlezla do kabelky, ale ani poslat dál se mi ji nikomu nechce, protože bych ji nikomu ani nedoporučila, doma už ji mít taky nechci, tak nevím, co s ní udělám. Od autora si asi už nic víc nikdy nepřečtu, těchto 180 stran mi bohatě stačilo..

Madla81
06.04.2022 4 z 5

Tahle knížka vážně není prokaždého. Bizarní skládačka humoru a horroru psaná z pohledu trpaslíka se však čte lehce a výborně. Zpočátku příběhu jsem se lehce ztrácela, ale během čtení jsem se velmi rychle zorientovala a držela jsem pěsti hlavnímu hrdinovi, trpaslíku - pardon gnómovi Odonovi a jeho pátrání po milované trapsličí těhotné družce. Trpaslíkovy eskapády se mísily s příběhy podivně zvrhlého profesora a jedné ještě podivnější matky, aby mě následná třaskavá směs humoru a hororu neustále nutila obracet stránky. Když už si myslíte, že víte, jak to celé dopadne, obrátí autor vše naruby, čtenářův žaludek nevyjímaje.

ebbe_voe
17.03.2022 3 z 5

Béčkový brak od Bočka, ale všechno co je od Bé je dobré. Hororvá komedie s urban fantasy. Znělo to jako skvělý nápad. jsem v žánru spíše nováček a bylo fajn začít s touhle věcí. Přišlo mi to jako oběd z poledního menu v závodní kantýně když se to sejde. první chod polívka, taková hrstková polívka, sem tam kus něčoho, neurčité noky, dohromady to nějak funguje a talíř dojítm pak přijde druhý chod, řekněme řízek s brkaší, no je to standartní věc, ale pošmáknete si když je kaše z brambor a řízek není přesušený, každopádně závěr knihy je jako ten nadupaný větrník kterým ten oběd zakončíte, všechno funguje pointa dobrá. Za mě nakonec osvěžujícíh 200 stran zkoumání české prózy.

Malarkey
09.03.2022 5 z 5

Od Mízožravců je to tady krok trošku jiným směrem, což ale neříkám, že je na škodu. Jen jsem si na to prostředí, ve kterém spolu s lidmi žijí i trpaslíci, musel trošku zvykat. Zvykat si jak na ty zvyklosti prostředí, tak i na to, že trpaslík je zde trošičku endemit, těsně před vyhubením, a navíc na něj nikdo není dvakrát zvědavý. V první polovině knihy jsem tak trošku tápal. Později už jsem se ale chytal a začal si příběh dost užívat. Vrcholem je pak závěr, který přidá sérii nečekaných zvratů a díky tomu tak utvořil ze čtení vysloveně radostnou událost. Hodně neobvyklý, ale nesmírně zajímavý kousek.

cirruska
16.02.2022 4 z 5

Kniha mi byla doporučena a půjčena s tím, že je to skvělé a originální... děkuji ctenar2846. Dobré to bylo, ale stalo se to, že jsem měla příliš velká očekávání (díky již zmíněnému), která se zcela nenaplnila. Pravda originální to bylo i lehce hororové a místy vtipné, ale přesto mi to přišlo jako lepší průměr a dala bych krásné 3 hvězdy. Ale ten nečekaný konec to hodně vylepšil a to si zasloužilo jednu hvězdu navíc. Celkově pohodové a lehce bizarní počteníčko.

ctenar2846
13.02.2022 5 z 5

Tohle je opravdu skvělá jednohubka. Přečteno jsem měl během chvíle a celou dobu se mi v hlavě honily teorie jak to asi skončí. Často když autor nastínil minulost některé z postav jsem si říkal komu já to sakra fandím? Hororové brutality byly skvěle prokládány vtipem a celkově náhled do života moderního trpaslíka mě dostal (práce, bydlení, nákupy, alkohol,...)
Nemohu jinak něž dát pět hvězd, dlouho jsem nenarazil na nic až takhle originálního. A ten konec... sááákra to byla bomba. Na závěr knihy mi blesklo hlavou otřepané a potvrzené: Poturčenec horší Turka... a být Vámi určitě bych zjistil proč.

KadetJaina
11.02.2022 5 z 5

Jestli Petru Bočkovi něco jde, je to míchat humor a horror. Dokáže to takovým způsobem, že co má být vtipné, pobaví, a co má být horror, to vyděsí. Obá žánry do sebe zapadají a neruší se. Mrazení i smích, to vám dá Hřbitov trpaslíků.
Navíc je kniha samý zvrat, takže od začátku do konce člověk neví, co přijde. Paráda.

jiri5027
29.01.2022 4 z 5

Super originální kniha. Komedie protkaná drsným hororem a spojená pojivem bizarností. Konec maximálně ujetý a boží!

kapitan9556
21.01.2022 5 z 5

Paráda! Hodně originální kniha u které jsem se moc bavil. Jen ten konec....doteď nevím, jestli je geniální, nebo k nasrání. Nechám to na každém z Vás.

robin9739
21.01.2022 4 z 5

Závěrem chci říci, že Petr Boček stvořil zábavné dílko, ke kterému se budu rád vracet. Už teď má své čestné místo v knihovničce na chatě, kde po ní určitě ještě rád sáhnu. Knihu doporučuji všem, co mají rádi ojedinělí horor s temnou atmosféru a zajímavým dějem, ve kterém hrají hlavní roli trpaslíci.

Hodnocení 4⭐/5⭐

martunka
17.01.2022 5 z 5

Tak tohle je rozhodně dost originální příběh. A ten konec jsem vůbec nečekala...

kirinka52
16.01.2022 4 z 5

Fuuu... Tak nějak nevím co k tomu říct. Na rovinu. Četlo se to skvěle, až samo bych řekla. Obsahově? Mám z toho rozporuplně pocity. Bylo pár momentů, kdy jsem byla zhnusena podobným stylem jak při čtení kladiva na čarodějnice. Ale na druhou stranu zbožňuji knihy, kde dochází k nečekaným zvratům. Ale rozhodně to není knížka kterou bych doporučila každému na potkání. Myslím si, že ne každý ji docení. Rozhodně je to knížka pro specifické čtenáře.

scara0477
07.01.2022 4 z 5

Začátek příběhu mě trošku mátl, ale jak se děj přehoupl do druhé půlky, už jsem nemohla knížku odložit. A odhalení na závěr, kdy se ukázalo, že nic nemusí být jak se zdá... Za mě prostě pecka.

Kačka655
03.01.2022 5 z 5

Skvělá kniha.. Svět trpaslíků je boží :-) kor ta posilovna :D