Houbáci

Houbáci https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506719/bmid_houbaci-Gsv-506719.jpg 4 5 5

"Pohádkové příběhy houbových skřítků, kteří se odpradávna starají o houby a prašivky, ale pomáhají i lidem. Pro houbaře a milovníky lesa od pěti do sta let." Houboví skřítci Houbáci žijí všude tam, kde rostou houby, a odpradávna je chrání. A protože přichází doba, kdy skřítci a lidé budou opět žít pospolu jako přátelé, čím dál častěji pomáhají i nám lidem. Lojzu Hrabilů přivedou k rozumu, panu Mámvásrádovi pomůžou vystrojit královskou hostinu, Jasmínce vrátí radost a babičku Hajnou zachrání před fujavicí. A s vámi se podělí o svá moudra i nějaké to tajné kouzlo.... celý text

Přidat komentář

Akvabela
17.03.2024 5 z 5

Kniha je krásně napsaná. Moc hezky se mi četla. Dětem se moc líbila.

Veggi
01.11.2023 5 z 5

Knihu dostal syn k 5. narozeninám. Miluje houby, takže to byla trefa do černého. Příběhy provázené houbovými skřítky skrývají poučení a to nejen pro děti. Moc se mi líbí i ilustrace a barevnost knihy. Těšíme se na pokračování, které asi obstará Ježíšek.


Monida
12.09.2023 3 z 5

Zpočátku mě nadchla natolik, že jsem ji chtěla pořídit, pak mě ale nadšení postupně opouštělo. Čekala jsem více zapojení konkrétních hub, jinak kniha byla zajímavá. Ilustrace perfektní.

RadkaV
11.02.2023 5 z 5

Mám ráda takovéhle víceúrovňové knížky, v nichž se vrství příběh s ponaučením. V Houbácích navíc pohodově nenásilnou formou, takže to vlastně ani nepoznáte a vzděláváte se úplně hladce a bezbolestně. Myslím, že právě to děti i jejich rodiče nejvíce ocení, tím spíš, že tady nechybí ani humor. A aby toho nebylo málo, poslední stránky obsahují kartičky do houbařova deníku, což mi také přijde jako skvělý nápad, hlavně pro začínající malé houbaře. Tahle knížka prostě nemá chybu!