Hotel Sacher

Hotel Sacher https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363372/bmid_hotel-sacher-kMo-363372.jpg 4 97 38

Vídeň 1892. Anna Sacherová chce po nenadálé manželově smrti pokračovat ve vedení hotelu. Mladá vdova si rezolutně a navzdory všem překážkám vydobývá pozici principálky. A zatímco Anna Sacherová s neodmyslitelným doutníkem, v doprovodu smečky bulteriérů a společně se svým personálem povyšuje hotel na legendu, setkávají se v jeho foyer dva nesourodé manželské páry: princ a princezna von Traunstein a berlínští nakladatelé Marta a Maxmilian Aderholdovi. Mezi suitami a chambres séparées Hotelu Sacher ve Vídni se rodí milostné drama lásky, nevěry a žárlivosti.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Das Sacher: Die Geschichte einer Verführung , 2016


více info...

Přidat komentář

Kristulda
22.02.2024 3 z 5

Dala jsem tři hvězdičky a to z toho důvodu, že příběh měl potenciál, ale bylo to napsáno tak nezazivně, chtěla jsem víc zjistit o hotelu samotném, bylo tam spousta jiných postav. Chápu, záměr byl zřejmě, aby si čtenář dokázal představit jací lidé v hotelu pobývali. Přijde mi to takové slabé a jednoduché až je mi z toho smutno, ptž historické romány mám ráda a mohlo to být poutavé a krásné čtení.
Je to čtení pro nenáročné čtenáře.

AnetaKor
20.07.2023 odpad!

(SPOILER) Od poslední třetiny jsem se musela nutit k dočteni. Jak film mohlo být zajímavé, jak kniha nestojí za moc.


Zelený.úval
29.12.2022 5 z 5

Nejdřív jsem čekala od knihy trochu něco jiného. Nakonec mě ale příjemně překvapila, jak dobře se četla a jak nebyla úplně předvídatelná. Postavy Smrti a Lásky příběh vždy zajímavě dokreslily.

Aranel15
07.11.2022 1 z 5

Od knihy jsem čekala spíš příběh hotelu a hoteliérky, ne příběh dvou manželských dvojic. Druhé sblížení Konstance a Maxmiliána mi po tolika letech také moc nesedělo a postavy Lásky a Smrti mi přišly naprosto zbytečné.

niki-chan
04.08.2022 3 z 5

Láska a Smrt byly zajímavé a jejich protnutí příběhem taktéž. Celkově se mi příběh jako dobový a romance líbil, hezké odpočinkové čtení. Určitě doporučuji i televizní film.

LeserDe
25.04.2022 2 z 5

Mám slabost pro hotely a příběhy, které se v nich odehrávají. Je zde hezky popsané právě to hotelové prostředí, ale jinak je to takové moc upachtěně ženské. Ufňukaně prvoplánové. Z toho příběhu se dalo vykřesat víc, možná by stačilo jen změnit ten styl,, jakým je kniha napsaná.

Slávka 1970
16.10.2021 5 z 5

Film jsem neviděla, ale po přečtení této knihy, to ráda změním. Čtením jsem se zlehka a svižně přenesla do doby císaře Franze Josefa I.. Díky seznamu postav uvedených v úvodu, jsem se při četbě vždy rychle zorientovala a mohla si užít příběh plný lásky i smrti. Jemně a s citem napsáno, takže lásky jsem tam viděla mnohem více. Oddychové čtení k nedělní kávě a čokoládě :-)

speciale88
18.06.2021 5 z 5

Krasný příběh, čte se skoro sama. Odpočinkové čtení co zvládnete jedním dechem. Děj i postavy se mi líbili. Já můžu doporučit.

Kulasec
11.06.2021 5 z 5

Dlouhou chvíli jsem byl při čtení tohoto díla podobný postavě neutrála z mého oblíbeného filmu "Florenc 13:30". Tohle se dělo někomu jinému v jiné době, v čem a kdy se to potká s dneškem? Sotva kdy. A pak vás to zasáhne. Ty silné pasáže to najednou rozhoupou. To hloubání není vůbec zaumné, najednou je tak umné, ryzí, přesné. I ve svých pochybách. Začínám psát knihu a mám se hodně o co opřít a od čeho odpíchnout. Žádná pouhá freska fin de siécle nebo ještě konkrétněji éry vídeňské moderny. Když si to vezmete kolem a kolem, je to skoro jako dneska, přesah to rozhodně má. Samotný děj má spád, dost možná je filmové zpracování ještě silnější a tato kniha je jako jeho scénář. Postavy jsou uvěřitelné tolik, že je to jak nějaký Šikmý kostel po vídeňsku. Můžeme s nimi kolikrát prudce nesouhlasit, kolikrát kroutit hlavou proč, ale (a teď nechci glosovat Cimrmany, že to je tak všechno, co se s tím dá dělat) pak seznáme, že to jsme my a kolikrát my konkrétně i v našich o sto let později žitých životních etapách a má to najednou setsakramentské grády. No, polykal jsem naprázdno. Za to lapání po dechu plný počet hvězd. Ještě jsem dech nedopadl. Nemluvím o konci dějů v tomto díle,epocha a její předatavitelé symbolicky končí, ale že zkrátka má průběžně sílu. Kniha je o nejpodstatnějších věcech člověka. Zpracovány bravurně. Souhlasím s janasim, že stálo za to ji rozpracovat, bylo by co. SO IT IS.

Szilvia1
28.05.2021 4 z 5

Knížka se četla dobře,děj plynul ale je to takové odpočinkové čtení.

Marika Vanova
27.03.2021 3 z 5

No, co k tomu říct, je to trochu, jako bych četla scénář, což mě moc nenadchlo, ale má to svižný děj, takže se to rychle čte, což je pro mě dobře. Nicméně jsem ráda, že už jsem to sfoukla.

fionka36
16.12.2020 5 z 5

klidné nedělní pohodové čtení . Vhodné na odpočinutí mysli

Tereza457
22.10.2020 4 z 5

Kniha se pěkně čte, je napínavá svým dějem. Vždy když se objevila láska nebo smrt jsem zvědavě četla co se stane. Na konci mi chybělo pár informací. Tak doufám že až si pustím film, nebudu zklamaná.

martinaandulka
14.09.2020 5 z 5

Viděla jsem dvojdílný film,který se mi moc líbil a knha mě též nezklamala.Anna Sachrová jako vdova se ujímá hotelu,který přejmenuje na Sacher hotel podle vyhlášeného dortu,který vytvořil její tchán.V knize jsou jiné smýšlené postavy na pozadí pravdivých dějin.

janasim
15.08.2020 3 z 5

Ačkoli anotace vás svádí k myšlence, že příběh bude zejména vyprávěním o životě Anny Sachrové, jejím tchánovi a hotelu Sacher, myslím, že to tak není. Příběh je zejména o životě fiktivních osob, kteří zde někdy pobývaly nebo pracovaly. Postav zde bylo opravdu mnoho a proto podle mě nebyly dobře vykresleny jejich charaktery. Nic moc jsme se o nich nedozvěděli, autorka jako by jen plula po povrchu a přitom náměty byly opravdu zajímavé, bohužel autorka nešla do hloubky. Určitě bych ocenila častější monology Lásky a Smrti. Na knize je vidět, že byla psaná podle filmu a ne naopak. Samotná autorka je režisérka a scénáristka a tak mi někdy její styl psaní připomínal novinový článek. Knihu chtělo prostě víc rozpracovat, jinak se četla dobře.

Bakelitka
01.08.2020 2 z 5

Ze začátku dobré, ale s pokračujícím dějem to ztratilo šťávu. Mnoho postav, které nebyly vykreslené příliš do hloubky, a tak se mi nepodařilo se s žádnou z nich ztotožnit. Spíše mi většina z nich přišla otravná, jejich jednání mnohdy nesmyslné. Děj ubíhal překotně, zajímavé zvraty autorka zmínila jakoby mimochodem a opět se řítila dál. Na celé knize se mi nejvíc líbila obálka :)

Laviedete
19.06.2020 4 z 5

Příjemné klidné čtení.

eva3992
10.06.2020 3 z 5

Příběh odehrávající se ve Vídni od roku 1892. Anna Sacherová chce po smrti manžela pokračovat ve vedení hotelu a jde si rázně za svým. Zároveň se v hotelu potkávají dva nesourodé manželské páry. Spřádá se tak milostné drama lásky, nevěry a žárlivosti.
Kniha vznikla na základě dvoudílného filmu.

Kdo čeká, že se v této knize bude točit vše kolem hotelu Sacher, tak se plete. O hotelu tu jistá část je, ale jedná se spíše o osudy jeho návštěvníků. Je fakt, že se v knize stále něco děje, sledujeme hned několik osudů a také skutečné historické události.

Ale bohužel styl psaní mě neoslovil. Připadalo mi to, jako kdyby se slovo od slova opisoval scénář. Navíc co se zápletek týká, tak jsou velmi brzy prozrazeny a chybí tak větší napětí.

Každopádně i přes tyto nedostatky je to příjemné čtení, které mě dokonce nalákalo podívat se i na film. Ten byl fajn a jen mě utvrdil, že kniha je pouze přepsaný scénář.

Noisette73
01.04.2020 5 z 5

Mě se to moc líbilo, jen jsem čekala, že více nahlédneme pod pokličku chodu hotelu Sacher, ale nevadí.

ovecka535
27.12.2019 2 z 5

Kniha neurazila, ale ani nenadchla