Holokaust: Původ, události a příběhy mimořádné odvahy

Holokaust: Původ, události a příběhy mimořádné odvahy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380296/bmid_holocaust-vznik-udalosti-a-pribehy--hao-380296.jpg 4 28 14

Původ, události a příběhy mimořádné odvahy. Během druhé světové války bylo šest milionů židovských mužů, žen a dětí zavražděno nacisty během jedné z nejhorších událostí v moderních dějinách. Tato nová publikace nutí k zamyšlení, popisuje život v koncentračních táborech a vypráví příběhy neuvěřitelné odvahy citlivým a přístupným způsobem vhodným pro mladé čtenáře. Kniha obsahuje barevné ilustrace, historické fotografie, mapy a grafy. Tento formát je ideální pro rodiče a učitele, kteří chtějí téma holokaustu představit mladým čtenářům. Výpovědi svědků a skutečné příběhy ztráty, odvahy a přežití dávají faktům a obrázkům nádech lidskosti, což dělá knihu poutavou a nedocenitelnou pro mladou generaci.... celý text

Literatura světová Válečné Historie
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Holocaust: The Origins, Events, and Remarkable Tales of Survival , 2016


více info...

Přidat komentář

Lena79
18.02.2023 5 z 5

Téměř učebnicový souhrn všeho podstatného, co se týče holokaustu. Pro někoho, kdo se seznamuje s tématem ideální. Kniha je doplněna četnými fotografiemi.

JancaMia
25.10.2022 3 z 5

Pro děti na ZŠ nebo SŠ super, nicméně pro ty co se zajímají do hloubky zbytečná kniha.


michaela0810
11.01.2022 3 z 5

Stručné, výstižné, pro mladší generaci, jako doprovodná literatura k další literatuře o 2 světové válce dobrý. Takový "odrazový můstek".

stanislav0373
16.03.2021 4 z 5

Příjemná, povedeně zpracovaná publikace, dle mého názoru spíše cílena pro rodiče s dětmi.

LadyCotton
01.02.2021 4 z 5

Taková menší encyklopedie holocaustu. Je v ní popsáno vše co se týká Židů a holocaustu (včetně toho co bylo před a po válce). Je to stručné a jasné. Graficky velmi pěkně zpracované.
Doporučila bych nejen mladým čtenářům ale i lidem, kteří se nikdy moc o holocaust nezajímali a chtěli by si doplnit nějaký všeobecný přehled o tomto tématu.
Nicméně jako dárek pro někoho, kdo se tímto tématem zabývá mnoho let, bych to nedoporučovala - to by chtělo něco podrobnějšího (detailnějšího).
Jedna hvězda dolů je za velice nešikovný formát - kniha nejen, že je rozměrově velmi velká ale má i formát čtverce, takže jí lze jen těžko vložit/uložit do knihovny....

tanecnica
24.03.2020 4 z 5

Holokaust je téma, které je pro mě v letošní Výzvě největší oříšek. Nemůžu o tom číst, nedělá mi to dobře. Romány s příběhy skutečných lidí mi nedávají spát, filmy nedávám vůbec. Hanu od Mornštajnové z loňské Výzvy jsem rozdýchavala dlouho. Byla jsem docela v pasti. Nakonec jsem sáhla po této knize. Jsou to jen holá fakta v souvislostech, ořezaná pro děti a mládež. Dozvíte se spoustu informací, ale je to podáno zcela věcně a bez emocí. Moc se mi líbí, že hlavní téma holokaustu je uvedeno informacemi, co se dělo předtím, a poté jsou uvedeny informace, co následovalo. Jsou to fakta, která by měl každý znát, v přijatelné podobě. Velkoformátové fotky přesně vystihují a doplňují ponurou atmosféru celé knihy.
Za mě - je to těžké - ale přínosné čtení.

Pdede
12.03.2020 5 z 5

Moc hezky vytvořená kniha, vč. autentických fotografii, která vede čtenáře k zamyšlení nad tímto obdobím a je pochopitelná pro širokou veřejnost.

Mája777
16.02.2020 5 z 5

Další z mnoha knih, kterou jsem přečetla díky výzvě. A opět nelituji. Ucelený průběh holokaustu. Pomůže nám orientovat se v čase a událostech. Tedy pokud chceme. Tato kniha by měla být součástí školních knihoven. Doporučuji k přečtaní.
ČV 20: Kniha o holokaustu

kachnat
22.01.2020 5 z 5

Miluji historii a forma této úžasné knihy je příjemná, načerpáte mnoho informací. Koupila jsem knihu kvůli dětem, aby takto lehkou formou věděly, co se stalo. Moc ráda říkám, že to je velmi dobrá kniha.

lifeoptimist
02.01.2020 5 z 5

Čteno kvůli výzvě, jinak se snažím knihám tohoto typu vyhýbat, ale myslím, že tohle je forma, kterou by mohl zvládnout každý. V dnešní době velmi poučné a zvlášť ve školách, by tato publikace mohla pomoct. Dnešní děti a mládež mají většinou, BOHUŽEL, problém přečíst delší texty a knihy obecně, proto bych tuto knihu všem vřele doporučila.
Velké a názorné obrazy, výstižné texty provedou čtenáře přes celé toto katastrofické období našich dějin .... za mě 5*

laepus
06.12.2019 4 z 5

Skvělá knížka - navíc pro učitele češtiny a dějepisu o to lepší - přehledné členění, srozumitelná sdělení, spousta fotografií, slovníček pojmů, přiměřená délka, zároveň příčiny i následky holokaustu. Jen víc takových knih. Přesto dávám jednu dolů. Proč? Když je v jedné kapitole řeč o vypuknutí války, tak tam vyloženě stojí: "Sovětský svaz vstoupil do konfliktu poté, co jej roku 1941 Němci napadli." WTF?! Jak by se asi na tuto věc dívali Poláci, Finové či obyvatelé Pobaltí? Nevím, jestli to je záměrné lakování historie, jestli je to nevědomost autora, ani jestli je to objektivně dostatečný důvod pro snížení mého hodnocení. Ale je to mé hodnocení. A ta věta mě vyloženě uráží. Takže sice jen kvůli ní, ale musím dolů na čtyři hvězdy.

Nicolka77
01.12.2019 5 z 5

Až z toho mrazilo po celých zádech, v knížce byly obsažené věci, které jsem již znala, ale nebylo na škodu si je znovu zopakovat, ale zároveň i pro mě osobně nové věci. :)

Marekh
19.08.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila. Svým zpracováním je vhodná pro mladé čtenáře, ale také pro dospělé čtenáře. Kniha má velký formát, křídový papír, text je přehledně a stručně zpracovaný. V knize se nachází mapy a fotografie. Kniha může být vhodná také jako dárek.

hippiesak
29.07.2019 5 z 5

Toto je přesně ten typ knihy, který jsem "nehledal", ale jsem rád, že jsem ho objevil. Nejsem velký fanda historie, ale rád se dozvím něco nového, nebo o nějaké události. Holokaust mě zajímá, chtěj jsem vědět více o této bezcitné době. Hodně naučný dokáže být film Šindlerův seznam. Ale číst dopodrobna historii jsem nechtěl. Tato kniha je spíše obrazový průvodce, který člověku zobrazí za pomoci krátkých textů celý průběh holokaustu od jeho počátku (respektive od počátku 1.světové války, volně přejde k 2. světové válce a ke všemu, co vedle k této nelogické a nesmyslné nenávisti vůči židům) až po konec války a táborů. Dozvěděl jsem se spoustu nových informací, které mě až zaskočily. Kniha určitě není pro historiky, moc nových a podrobných faktů zde není, ale kniha je určena pro veřejnost, která sice ví, co byl holokaust, ale chtějí si o této části historie přečíst (podívat se na fotky) něco více. Kniha na cca 1-2 hodiny počtení a prohlédnutí fotografií. Dávám plný počet hvězd za zpracování jako celku a doporučuji.

Štítky knihy

koncentrační tábory druhá světová válka (1939–1945) holokaust, holocaust podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

Philip Steele
britská, 1948
2018  81%Holokaust: Původ, události a příběhy mimořádné odvahy
1998  73%Školní atlas světa
1995  83%Žraloci a jiní obyvatelé mořských hlubin
2008  90%Kniha otázek a odpovědí: Řekni mi, proč...?
2009  80%Rytíři : bitvy, hrady, zbroj

Kniha Holokaust: Původ, události a příběhy mimořádné odvahy je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených4x
Knihotéce25x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x