Hledání radosti

Hledání radosti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47269/bmid_hledani-radosti-ymK-47269.png 4 23 7

František Nepil patří k nejoblíbenějším vypravěčům druhé poloviny minulého století. Jeho drobné i rozsáhlejší prózy spojoval jemný, moudrý, laskavý humor, s nímž nahlížel na okolní svět, na jeho kladné i záporné stránky. Měl rád lidi, rodný kraj, přírodu, historii… Všude tam čerpal inspiraci a hledal radost. Drobné prózy, které z manželovy pozůstalosti vybrala paní Zdenka Nepilová, doprovodil ilustracemi jeho dlouholetý přítel Karel Franta.... celý text

Přidat komentář

Kanylka
08.12.2021 4 z 5

Neznám jiného českého autora, který dokáže psát s takovou láskou. Děkuji vám pane Nepile

medlovice
11.01.2020 5 z 5

Hezké a milé počteníčko v každém ročním období.


1amu
27.10.2019 3 z 5

Tři čtvrtiny knihy jsem slyšel (v duchu) laskavý hlas pana Nepila, který je nezapomenutelný. Vzpomínky z dětství, na babičku, na maminku (které zamkl jako 3-letý hošík dveře, když vyšla z hájenky v noční košili pro pár polínek na zatopení), na školu... bylo to roztomilé, ale ?
Inu bylo třeba vydat knihu s určitým počtem stránek a dodané nestačilo . Byli zmobilizování nejbližší příbuzní, aby "vyšmejdili" vše co se dá ze šuplíků. Bohužel nejde o první případ u knih autora, které byly vydány až po jeho úmrtí.

Danafantom
13.12.2017 5 z 5

Jj, zabralo to, radost nalezena ;)

čef
10.11.2017 5 z 5

Jak známo, nejlépe zněly krátké povídky nebo fejetony Františka Nepila přímo v jeho podání. Přesto i jejich čtení stojí většinou za to. I v této sbírce je pár opravdu vynikajících - např. jsem se dost zasmál u Anděla strážného nebo u Kutila na návštěvě. I ostatní jsou však vyprávěny vtipně, lidským způsobem a ke všemu řečí, k jejímuž tlumočení není třeba slovníku cizích slov. Rozhodně dobrý způsob k nostalgickému vzpomínání na doby minulé.

Damato
23.08.2017 5 z 5

Jako hodně mladá jsem mamce ukradla ke čtení Střevíce z lýčí a moc jsem tomu nerozuměla, pak jsem autora slyšela napřímo a od té doby jsem jeho knihy hltala a úplně jsem slyšela tu jeho skvostnou intonaci - prostě jeho knihy jsou ideální pro letní čtení na zahradě, pro podzimní čtení při plískanici, pro zimní čtení u hrnku horkého čaje u kamen i pro jarní optimistické probouzející se čtení .

Wendysek
21.11.2014 5 z 5

Roztomilé atmosferické fejetony, které se hodí kamkoliv. :o)