Zavíračka

Zavíračka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130806/bmid_zaviracka-66350a111ef61.jpg 5 63 11

Hitman série

< 8. díl >

Rozlučka profesionálního zabijáka Zatraceně, už se blíží zavírací hodina. Nejvyšší čas objednat si pár posledních panáků irský whisky. První panák je na Tommyho a jeho nemesis – Maggie Lorenzo. Druhý panák je na Tieglovou, které k návratu mezi poldy stačí drobnost – zatknout Tommyho. Třetí panák je na Tommyho novou holku. Čtvrtý panák je na Marca Navaroneho, který je ještě rychlejší než jeho otec. Pátý panák je na Natta Bareta. Konečně se dozvíme, jak se ti dva nerozluční kamoši dali dohromady. Šestý panák je na všechny, kteří tuhle krvavou žeň přežijí.... celý text

Přidat komentář

Politre
19.10.2023 5 z 5

Báječné zakončení skvělé série. Řek bych až ve westernovém duchu, kdy hrdinský duch a přátelství vyhrává nad zbabělostí a úprkem do bezpečí, kde za život milé slečny jsou ostřílení kabrňáci Tommy a Natt ochotni položit život. Ennis prostě tyhle chlapácké příběhy o přátelství mezi muži umí vyprávět.

wullcann38
10.10.2021 5 z 5

Jo, tak to byla zase jednou pořádná jízda.
Rozloučení s Hitmanem probíhalo pořádně ve velkém stylu (Akce,akce,akce a akce).
Za mě:98%
Příště:Pár vražd navíc.


MichalPuchovsky
02.06.2021 5 z 5

Prerod od splattera k noiru dokonaný. Komiks o sile mužského priateľstva, svojskej morálke a práva človeka na slobodu žiť si svoj život. Dojímavá bodka za celou sériou, ktorá má toho viac spoločného s Profesionálom a Samurajom než Pulp Fiction a Kulhánkem.

trudoš
28.07.2020 5 z 5

Začalo to jako akční střílečka v režii Quentina Tarantina a končí stejně efektně jako legendární Butch Cassidy a Sundance Kid. Osmé album přináší finále, které se někomu bude možná zdát kýčovité, ale sedne k atmosféře celé série jako ulité.
Ačkoliv se jedná o takřka nejobsažnější knihu, příběh moc komplikovaný není a přestože hlavní linie často odbočí do slepé uličky, o chvíli později se vrátí zpět na původní schůdnou cestu. Člověk se alespoň může bavit vzpomínkami na Natta a Tommyho a na to, čím vším si jejich přátelství prošlo. Garth Ennis vysloveně hraje na city, ovšem na takové ty chlapácké city, které dívky nikdy nepochopí a skuteční muži o nich nemluví. Vyprávění se tak nevyhne hrdinskému patosu, ale vzhledem k tomu, že zde nedochází k hloubavým výlevům a celé je to víc o legraci, neměl jsem problém na hru přistoupit. A i když konec působí snad až zbytečně urychleně, je stejně definitivní jako sama realita - ostatně příliš mnoho dojemných scén by zrovna tenhle komiks zničilo.

jarynek
06.08.2019 5 z 5

Tahle série měla stoupající tendenci a poslední díl (nepočítám, že přídavek na tom může něco změnit) byl nejlepší. Je to finále, k němuž se stoupá po malých krůčcích po krvavé cestičce osudu, z níž neexistuje odboček. Nakonec mi bude po Tommym smutno - budu si muste dát na něj panáka. A pak na všechny jeho kumpány z baru u Noonana. „Sbohem, chlapci.“

Disease
19.06.2017 5 z 5

Důstojné uzavření celé série.

Lenka.Vílka
19.05.2017 5 z 5

Tak tohle bylo jako z romantickýho filmu. Myslim konec. Epické zakončení, to jednoznačně. Vrátíme se do dětských i starších let, zachraníne pár životů, propleteme to pár hustejma hláškama. Ať si to lidi pořádně užijou. A že jsem si užila!
(Dal ses k mariňákům?...Prospěje ti to. Trochu si vytříbíš charakter, naučíš se ovládat...Seane, já jsem viděl ten film Olověná vesta! To...musí bejt noční můra....Ale jdi, Tommy. To byl jen film.---A následuje pár stran, kde je víc cenzury než slov a vůbec to nevypadá jako v tom filmu! Přísahám! Tam lhali a v armádě jsou jenom milý hoši!)

dobroslav9182
29.12.2014 5 z 5

A je to tu, načepuje se poslední pivo, vobjedná poslední panák a nastal čas zavřít. Vláda (stejně jako ta mafie) nezapomíná a tak musí Hitman opět čelit Fekálovi a jeho megalomaniackému šéfovi. Naštěstí i vládní zaměstnanci mají něco jako svědomí, takže se Monahganovi dostane nečekané pomoci. Jenže Tommy není týpek, co by se vobrátil zády ke svým přátelům - své jediné rodině. A to ho může stát i život...

3DD!3
17.02.2014 5 z 5

Zavíračka se vším všudy. Věci se dotahují do konce a Ennis vyplňuje poslední prázdná místa a nutno říct, že to nejlepší si nechal na konec. Finální zápletka je ryze v Tommyho duchu, nevýhodný kšeft, který může vzít jenom on. Spousta mrtvol (i živých), Navarone mladší a Truman. Ta svině, kterou je třeba zastavit. Na konci se mi chtělo brečet, ale nešlo to. "Bájo."

Jamessi
21.06.2013 5 z 5

Každý bar potřebuje zavíračku... A tahle se povedla

vhumanik
05.09.2012 5 z 5

Tahle Zavíračka si rozhodně zaslouží plný počet. Má vše, co celá série Hitman vždycky měla a něco navíc v podobě hrdinské scény a několika celostránkových kreseb na závěr.
Nicméně si myslím, že zlikvidováním Tommyho Monaghana spáchali Garth Ennis a John McCrea skoro stejný zločin jako tím, že ho stvořili...

Kniha Zavíračka je v

Přečtených78x
Doporučených3x
Knihotéce36x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x