Tommyho hrdinové

Tommyho hrdinové https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41461/bmid_tommyho-hrdinove-RIQ-41461.jpg 4 71 9

Hitman série

< 5. díl >

Tommy potřebuje na chvíli zmizet z Gothamu, kde mu začíná být příliš horko. Takže spolu s ostatními zabijáky přijme zakázku pracovat někde, kde je horko taky, ale v tom původním slova smyslu. V Africe. Jenže zakázka pro místního vladaře se trochu zvrtne, když se do boje připletou psychopatičtí superhrdinové a jeden německý tank Tiger.

Přidat komentář

Wiedzmin
19.11.2021 5 z 5

Čtverka s pětkou jsou pro mě prozatimní vrchol série. Tommyho hrdinové jsou jen katarzí po událostech čtverky. Tommyho frustrace, svědomí a nasranost na celý svět je tu dokázána v maximální míře, a závěrečný masakr s tankem Tiger jen dokazuje Tommyho osobitý charakter a vlastní náhled na spravedlnost. P.S. U tohodle dílu jsem si vzpomněl na Ennisovu Bandu, při pohledu na Lebku s Růží. Při scéně masakru v táboře v poušti jsem čekal Billyho bandu za některou z okolních dun.

SedllY
10.11.2018 4 z 5

Po našlapaném 4.díle trošku pokles kvality, ale pořád dost nadprůměr.. :)


Lenka.Vílka
18.05.2017 5 z 5

Jedna kniha, jeden ucelený příběh. Důkaz, že na hrdinství nemusíte být hrdina (teda hrdina bráno dost relativně). Jenže na druhou stranu bylo strašně předvídatelné, jak to s klukama skončí. Jako že zlo bude po zásluze potrestáno a závěr s happy endem.
(Takže Natte, tohle je pro tebe asi něco jako návrat domů...co?...no, víš co myslim. Jseš teď zpátky tam, kde to všechno začalo ne? Na svý rodný hroudě..v Detroitu?...ne, jako, já myslel...jako...éch...no jako celá ta..víš co...myslim jako celý to s tim afroameričanstvim. Jako ty kořeny. Jako to s tim černošstvim. Že jo?)
Strčte si politickou korektnost do @%$&.
Málem bych zapomněla (což se stalo, ale...) a nezmínila to se Supermanem. Na konci jsem už měla dost. To je pro dcerku! :D

trudoš
21.11.2016 4 z 5

Další Hitman, další gejzír násilí a hlášek. Nutno říci, že po předešlém depresivním albu Odvážným štěstí přeje, kdy se Tommy Monaghan trochu zdlouhavě utápěl v depresích, se v tomto díle Garth Ennis a John McCrea zase vrátili k nepředvídatelné akční jízdě, která je pro tuhle sérii tolik příznačná. Sice to stále nemůže konkurovat jedničce a dvojce, ale alespoň se Hitman zase dostal do formy. A tak to má být.

Disease
21.11.2016 4 z 5

Na Hitmana trochu neobvyklý příběh, ale parádní. Kraťas se Supermanem je vynikající.

dobroslav9182
29.12.2014 4 z 5

Tak tak Tommy a jeho kámoš Natt přežili minulé setkání s Duchy minulých Vánoc. A aby náhodou jejich štěstí (a život) neskončilo, rozhodnou se spolu s ostatními hitmany od Noonana vymajznout nachvíli do Afriky, kde budou bojovat za pravdu, krásu, rovnost a bratrství. A nebo taky za ten pořádnej pytel peněz, co jim byl přislíben... Horké slunce, horká poušť a horké hlavně, to je vskutku výbušná kombinace...

3DD!3
07.12.2013 5 z 5

Ennis na superhrdiny hází bobana a přináší válku v plné polní. Tommy se po nepříjemnostech z minulého dílu dává psychicky dohromady a opouští rodnou hroudu směr Afrika. Skvělá vojenská atmosféra, několik parádních odkazů a jeden skopčácký Tiger. V sérii o Hitmanovi jde o svěží přístup, který byl více než vítaný. A speciálek, kde si Tommy zafilozofuje se Supermanem je radost číst. Hodně lidí má k téhle story výhrady, ale když ona má v sobě ten optimizmus, to srdíčko, které tuhle sérií táhne.

vhumanik
05.09.2012 5 z 5

V hledání jiného příběhu sáhli tvůrci po něčem co se v komixech také běžně nevidí. Pro mě povedený díl, i když v rámci celé série rozhodně nepatří mezi nejlepší.

bond77
31.12.2010 4 z 5

Zajímavý pátý díl. Sice nedosáhl kvality čtyrky, ale určitě neurazil.