Herec k nepřežití

Herec k nepřežití https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436473/herec-k-neprezitixVqNSh-0wj-.jpg 4 59 15

Milana Nikla byste za kamaráda pravděpodobně nechtěli - je samolibý, netrpělivý, pro ostré slovo nejde daleko. A že by mu to nějak extra pálilo, to se taky nedá říct. Skoro to vypadá, že je mu navěky souzeno zůstat hercem lokálního významu, jenže jak je známo - štěstí se může usmát i na ty, kdo si to nezaslouží. A Milanovi se tak z ničeho nic začnou plnit sny.... celý text

Přidat komentář

sakro
10.02.2023 2 z 5

Herec k nepřežití je místy k nepřečtení. Že právě Albert Čuba napsal knihu z hereckého prostření právě tak, jak to udělal, mě zklamalo. Mám doma skutečně velké množství knih a rád se k těm dobrým vracím, třeba jen přečtením některých pasáží. Prostě si je oživím, osahám. Ale tuhle knihu jsem okamžitě po dočtení bez lítosti pustil do oběhu. Pokud se u vás zastaví, zkuste do ní kouknout. Třeba je chyba ve mně a vás osloví.

heczek
30.12.2022 2 z 5

Kniha o každodenních starostech a radostech herců v divadelním zákulisí i mimo něj a o "splněném snu" jednoho Milana, který je opravdu k nepřežití!


veronika9761
05.08.2022 3 z 5

Za me prima oddechovka.

alois.randa
26.07.2022

Oddechovka na jedno odpoledne, kniha mě bavila. Děj není zbytečně natahován, postavy krásně vykreslené.

Ch.Wegrand
23.04.2022 2 z 5

Bertíku, nezlob se. Humor divadla Mír mě baví, ale tenhle literární počin mě absolutně nechytil. Dejme tomu jednou nebo dvakrát se mi koutky úst pozdvihly, ale to bude tak vše. Navíc mám z kompozice textu pocit, jako kdyby knížku napsalo dítě.

Kanylka
24.03.2022 3 z 5

Kratinký příběh ze zákulisí divadla. Přečteno a jde se dál...

tittanie
16.10.2021

Prostě jsem si tuhle knihu přečíst musela, ale jakékoliv mé hodnocení nebo komentář budou zaujaté, protože teď jsem na vlně Třech tygrů, divadla Mír ...

mcleod
05.06.2021 4 z 5

Neskutečně energický a talentovaný Albert Čuba, jeden z členů mých oblíbených Tří tygrů, se vedle mnoha dalších aktivit pustil také do psaní povedené knihy. Odlehčený příběh o herci z oblastního divadla, který je hrozný svým chováním i výkony, ale sám o sobě má jiné mínění, na mnoha místech pobaví, ale také hezky vtáhne do zákulisí divadla, kde se odehrávají snad ještě větší dramata než na prknech jevišť. Promyšlenou taktikou se hlavní postavě povede prorazit a přesvědčit o svém mínění o sobě samém i diváky, přestože jím kolegové herci po vyplouvání starých křivd a nových nespravedlností stále více opovrhují (někteří oprávněně, jiní jen s čisté závisti). Jediné, v čem vidím lehkou slabinu knihy (přestože ji jako prvotinu hodnotím velmi kladně), je až příliš velká přímočarost, když příběh postupuje víceméně lineárně bez jediného většího zvratu... zkrátka jsem čekal, kdy přijde pád Milana Nikla a on přitom místo toho vzhlíží (jako správný úspěšný psychopat) na metu nejvyšší :-)

klara.franta
24.01.2021 4 z 5

Oddychové čtení na jedno odpoledne. Příběh o herci, který není úplně kladným hrdinou, ale daří se mu. Zajímavé je prostředí divadla, kdy má čtenář vykreslen pohled do zákulisí. Pobavili mě přetvořené jména a cena JáJá je teda nejvíc.

Nevimm
16.01.2021 4 z 5

Že tam bude krátce pracovat s filmem Babar Conan (Arnold), jsem fakt nečekal.

Kami97
06.10.2020 4 z 5

Miluju Tři tygry, takže Albertova knížka zákonitě musela následovat. Pobavila jsem se a jako laik jsem popřemýšlela, co všechno se vlastně odehrává v onom divadelním zákulisí.

kanitsuj
30.09.2020 5 z 5

Ačkoli jsem při čtení /oproti svému očekávání/ neumírala smíchy a celkově se nejednalo o knížku, kterou budu číst opakovaně, naprosto mne odzbrojilo její zakončení, které je logické a v dnešní době tak děsivě aktuální. Kvůli tomu závěru to prostě stojí za to přečíst, i když místy jsem pochybovala, kam to celé bude směřovat. Na druhou stranu rozsah knížky je zase přívětivý ke všem, kteří by ji chtěli předčasně odložit, takže pointy se každý brzy dočká:-)

fruitbueno
09.09.2020 3 z 5

Příběh z divadelního zákulisí, který s nadhledem a ironií mapuje veškeré nešvary tohoto prostředí. Textu nechybí spád, vtip, řada opravdu neuvěřitelných situací, osobně mě však ničím výrazněji nezaujal. Body navíc za Albertovu snahu, ten pán je neuvěřitelně energický, všestranný, aktivní a bezmezně mu fandím. P.S. Jméno Milan už pro mě nikdy nebude co dřív. Kdo zná Tři tygry, ví, co mám na mysli :D

Ellinek
14.08.2020 3 z 5

Svérázný příběh jednoho herce s obrovským egem a růžovými brýlemi. V zásadě prostý příběh, kde se nic zásadního neděje, ale člověk má možnost nahlédnout tak trochu za oponu. "Nenápadné" změny ve jménech nebo oceněních mile pobavily, cena Jájá je, jak říká jeden Milan, úplně nejvíc! Alberta Čubu a celé jeho seskupení kolem jeho osoby mám hrozně ráda a nadchlo mě, že se rozhodl také pro knížku. Sice krátkou, jednoduchou, která nikdy nebude mít nějaký zvláštní přesah, ale o to tady ani nejde. I takové milé příběhy z toho našeho okolí tady potřebujeme a autorův humor i jeho knížečka mi neskutečně sedí a pobadím se díky tomu zákonitě vždycky. :)

Darleen
11.05.2020 4 z 5

Když si herec z oblastního divadla umane, že jeho talent je hoden minimálně prken Národního divadla, tak se z té Ostravy do Prahy prostě dostane. Co všechno při svém vítězném tažení zažije se dozvíte v této knižní jednohubce a určitě se u toho i pobavíte.