Zlodeji snov

Zlodeji snov https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335718/bmid_zlodeji-snov-ohG-335718.jpg 4 60 6

Neuveriteľne talentovaná Maggie Stiefvater dokázala opäť nemožné – vytvorila očarujúci svet, v ktorom realitu skresľujú nadprirodzené prvky. Spoznajte nočné mory, čo ožívajú, neodolateľného nájomného vraha a podľahnite zakázanej láske v druhom pokračovaní najlepšej paranormálnej tetralógie, ktorej prvý diel Havraní chlapci ohúril aj slovenských čitateľov. Po každom spoločne strávenom dni je pre Blue ťažšie a ťažšie, aby sa do Ganseyho nezaľúbila. No uvedomuje si, že jediný bozk, by mohol okamžite ukončiť jeho život. Havraní chlapci spolu s Blue pokračujú na vlastnú päsť v pátraní po stratenom waleskom kráľovi Glendowerovi. Vpred ich ženie aj Ronanova schopnosť privádzať veci zo snov do tohto sveta. No zahrávať sa so snami je nebezpečné a Blue s havraními chlapcami nie sú jediní, ktorí túžia po splnení svojich snov.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Dream Thieves , 2013


více info...

Přidat komentář

Markouš
24.04.2023 5 z 5

Na úvod musím říct, že jsem knihu četla v originále, jelikož slovenský překlad se ani zdaleka nerovná tomu českému a mnohdy kompletně změnil význam celé věty.
Pokračování mé nejoblíbenější série bylo stejně skvělé, jako její první díl (který jsem četla už čtyřikrát a co si budem, s každým dalším přečtením je to lepší a lepší). Dozvídáme se tu více o fungování magie, více o samotných postavách, které jsou stejně skvělé a také je tu více wow momentů, které vám otevřou oči dokořán a nechají vás jen bezhlesně zírat. A že to zírání stojí za to, stejně jako samotný styl psaní, který je krásně poetický. Nemám co víc dodat, miluju tu sérii tak moc, až je to nezdravé.

Chikko
08.04.2022 5 z 5

Dlouho jsem čekala, že vyjde český překlad, nakonec jsem se rozhodla, že to zkusím slovensky. Bála jsem se, že se nezvládnu začíst, ale nakonec se mi to povedlo, i když některá slova jsem si musela dohledávat a některá jména mi v češtině zněla podstatně líp...
Ale ten příběh jsem prostě nemohla nechat nedokončený. Další dva díly snad budou brzy na cestě ze Slovenska do mé knihovny


Knihomollla
24.03.2021 5 z 5

Druhý díl je snad lepší než ten první. Postavy nezklamaly a magická linka mi úplně vyrazila dech.

DracoMalfoy
19.03.2019 4 z 5

4.5*. Zase skvělá kniha, opravdu výborně napsaný, tak správně podivný a vtipný příběh. Jediné co mi přijde nedokonalé, je to, že uprostřed je taková 100 vycpávací část, která je sice skvělá, ale nikam vás neposune.

SBH
06.06.2018 5 z 5

Naprosto fantastická kniha, která splňuje VŠECHNY moje nemalé nároky. Svižný děj, dobrodružství, tajemství, romantická linka, charaktery postav k zulíbání. Sympatizovala jsem i s padouchy, jimiž normálně tak ráda pohrdám. Domyšlená zápletka a důvtipné řešení. Mým oblíbencem (jsou sice všichni), ale vyčnívá Adam. Fandím mu ohledně jeho zatraceně těžké pozice na startu. Mohl by ubrat na té nesmyslné hrdosti, ale to by pak nebyl on. Maggie je prostě jednička.
Takže zápory? Jednoznačně rozhodnutí borců z nakladatelství Argo nevydávat další díly Havraního bratrstva v češtině. BRAVO, MISTŘI!!!

kklepkaa
14.11.2017 5 z 5

Je to neuvěřitelné, ale na tuhle knížku jsem čekala přes dva roky a to čekání za to stálo. Jsem ráda, že alespoň na Slovensku takhle série vychází a já mám možnost jí dočíst a ač nejsem zvyklá číst ve slovenštině, dost jsem si tenhle návrat užívala.

Má averze na Adama se snad ještě prohloubila, i když na konci si to trochu vylepšil. Ronan byl úžasný. Ta věc se sny byla zatraceně dobrá. Škoda, že opět bylo méně Noaha, ale zas to většinou stálo za to, když se objevil na scéně. No a nakonec Gansey... prostě nejde ho nemilovat.

Snad teď bude čekání kratší.

Autorovy další knížky

Maggie Stiefvater
americká, 1981
2010  79%Mrazení
2014  82%Osudný polibek
2013  86%Ve znamení Štíra
2011  82%Váhání
2011  82%Splynutí

Kniha Zlodeji snov je v

Právě čtených3x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce105x
Chystám se číst79x
Chci si koupit35x
dalších seznamech1x