Váhání

Váhání https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61522/bmid_vahani-wRZ-61522.jpg 4 578 62

Vlci z Mercy Falls série

< 2. díl >

Pokračování Mrazení. Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit... Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžeme se vyhnout tomu, kým jsme?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Argo
Originální název:

Linger , 2010


více info...

Hels-is-unicorn
Hels-is-unicorn
02.11.2022 4 z 5

Podle mě byl tento díl o maličko slabší než první. Mrzí mě, že autorka nezachovala pohledy postav po kapitolách, ale střídalo se víc pohledů v rámci jedné kapitoly. Taky je škoda, že nevyužívá dál teploty u každé kapitoly, to mi přišlo takové milé :-)
Navíc bych všem doporučila, aby nečetli sérii celou po sobě, pokud si potrpí na detaily, protože mezi prvním a druhým dílem se spousta věcí změnila (např. barva Oliviiny srsti, Graceiných očí apod.).
Abych jen nekritizovala, velice cením, že autorka přidala další postavy, jejichž očima se na příběh díváme, jen mě opět trochu mrzí, že nedotahuje věci do konce. A tady asi pro jistotu varuji před spoilery, nečtěte dál, pokud jste na ně obzvlášť hákliví :-) Pohled na Coleův život začínal velmi zajímavě vzpomínkou na to, jak se mu zastavilo na podiu srdce po požití drogy, ale když je potom na konci rozebráno, jak se vlastně stal vlkem, bylo to v poklidu v hotelovém pokoji pomocí injekční stříkačky. A k srdci už se nikdo nikdy nevrací. Jak to teda vlastně bylo? O Samových žílách víme první poslední, proč ne i o Coleovi?
I přesto, že shrnuji spíš nešvary, co mi na knize vadily, pořád je celá série hýčkaným pokladem v mé knihovničce a rereading si velice užívám i jako "dospělá" :-)

simona5372
simona5372
19.04.2022 5 z 5

Super rozhodně se mi líbila víc jak první díl.


karolina5333
karolina5333
12.02.2021 4 z 5

Grace se Samem už by děj asi sami neutáhli, naštěstí autorka přidala postavy Isabel a Cola, kteří mě moc bavili a dali druhému dílu nový náboj.
Za mě ve svém žánru stále super čtení a časem se snad dostanu i ke třetímu dílu.
Zajímalo by mě, proč to Netflix ještě nenatočil jako seriál :D V roli Sama - Shawn Mendes, v roli Cola - Machine Gun Kelly...Už to úplně vidím :D

Padfoot
Padfoot
06.01.2021 2 z 5

Ne všechny knížky potřebují druhý díl. Potažmo třetí. Prosimvás řekněte to někdo těm autorům. Původně sympaticky prostý příběh je najednou zamotaný a překombinovaný jako prase. Ale chápu: potřebujeme akci a napětí, žejo. Pořádný zvraty. Co na tom, že to nebude mít hlavu ani patu. Sam s Grace mě upřímně nudí. Trochu to zachraňuje nově příchozí Cole, ale to je málo.

Alnima
Alnima
06.11.2020 2 z 5

Četla jsem již dříve, ale kniha ve mně moc vzpomínek nezanechala. Vlastně skoro žádné.

Libris_Na_Ex
Libris_Na_Ex
29.10.2020 4 z 5

4,5
Pro tuhle sérii mám slabost. Není to nic světoborného, ale ty postavy, ten styl psaní, ta magie (a vlastně nemagie)... To je prostě skvělý.

tynka65
tynka65
29.09.2020 3 z 5

O dost lepší než první díl, především protože do děje vstoupil Cole. Jeho a Isabelin příběh mě baví mnohem více než ten Sama a Grace... No jsem zvědavá na poslední závěrečný díl.

DreamerX9
DreamerX9
25.12.2019 3 z 5

Mnohem lepší díl než ten před tím. Líbí se mi, že do děje byly zařazeny i další postavy a tento díl je i zajímavější a napínavější.

4129
4129
21.08.2019

Myslím že název váhání je trefný. Pořád váhám jestli vůbec pokračovat ve čtení. Jsem v jedenácté kapitole a pořád se neděje vůbec nic. Ani mezi Hráče a Samem, ani mezi vlky. Knihu odkládám a doufám že někde najdu sílu jednou pokračovat.

chaera
chaera
11.07.2019 4 z 5

Musím říct, že tato kniha se mi líbila více než předešlá a já už mám rozečtené i Splynutí, ale až s touto sérií skončím, po dalších knihách této autorky už asi nesáhnu. Nepovažuji se za její cílovou skupinu a tak dám raději přednost jiným knihám. 4/5

LuckaH2
LuckaH2
17.06.2019 4 z 5

Není to vůbec můj typ knih, které bych obvykle četla, a nejsem asi ani věková kategorie, kterým jsou určené. Ale Mrazení se mi líbilo jako oddychovka, a stejně jsem brala druhý díl (a chystám se navázat hned třetím). Knihy hezky, až možná romanticky a naivně popisují vztah Grace a Sama, ale obsahují i jiné, ne tak kladné postavy. Věřím, že se v nich dospívající mohou snadno najít a překonávat tak svoje strasti. Ale i pro mě jako dospělou to je hezký únik.

anibeni
anibeni
01.12.2018 4 z 5

Druhý díl mi přišel o něco slabší než ten první, nicméně zápletka mi přišla originální. Oproti prvnímu dílu zde bylo víc postav a celá kniha směřovala k tomu, že se role hlavním hrdinů obrátí... Jsem zvědavá, jak se vše vyřeší..

jitka7
jitka7
29.10.2018 2 z 5

Tak zas opět děj o ničem, teda vlastně jeden či dva zvraty se tam stanou, které člověk po přečtení první knihy tak nějak očekává. Asi nejlepší je, že dorazil Cole s tím jeho šíleným mozkem a šílenou povahou.

Edice
Edice
06.04.2018 5 z 5

„Tu noc jsem pekl chleba, protože jsem nemohl usnout."

Ale jó, já té knížce těch pět tentokrát dám. Myslím, že si je dokázala zasloužit.

Ze začátku na mě postavy chvíli opět působily zvláštně. Ale na rozdíl od prvního dílu, to zde opravdu byla chvilková záležitost.
Děj osvěžil příchod nových zásadních postav, popřípadě větší zastoupení těch, které již známe. Troufám si říct, že se nám tak do rukou dostali další hlavní aktéři. A rozhodně to stálo za to.

Pokračování příběhu bylo opět velmi melancholické, až v některých okamžicích působilo přímo smutně. Na druhou stranu text ukázal, jak je celá kniha vlastně milá, jemná a jak z jednotlivých stránek čiší láska. Závěr by se vzhledem k tomu, jak citlivě je kniha napsaná, dal označit, až za srdceryvný. Rozhodně dokázal zvednou hladinu dychtivosti, s jakou jsem otáčela poslední stránky.

„Ano," přikývl. Lhaní mu nikdy nešlo.
„Výborně," řekla jsem. Ve lhaní jsem byla přebornice.

Jako jednu z... Né. Jako nejsilnější kapitolu, která mě naprosto vytrhla z mé reality a donutila pečlivě vnímat každé slovo a veškeré pocity z něho plynoucí, považuji kapitolu číslo 28, psanou z pohledu Colea. Tenhle kousek skládačky dýchá svým vlastním životem.

Nakonec jsem si druhý díl užila snad více než ten první. Nejspíš i proto, že jsem většinu postav znala již z předcházející knihy a nemusela se tudíž sžívat s úplně novým osazenstvem, světem ani stylem autorčina psaní. Navíc jsem objevila spoustu nových krásných citátů a zjistila, že poezie může být krásná, i když se zde ukazuje jen v malých útržcích (Nutně si potřebuji přečíst nějaké Rilkeho básně!). Jsem ráda, že mi stačí pouze se natáhnout k poličce, vytáhnout z ní a následně s chutí začít číst třetí díl. :)

Siwan
Siwan
20.11.2017 2 z 5

Druhý díl mě hrozně nudil, asi to na chvíli odložím a vrátím se k téhle serii později. První díl fungoval, takže tomu zkusím dát za čas ještě šanci.

SábaLišková
SábaLišková
06.09.2017 5 z 5

Výborná kniha.Doporučuji :)

Kerolajnacek
Kerolajnacek
02.09.2017 5 z 5

ÚŽASNÉ !! všechny 3 knihy jsem četla jedním dechem. Dokonce jsme si i poplakala

Romžiry
Romžiry
10.07.2017 3 z 5

Pro náctileté čtivá romantika. Dobrý námět, pěkně napsané.

Etule
Etule
06.03.2017 4 z 5

O poznání lepší než první díl. Rozhodně se mi zamlouval pohled od více zúčastněných. Jsem vcelku zvědavá na třetí díl a jak se to všechno nakonec vyřeší. :) Role se vyměnili. Tentokrát on čeká na svou vlčici. Pořád jim prostě fandím. Ale chyběli mi tu ostatní vlci v lidské podobě. Hlavně Beck, ačkoliv bylo řečeno, že už se nejspíš nepromění, tak nějak pořád doufám. :)

Ni_kita
Ni_kita
23.01.2017 5 z 5

V okamžiku kdy jsem viděla kapitoly vyprávěné z pohledu Colea nebo Isabel, jsem se vyděsila. Bála jsem se že to celou knihu zkazí... Ale nakonec to bylo mnohem lepší, než první díl, a Coleovi kapitoly jsem si užívala asi nejvíc. Konec jsem absolutně nečekala, ale musím říct že to teda vážně stojí za to! :D