Zelená krev 5

Zelená krev 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475004/bmid_zelena-krev-5-w6w-475004.jpg 4 45 7

Green Blood série

< 5. díl

Je tady závěr cesty za odplatou! Bratři Burnsovi pokračují v honbě za Edwardem Kingem, padouchem, který straší celou Ameriku, a který je zároveň jejich vlastním otcem. Konečně Kinga ve městě na Západě nacházejí a vyzývají ho na první a zároveň poslední souboj. Jak tento souboj, do kterého jsou zapleteni také obyvatelé města a armáda, dopadne...!? Je tu velké, pravé westernové, finále!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Green Blood #05 , 2013


více info...

Přidat komentář

Atlantis
19.10.2023 3 z 5

Uspěchané. To je asi to nejvýstižnější hodnocení závěru této série. Série, která měla obrovský potenciál, ale nedokázala z něj vytěžit téměř nic. Když se dívám zpátky, tak nejlepší okamžiky byly zkraje, kdy jsme se nesnažili o manga western, ale o dobovou gangsterku. Jakmile se bratři vydali na cestu, šla úroveň do kopru. Pátý díl celé putování uzavírá, volné konce nenechává, ale ve výsledku spokojeni nebudete. Ty patetické dialogy! Jako z parodie. Je to celé "hop sem, hop tam", motivace postav je přinejmenším prapodivná a závěrečný souboj... přijatelný. Kakizaki závěry prostě neumí, to ukázal už ve Skrýši. Takže můžu doporučit Zelenou krev jako celek? Ano, ale s výtkami. Brilantní série to není.

katallinka
26.08.2022 3 z 5

Moc fajn zakončení série! Kresba a originalita této série se velmi povedla.


OsolenéKnihy
22.11.2021 5 z 5

Skvělé zakončení série, ale zároveň... Skutečně už musí být konec? :D Tohle sourozenecké duo a skvělá temnota a drsnost nepřikrášleného westernu mi strašně sedlo hlavně díky kresbě, která je v manze téměř bezkonkurenční. Neomezuje se jen na okénka a linie, celý příběh je důkladně vystínovaný a provedený do detailu, což ještě napomáhá akční a dramatické atmosféře.

Lenka.Vílka
02.11.2021 5 z 5

Konec. Zní to depresivně? Jenom trochu. Protože cesta k němu byla vážně zabava!

Kde jsme skočili, měla jsem strach, že tohle bude jedna velká akční řežba, a zda to na mě nebude moc, a díl nebude jenom o jednom. No, nebyl. Všechny ty silácký řečičky, bratrský perličky a povzbuzujíci "pobijte je všechny", na mě zase zabraly. Dobře zakomponovaný flashbacky a ke konci nelineární vyprávění.

Konec doják jako prase. Zatlačila jsem tam jednu zpátky do oka, do obou. Wau! Navíc to konečný vyřízení účtů bylo naprosto předvídatelný...ne to píšu špatně. Bylo přesně takový, jaký být mělo, protože přesně tam se bráchové dostali. Aby to udělali právě takhle. Jeden pro druhýho.

Teď budu mít asi chvíli error. Vážně skvělá série  :)

jarynek
22.09.2021 4 z 5

Tato série mne hodně bavila. Pěkná kresba, především celostránkové obrázky mají dynamiku, dokážou navodit ty správné emoce. Jako westernová pocta super, narušené rodinné vztahy nic originálního, ale také ok. K tomu kupa fakt hnusných záporáků, kteří si to v průběhu děje odskáčou. Trochu mne nesedl závěrečný souboj a dialogy bratrů před ním, ale to byla jen taková malá kaňka na podařené sérii.

Covenant
18.09.2021 5 z 5

Ale tak já i do pětice, dávám plný počet bodů. Jestli je to patetické? Ano, je to patetické, jako žánr western samotný. Hrdí indiáni, záporní záporňáci, rychleseregenerující hrdinové a můj brácha má prima bráchu. Má to vše. Je to pocta žánru, s krutě vydařenou kresbou. A na konci jsem skoro musel zamáčknout slzu, jak mě to dostalo. Tohle na mně prostě zabírá.

GoodGames
02.09.2021 4 z 5

Green Blood – Zelená krev 05 prináša uspokojivé finále série. Síce sú tu už dialógy dvoch bratov príliš patetické, no vynahradzuje to ako vždy skvelá akcia, kresba a poriadne hnusní záporáci. Dúfam, že tu Crew ešte od Kakizakiho v budúcnosti niečo vydá, aj keď sú jeho scenáre slabšie, no kresbu má natoľko kvalitnú, že mi na našom trhu bude chýbať.

Štítky knihy

westerny

Autorovy další knížky

Masasumi Kakizaki
japonská, 1978
2018  80%Skrýš
2020  84%Zelená krev 1
2020  86%Zelená krev 2
2020  86%Zelená krev 3
2021  80%Zelená krev 5

Kniha Zelená krev 5 je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce26x
Chystám se číst1x