Mezi světy

Mezi světy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51726/mid_mezi-svety-xiU-51726.jpg 4 133 14

Ghostgirl série

< 2. díl >

Dějí se věci…! Petula bojuje o život a Scarlet se rozhodne ji s Charlottinou pomocí zachránit, ať to stojí cokoli, třeba i Damenovu lásku nebo její život.

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Ghostgirl - Homecoming , 2009


více info...

Přidat komentář

Tereza137
09.12.2021 4 z 5

Super, opravdu velice skvělé pokračování.

orangerose
25.11.2021 5 z 5

další pokračování ghostgirl 2-pěkně napínavý a dojemný díl , za mně super :)


oblakaknih
08.05.2019 4 z 5

První díl série Ghostgirl jsem četla před delší dobou, takže mě překvapilo, že mě druhý bavil.
Kniha má velmi originální námět. Nikdy by mě nenapadlo, že bychom po smrti seděli v kójích s telefony.
Na to, že je na straně dost textu, se kniha četla překvapivě dobře.
Nebudu lhát, celý děj je docela trapný. Na druhou stranu je to přesně ta trapná kniha, po které sáhnout, když takovou potřebujete.
Grafické zpracování celé série je naprostá pecka! Stojí za to, mít knihu v knihovně.

cat5
24.11.2017 3 z 5

Taková pitomá, ale čtivá jednohubka pro náctileté.

Noshelfcontrol
22.02.2015 5 z 5

Druhý díl je rozhodně o něco lepší než první. Nemohla jsem se vůbec odtrhnout. To, jak to nakonec dopadne se Scarlet a Petulou ... prostě super. I Charlotte už je jiná, ale pořád není úplně šťastná, protože to jak si to všechno představovala, ji nakonec zklamalo, ale neví, že ještě zdaleka není konec.

Smrtka92
24.01.2015

Pokračování bylo již lépe čtivé. Neboť Charlott musela vrátit na zem a zachránit své kámošce sestru co byla v kómatu. Jinak zase skoro ty samé problémy a hlavní překvápko je na konci.

vlkove
27.08.2014 3 z 5

Po prvním díle, jsem se po pravdě řečeno musela do druhého dílu nutit ale dopadlo to vcelku dobře. Hlavní hrdinka už není tak naivní a protivná ale ještě stále to není ono, příběh také nebyl tak hrozný, byl jednoduchý. Dále bych opět chtěla pochválit obálku a začátky kapitol ty jsou opravdu luxusní. Kapitoly jsou krátké, styl psaní nenáročný. Věc kterou jsem nepochopila je, že na konci knihy cca 30 st. je ukázka z prvního a třetího dílu samozřejmě toto nijak nesouvisí s kvalitou děje. Knihu bych doporučila mladším čtenářkám.

jesterka.as
11.03.2014 3 z 5

Nejsem věřící, takže co bude po smrti netuším, to že bychom seděli někde na obláčku si nemyslím, ale že by na nás čekala telefonní koje? :)))) no toto, to mě teda nenapadlo :)))) ale jako nápad zajímavý :)
Ze začátku se mi zdála kniha trochu nudná, nějak se to táhlo, ale pak se to docela hezky rozjelo...

Véča
04.01.2014 4 z 5

Jak se dívám na vaše názory tak z toho moc nadšení nejste, ale mě tato knížka velice zaujala a určitě se chystám přečíst i poslední díl. První jsem bohužel nečetla, ale stačila mi ta ukázka na konci knížky a do děje jsem se celkem vžila. Jinak vzhled knížky je úžasný^^

Selena2000
12.11.2013 4 z 5

Charlotte se zlepšila, už není tak panovačná a snad už i ví, co chce. Opět krásná obálka, hezké provedení knihy, hezké začátky kapitol, lepší příběh.
Nejdřív jsem dala 5 * ale pak mi došlo, že tu byly i lepší knížky, kterým jsem dala 4*. Nakonec taky dávám 4*.

alimrix
09.10.2013 1 z 5

Zbytečné pokračování docela pěkné tragikomedie. Děj značně zesládl. Až z toho bolí zuby.

Pavlína 13
06.08.2013

Dobrá kniha.Nemohla jsem odtrhnout oči,akorát já blbá jsem si nepřečetla 1.díl takže to byl takový menší zmatek :'D.

pet-kyval
25.11.2012 3 z 5

[046/12] (ebook) Hmm, tak to bylo docela překvapení. Kniha předčila nejen má očekávání, ale i předchozí díl. Vážně zajímavé. A proč tomu tak vlastně je?

První faktor: Charlotte pobrala rozum. Je to k nevíře, ale ano, pobrala rozum vcelku normální holky. Žádné hysterické excesy se nekonají a vlastně ta holka je i docela sympatická, i když charakterově nezajímavá. Prošla jistým vývojem, už není tolik sebestředná a přeci si zachovává tu kapičku úzkosti při zjištění, že je stále upozaděna mezi ostatními hráči nemrtvého póla. Když nad tím tak ale přemýšlím, Charlotte už tak docela není hlavní postavou. O tuto pozici se dělí se svou nejlepší přítelkyní ze světa živých a trochu se obávám, že o něj ve třetím dílu dokonce definitivně přijde. Vem to ale čert.

Tonya Hurley se kupodivu snaží do dívčí literatury obsáhnout i něco víc. Není to sice tak úplně ono, ale po slohové stránce je to z té lacinější literatury určitě jedno z dílek horních vrstev. Bohužel, pro puberťačky to poněkud v rozporu ztrácí na touze po srdcebolu a milostných trojúhelnících. Nejsou tu ty sladké pokřivené úsměvy a na rozdíl od jedničky se to již úplně distancuje od pevných a tvrdých… hrudníků. Zkrátka, je to o notný kus blíž reálné dívčí mysli než to, co na knižních pultech předvádějí mnohé jiné, a daleko populárnější, autorky.

K mínusům... Občas zmatené, občas primitivní a až příliš malý důraz na záporný charakter, který by mohl být méně čitelný a více úskočný. Bylo opomenuto s kým to tančila(?) Charlotte při „rozplynutí“ se v prvním dílu na plese. Vztahová linie byla posunuta do pozadí až moc a vůbec byly některé pasáže až příliš strohé a člověk si musel domýšlet. Další věc, která mě mrzí, je, že autorka není schopna využít hororový potenciál a tam, kde by se dalo krásně mladého čtenáře přimrazit k židli s husí kůží na rukou, se nic neděje. A jako úplný propad vidím ve faktu, že už i pokusy o humor byly naprosto odstraněny. Ale jinak, po vypravěčské stránce, docela pokrok.

Angi
22.01.2012 2 z 5

No, dobrá.... možná je to o něco málo lepší než ten první díl... přečtený jsem to měla během jednoho dne.. kapitoly jsou tak krátký, že se to čte samo.

Autorovy další knížky

Tonya Hurley
americká
2010  68%Vítejte na onom světě
2011  73%Mezi světy
2011  72%Diagnóza: láska