Geneze

Geneze https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436358/bmid_geneze-s5n-436358.jpg 4 86 37

Když se na pitevním stole doktorky Laurie Montgomeryové objeví tělo sociální pracovnice Kery Jacobsenové, zpočátku se zdá, že je obětí tragického předávkování drogami. Ale Laurie a její nová rezidentka, chytrá a schopná, ale přímočará doktorka Aria Nicholsová, při dalším ohledávání zjistí něco šokujícího. Když mladá žena umírala, byla v desátém týdnu těhotenství. Zdá se však, že nikdo nemá tušení, kdo by mohl být otcem, a jestli není právě on klíč k tomu, aby pochopili, co se v posledních hodinách Keřina života událo. Zatímco Laurie čelí osobní krizi s manželem, forenzním patologem Jackem Stapletonem, impulzivní Aria se pouští do kontroverzní nové metody, aby v případu pokročila: využívá databáze DNA, aby vystopovala ty, co nechtějí být nalezeni. Spolupracuje s experty na genealogii z New Yorku. Má v plánu vysledovat původ nenarozeného dítěte v naději, že se jí podaří identifikovat záhadného otce. O několik dní později je zavražděna i Kerina nejlepší přítelkyně. Laurie nutně potřebuje odpovědi, protože někdo tam venku očividně nechce, aby vyšla Kerina tajemství najevo… a jak se Aria pomalu blíží pravdě, stávají se s Laurie terčem nemilosrdného vraha…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Genesis , 2019


více info...

Přidat komentář

Dandy1
11.08.2023 3 z 5

Cookovy knihy jsem hltala v mládí. Od té doby co pracuji v nemocnici vím, že je to vše velmi nereálné. Líbí se mi však, že autor vytahuje na svět často aktuální témata z výzkumů. Tuto knihu navíc okořenil mladým sebestředným spratkem.

bagel
04.08.2023 4 z 5

Po dlouhé době jsem přečetla tři autorovy knihy a tato byla nejlepší. Kniha měla spád andověděla jsem se zajímavé informace o genealogii. Rezidentka Aria byla má oblíbená postava, i když to někdy fakt přeháněla. Škoda jen trochu urychleného závěru.


kinsey
22.06.2023 3 z 5

Miluju Cookovy knihy už od puberty a Laurie a Jack byli vždy moji hrdinové. Nevím jestli je to tím, že stárnu já nebo oni ale mně se v těch novějších knížkách skoro až protiví. Nějak mě to nenadchlo...

Kerberos
11.04.2023 4 z 5

Další pokračování osudů Jacka a Laury v prostředí patologie.Problematická stážistka Aria se ponoří do hledání partnera zavražděné ženy pomocí genetiky.Mrtvých přibývá a vrah je blízko.

mcabr
15.02.2023 5 z 5

Pěkný čtení.

Lucciella_L
20.11.2022

Moje oblíbené čtení. Jack s Laurií je sázka na jistotu. Fascinující thriller z lékařského prostředí, který prostě nezklame. Uznávám, že místy je pro mě náročné čtení, přesto na tohoto spisovatele nedám dopustit. Za mě jeden z nejlepších spisovatelů.

Lily101
09.11.2022 5 z 5

Chtělo by to ubrat popisných částí (je mi fakt jedno, kdy se která postava prodírala městem z jednoho bodu do druhého, s popisem skoro každé ulice i celkově místa) a hned by to bylo napínavější. Kniha by mohla mít z důvodů popisů méně stran, což by napomohlo onomu napětí.

Jinak super kniha! Obávala jsem se s ohledem na hodnocení i mou, nyní, předposlední čtenou knihu: “Kritický bod”, která mě mírně řečeno zklamala, ale toto byla typická “cookovka”.

Ubrala bych půlhvězdičky za popisné části, které samozřejmě může čtenář přeskočit očima, ale vzhledem k tomu, že na této webové stránce nelze udělit půlhvězdičky v rámci hodnocení, zaokrouhluji na plný počet hvězd.

ANDY28
26.06.2022 2 z 5

Nevychovaná doktorka mě fakt bavila, knížka do výzvy od autora mého dětství, jinak ale nic moc... slabší Cook

patricia8137
27.02.2022 5 z 5

12. diel zo série Jack Stapleton a Laurie Montgomeryová ponúka zaujímavú zápletku a nahliadnutie do nového odboru genetickej genealógie, čo považujem za veľmi originálne. Na tejto sérii sa mi páči, že nás autor vždy oboznámi s predchádzajúcimi dôležitými udalosťami z ostatných kníh zo série a čitateľ sa vďaka tomu dokáže ľahšie zorientovať v príbehu aj po dlhšej prestávke v čítaní. V tomto dieli sa musela Laurie vysporiadať s naliehavých zdravotným problémom - podstúpila mastektómiu (odstránenie všetkých prsných tkanív) a ooforektómiu (odstránenie vaječníkov), za čo ju veľmi obdivujem. Páčilo sa mi, že autor spomenul aj to, ako sa darí ich malej dcérke Emmke a že napreduje. Táto kniha sa mi čítala oveľa lepšie ako tá predchádzajúca (PANDÉMIA), ponúkla mi väčšiu dávku napätia, dej gradoval, aj keď v záverečnej časti bol vrah už známy, neubrali to na dramatickosti. Mne sa kniha GENÉZA veľmi páčila, aj napriek tomu, že niektorí čitatelia mali k tejto knihe výhrady, ja ju odporúčam.

petronella1
02.01.2022 5 z 5

Po velkém zklamání z knihy Šarlatáni jsem opět novu spokojená. Zajímavé téma

Duchoslp
26.10.2021 3 z 5

Už jsem dlouho žádnou knihu od Cooka nečetla a jak vidím, nic se nezměnilo. Klasická detektivka z lékařského prostředí. Laura a Jack rozpletou nit směřující k padouchovi

pingu1
17.10.2021 3 z 5

Robina Cooka jsem měla vždy moc ráda, bohužel čím víc knih mám, tím míň se mi líbí... Tahle byla nějak moc zdlouhavá, nezáživná, postava rezidentky mi lezla dost na nervy. Sotva jsem knihu dočetla. Bohužel za sebe dávám max. 3 hvězdy.

Danago
04.10.2021 5 z 5

Autora mám moc ráda a tuto sérii také. Další díl a opět velice zajímavá zápletka a nový případ nové vyšetřovací metody. Pro mě originální. A myslím , že v této sérii není třeba si předchozí díly pamatovat mám vždycky velké odstupy mezi jednotlivými díly, ale autor nás šikovně a nanásilně zasvětí do momentální situace Laury a Jacka.

Ajrad1981
29.09.2021 3 z 5

Tahle kniha mi přišla slabší, moc mě nebavila. Možná to bude i postavou Arie, ta byla na dvě facky. Navíc jsem si už kolem 50. strany vytipovala dvě postavy, které by mohly být Amantem, a posléze zredukovala na tu jednu správnou, takže žádné velké napětí se nekonalo. Zajímalo mě snad jen to, jak Jack zabrání nejhoršímu.

Jinak v genetické genealogii nevidím takový potenciál jako autor. Problémem totiž nejsou jen adopce, ale i kukačky - a to nemyslím záměnu dětí v porodnici.

Tensen
22.08.2021 4 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny. Mám.sve výhrady, ale na dovolenou dobrá. Cooka jsem četla vždycky ráda, pak ho bylo moc. Teď jsem se k němu po etech vrátila a zklamaná nejsem. Kniha je čtivá, napínavá.

Prey
24.07.2021 2 z 5

Oproti starším "cookovkám" slabé, napsané rukou rutinéra. Příběh je hodně natahovaný a pro čtenáře autora zoufale předvídatelný. Nicméně pořád snesitelné.

roso.mak
12.07.2021 2 z 5

Tak tohle bylo vážně hodně slabé. Autor už těžce vykrádá sám sebe, váže sebe nepravděpodobné události a má tam věci, které jsou divné i mně ač nejsem ani medik ani kriminalista.

jajinka111
22.06.2021 4 z 5

Opět jsem po dlouhé době vzala jednu knihu od tohoto autora. Vytkla bych snad jen to, že se v textu často opakovaly podobné věty nebo pasáže . Jinak je to typicky Cookovské čtení s dobrou zápletkou a dávkou napětí. Jsem spokojena.

Rozmarýna Rozm
15.06.2021 3 z 5

Nemohu si pomoct, Cook napsal mnohem lepší knihy. Tahle byla zbytečně natahovaná, pořád se řešilo, že rezidentka fláká práci na forenzní patologii a je drzá. Bohužel vraha jsem odhalila hned na začátku.

Bedřich63
09.06.2021 3 z 5

Už u předchozího dílu jsem měl výhrady. Série se pomalu propadá do průměrnosti a tomu odpovídá i mé hodnocení. Tři * dávám tak trochu z nostalgie, protože první díly mě hodně bavily.
Dlouhé popisné nezáživné pasáže, v několika případech se i opakující věty a vysvětlení. Chybí mi větší propracovanost děje, nějaká zápletka, myšlenka, prostě něco, co by to trochu oživilo. Genetika je zcela jistě zajímavá, ale sama tato vědní oblast ještě není zárukou výborné knihy.
Možná je pomalu čas, tuto sérii ukončit.