Fráter z Podskalí a jiné pražské obrázky

Fráter z Podskalí a jiné pražské obrázky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113472/frater-z-podskali-a-jine-prazske-obrazky-113472.jpg 4 6 6

Čtrnáct drobnějších povídek, vesměs z prvního období autorovy tvorby, líčí barvité prostředí pražského městského života minulého století a svět drobných lidí, jejichž všední životní příběhy sleduje autor s láskyplným humorem a shovívavým porozuměním.

Přidat komentář

žlučníkář
29.07.2022 3 z 5

No já nevím, od tohohle autora se mi líbila třeba psycho likvidace člověka u snědenýho krámu. Jenže tohle trošku pokulhávalo. Trochu mi to připomínalo Nerudovsý povídky z malý strany, akorát tyhle jsou z míst, kde dělal Šemík trojitý salto s pěti vruty.

Nenadchne to, ale ani neurazí. Každej si tam vybere to svoje. Stejně jsem to měl u Nerudy. Něco zajímavý, něco ubíjející a pár kousků vtipnejch. To jsou většinou ty, co v nich vystupuje někdo, kdo se rád naleje a nejlíp zadarmo. To bych se chtěl taky naučit, ale na to vy asi nejste, co? Hernajs, až jsem z toho dostal ukrutnou chuť si zajít ke Kloko na Kácov, tak čus...

maryzka
22.04.2012 3 z 5

Kniha Fráter z Podskalí je soubor čtrnácti povídek, které zachycuji život v Podskalí, svérázné figurky a Prahu, která už zmizela . Také zde zachycuje mluvu pražskou- mluvu obyčejných lidí, dřevařu,domovníků. Ale taky jsem zde zachytila jednu perličku- Vjedné povídce se lící jak se jeden pán prošel Prahou dokonce narazil na galanterní obchod J.Neff. Myslíte že jmeno je náhodné nebo je to shoda se spisovatelem Vladimírem Nefem.?