Fráter z Podskalí a jiné pražské obrázky

Fráter z Podskalí a jiné pražské obrázky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113472/frater-z-podskali-a-jine-prazske-obrazky-113472.jpg 4 6 2

Čtrnáct drobnějších povídek, vesměs z prvního období autorovy tvorby, líčí barvité prostředí pražského městského života minulého století a svět drobných lidí, jejichž všední životní příběhy sleduje autor s láskyplným humorem a shovívavým porozuměním.

Přidat komentář

žlučníkář
29.07.2022 3 z 5

No já nevím, od tohohle autora se mi líbila třeba psycho likvidace člověka u snědenýho krámu. Jenže tohle trošku pokulhávalo. Trochu mi to připomínalo Nerudovsý povídky z malý strany, akorát tyhle jsou z míst, kde dělal Šemík trojitý salto s pěti vruty.

Nenadchne to, ale ani neurazí. Každej si tam vybere to svoje. Stejně jsem to měl u Nerudy. Něco zajímavý, něco ubíjející a pár kousků vtipnejch. To jsou většinou ty, co v nich vystupuje někdo, kdo se rád naleje a nejlíp zadarmo. To bych se chtěl taky naučit, ale na to vy asi nejste, co? Hernajs, až jsem z toho dostal ukrutnou chuť si zajít ke Kloko na Kácov, tak čus...

maryzka
22.04.2012 3 z 5

Kniha Fráter z Podskalí je soubor čtrnácti povídek, které zachycuji život v Podskalí, svérázné figurky a Prahu, která už zmizela . Také zde zachycuje mluvu pražskou- mluvu obyčejných lidí, dřevařu,domovníků. Ale taky jsem zde zachytila jednu perličku- Vjedné povídce se lící jak se jeden pán prošel Prahou dokonce narazil na galanterní obchod J.Neff. Myslíte že jmeno je náhodné nebo je to shoda se spisovatelem Vladimírem Nefem.?


Část díla

všech 11 částí díla

Kniha Fráter z Podskalí a jiné pražské obrázky je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x