Mistr X

Mistr X https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59882/mistr-x-59882.jpg 4 119 30

Frank Quinn série

< 5. díl >

Nestačilo mu zabíjet. Své oběti nejprve krutě mučil a pak do jejich mrtvých těl vyřízl písmeno X. Takto zohavených mrtvol bylo nalezeno celkem šest – a pak vražedná série náhle ustala. Už dlouhých pět let o sobě nedal Mistr X vědět, a policie stále nezná ani motiv jeho počínání, ani jeho identitu. Bývalý policista z oddělení vražd Frank Quinn si užívá poměrně klidného života. Založil soukromou detektivní kancelář a řeší případy, při nichž konečně nemusí nasazovat vlastní krk. Idylka trvá až do chvíle, kdy do jeho kanceláře vstoupí žena, která by podle všeho měla být několik let mrtvá. Z neznámé návštěvnice se vyklube dvojče jedné z obětí Mistra X. Nabízí Quinnovi značnou sumu za to, že dopadne sadistu, který její sestru krutě mučil, zohavil a teprve pak ji zabil. Detektiv případ přijímá a starý případ se znovu otevírá. Bohužel se ukáže, že obnovené vyšetřování probudilo i vražedný instinkt Mistra X…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Mister X , 2010


více info...

Přidat komentář

Žanek_Hantec
26.03.2024 3 z 5

Bichla už lehce stereotyp, konec podivné, Quinn si navíc s žádnó nehodil hrbem, i když málem s borcem, ale to nebudu rozpitvávat.
Jinak opakující se slova, jdoucí mi na nerv - područky 6x, blejzr 8x!
Ale du dál, na šestý kolco!

anája
06.03.2024 4 z 5

Bylo to napínavé čtení. Jen jsem predtim četla Skládačku od lutze a je to pořád na stejné brdo, hlavně ty popisky poprsí a úchyláky s erekcí.


monte
07.01.2024 4 z 5

Napínavé, s překvapivým koncem

ThomasRuhe
06.08.2023 4 z 5

Lutzův styl mi sedí a dobře se mi čte. Také Quinn a spol. jsou zajímavou trojicí a jejich způsob vyšetřování zločinů se trochu podobá způsobu, který používá Jeffery Deaver ve svých knihách s Lincolnem Rhymem.
I tohle vyšetřování bylo velmi dobré. Přiznávám, že totožnost pachatele pro mne byla překvapením a samotný závěr, ve kterém je vlastně případ vyřešen nevyřešen byl nečekaný a taky neobvyklý.
Původně jsem chtěl dát hvězdy tři, ale díky povedenému konci zvyšuji na čtyři.

petraj30
11.01.2022 5 z 5

Tak tohle jsem opravdu nečekala. Všechny knihy z této série jsou postavené na stejných základech, ale pořád se tam něco děje a o žádná překvapení není nouze.
Byla jsem velice zvědavá na dějovou linku, která probíhala v minulosti. Snažila jsem se to spojit s lidmi v současné době, ale pořád mi tam něco nehrálo. Bylo tam moc jmen, ale zároveň nějak málo. Sice to bylo někdy přehnaně natahované a popisovaná každá vteřina, ale četlo se to velice dobře. Když příběh dospěl do poslední třetiny, tak jsem se nemohla vůbec od knihy odtrhnout a s napětím čekala a přemýšlela, jak to celé dopadne. Téměř na konci jsem byla trochu zklamaná a říkala jsem si, že do konce zbývá strašně málo stránek. Bylo vyřešeno úplně všechno, ale zároveň nic....No ale pozor! Ten konec mě úplně vykolejil. To bylo vážně úplně skvělý!
Sice už mi Pearl leze krkem, ale k této sérii prostě patří a já se těším na další díl.

Peslik
23.11.2021 4 z 5

To jako vážně ten konec???? Kniha se čte jedním dechem, občas se člověk zarazí, jestli toto jako fakt a pak přijde konec a já jsem v pasti a nevím co si o tom myslet......jdu shánět další díl :D
Celou sérii doporučuji.

YenMaja
28.01.2020 5 z 5

Opět skvělá práce autora. Atmosféra hmatatelná.

9773
09.01.2020

No, celá série je asi nejslabší ze všech různých sérií detektivek od jiných autorů. Jak bylo mnohokrát řečeno; vše se příliš opakuje. To bych přešla ale z této i předchozí knihy mám trochu hlavu jako balón. Zdá se mi, že je vše zbytečně komplikované. A to včetně vztahu Quinna s Pearl. Která je nesnesitelná (a když zrovna není tak nesnesitelná, tak jí autor zabije snoubence). K čemu je v týmu Federmann vůbec nechápu. Ten snad nikdy nic nevyřešil, neobjasnil, je tam akorát jako terč pro Pearl. Postava zdánlivě nekrofilního patologa je další katastrofa. Celkově knihy ve všech směrech hrají na depresivní strunu. Všichni jsou protivní, vražd že by už byla pod drnem polovina NY, k rozřešení dojde většinou úplnou náhodou a málokdy pachatel přežije. Už z principu sérii dočtu ale nedoporučila bych jí.

karantena
11.10.2019 3 z 5

Neschopná policie.nadržená,naivní, pubertální,nervní Pearl,mrtvol jak na běžícím páse a vrah ...?Pět v jednom.Utahaný jako podzimní nudle.Ono to nějak dopadne.

moudivlacek
01.07.2019 4 z 5

Další povedená detektivka s Quinnem. Tentokrát i Quinn narazí na "silného" protivníka, je otázkou, zda starý Řezník je i nový Řezník, proč Quinnovi neustále někdo lže o své identitě? Zde i Pearl zažije chvilky, které jí dostanou téměř na samotné dno. A navíc, dle Quinna tohle vyšetřování oficiálně uzavřené neodpovídá jeho konci v jeho hlavě. A dle mého rovněž ne. Je otázkou, zda to nechá autor otevřené, či toho využije v dalších dílech.
Rozhodně pokračuji v sérii dále.

Česneksmedem
09.01.2019 4 z 5

Při čtení této detektivky jsem si uvědomil, že moje představivost a fantazie nejsou sto mít potuchu o tom, kam se tento žánr posune za dvacet či třicet let. Při každoročním množství vydávaných detektivek jsou totiž spisovatelé (i vzhledem k tomu, že jsou lidé čím dál tím víc cyničtí a agresivní) nuceni pro úspěch svých knih vymýšlet čím dál tím větší šílenosti a ukruťárny.
SPOILER
V případě této knihy sériový vrah uřezává ženám bradavky a jako roubík jim do úst cpe jejich kalhotky. Nejvíc se mu líbí dívat se jim do očí těsně před použitím nože.
Jinak parta kolem Franka Quinna se mi líbila, neboť to nebyli žádní supermani, ale lidé se svými problémy a prohřešky. Jejich nátury rozhodně nejsou jednotvárné, což je také fajn.
Knihu doporučuji, ale sám si teď asi naordinuji pár knížek jiného žánru.

lenkavildomcova
17.03.2018 5 z 5

Přečteno za den, napínavé. Závěr nečekaný.

KaiShun
29.09.2017 4 z 5

Každý kdo má aspoň půl mozku tak mu to je jasné někde v polovině díky jedné kapitoly , no tady byl Quinn hodně mimo a Pearl mi s každou další knihou leze více na nervy.

ArwenAragorn
02.08.2017 2 z 5

Moje první kniha od autora a jsem docela zklamaná.

dominika2585
23.06.2017 4 z 5

Má první kniha od Lutze, a vůbec nejsem zklamaná. Postavy jsem si poměrně rychle oblíbila. Detektivka mě bavila, a rozuzlení pořádně překvapilo. I když je pravda, že se podstatnou část knihy neděje nic výjimečného. Jedna vražda střídá druhou, důkazy žádné. Až v poslední části knihy přichází rozuzlení, ale bez nějakého velkého wow. Ale i přesto mě případ bavil a určitě se podívám na další Lutzovi knihy.

Ajuszka
20.06.2017 5 z 5

Knha me bavila a zaver me dost překvapil. Zase pěkně povedené čtení

hvezdyn
13.06.2017 2 z 5

On ten Lutz vlastně píše stále to samé.

Aymira
23.11.2016 2 z 5

Příběh nesporně zajímavý, ale v podstatě je jen opakováním předchozích Lutzových knih. Navíc jsem ho prakticky nepochopila. Tedy, ne že by mi nakonec nedošlo, kdo je vrah, ale chyběla tomu gradace. Závěr byl bez nějaké myšlenky, čekala jsem od něho mnohem víc. Opět velké množství jmen (obětí), které časem začaly splývat jedno přes druhé, a zločiny málo popsané. Normálně by kniha nebyla sama o sobě tak špatná a zasloužila by si vyšší hodnocení, ale kvůli výše zmíněným důvodům a především díky vysoké podobnosti s jinými Lutzovými knihami ji tady hodnotím nízko.

gama
11.12.2014 5 z 5

Včera jsem dočetla tuto knihu. Autor opět nezklamal. Pěkné a napínavé čtení, dávám 5 bodů.

Misha11
19.09.2014 2 z 5

Kniha je vcelku napínavá, ale mám pocit, že všechny knihy od Lutze s Quinnem jsou si až moc podobné..tudíž pokud čtete několikátou knihu, už to není moc ono.. Ale zase to není kniha, kterou bych po pár stránkách odložila, s tím, že se nedá číst. Jsou i lepší, ale proč ne, jako oddechovka.

Autorovy další knížky

John Lutz
americká, 1939 - 2021
2013  67%Spolubydlící
2010  83%Temnější než noc
2007  79%Noční host
2011  88%Série
2014  83%Zvrat