Leon mistr kliček

Leon mistr kliček https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13181/fotbalovi-divosi-leon-13181.jpg 3 13 3

Fotbaloví divoši série

1. díl >

Staň se členem party Fotbalových divochů! Pro partu malých kluků je fotbal vším. Leon Mistr kliček a jeho kamarádi se těší na začátek fotbalové sezóny a netrpělivě čekají na konec zimy. Jakmile však sníh roztaje, malé hřiště obsadí starší kluci neboli parta Neporazitelných vítězů. S tím se však Divoši nechtějí smířit. Vzdorně vyzvou soupeře na zápas o hřiště. Fotbaloví divoši sázejí na vítězství, ale jak jen mají vyhrát nad staršími a silnějšími kluky? Získejte nové kamarády, užijte si dobrodružství a napětí s Fotbalovými divochy! ... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Die Wilden Fussballkerle , 2003


více info...

Přidat komentář

broskev28
01.12.2023 4 z 5

Leon, mistr kliček – 1.díl série Fotbaloví divoši, je zřejmě další knihou, kterou pro své děti napsal táta. Aspoň to tak na mě působí: Joachim Masannek, otec dvou malých fotbalistů, je autorem desetidílné fotbalové série o malých fotbalistech a určené právě pro ně. My jsme do knihovny koupili celou sérii navzdory tomu, že rok vydání už je dnešním prvostupňovým klukům dost vzdálený. Zatím to vypadá, že Fotbaláci sice ve frekvenci výpůjček na celé čáře vedou, ale potěšitelné je, že k fotbalovým divochům se posléze dostanou právě čtenáři fotbaláků a vůbec si nestěžují, možná naopak.
Všechny díly téhle série mají totiž menší rozsah a naopak větší záběr do rodinného zázemí malých fotbalistů. Trenérem je člověk, který kvůli zranění nemohl aktivně hrát, ale přesto nezahořkl, ba naopak. Navíc své svěřence připravuje na smutný, ale bohužel reálný fakt: fair play je krásná myšlenka, ale tým Michiho se jí rozhodně nehodlá řídit – vítejte v realitě! Přesto dokáže „své“ kluky připravit na tenhle těžký zápas, ve kterém může být strach mocným a účinným spojencem těch menších a slabších.
Jazyk knihy mě nijak nenadchnul, ale myšlenka a její provedení ano, takže ačkoli jsem zapřisáhlá odpůrkyně fotbalové lobby, nedokázala jsem knížku odložit. Pravda, popis rozhodujícího „mače“ byl velmi nevěrohodný, ale zapojení Jožky s Rabanem mi to z velké části vykompenzovalo. Takže i nadále budu sérii doporučovat našim malým fotbalistům a těšit se na jejich postřehy a připomínky.

8639
02.03.2021 2 z 5

Autorem této knihy je Joachim Massannek

Je to partě kamarádů kteří milují fotbal

Jednou o velikonočních prázdninách kluci netrpělivě čekají na jarní počasí ale potíž je v tom že se všichni nemohou dočkat. Tak vezmou každý z nich míč a začnou bušit na stěny domu , a podařilo se jim také rozbít lustr, okno, a jeden má dokonce astma a kvůli tomu je furt nemocný. Ale když jim domácí vězení skončí ,tak všichni běží hned na hřiště kde je ale čeká nepříjemná zpráva. Hřiště totiž zabral tlustoch Michi se svou partou a fotbaloví divoši se pokusí získat hřiště tak že se utkají s Tlustochem MIchim a jeho partou.

Ale jestli se jim to podaří to si bohužel musíte přečíst sami


radek0635
30.06.2014 4 z 5

Nevím kdo to hodnotil, tak jak to hodnotil, ale to si určitě tato knížka nezaslouží. Četl jsem to v době, kdy jsem sám hrál fotbal, takže pro mě super knížka. Nenáročná, ale super.

Autorovy další knížky

Joachim Masannek
německá, 1960
2008  69%Leon mistr kliček
2008  80%Felix Tornádo
2009  78%Maxi Kanonýr
2008  82%Vanesa – Neohrožená
2008  71%Juli - Nejlepší obránce

Kniha Leon mistr kliček je v

Přečtených24x
Knihotéce2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x