Nepřítel v domě

Nepřítel v domě https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343944/bmid_nepritel-v-dome-RrH-343944.jpg 4 25 7

Flavia Albia série

< 2. díl

Bohatí novomanželé jsou zavražděni ve vlastní posteli a po jejich drahocenném stříbře se slehla zem. Podle názorů vigilů je zabili jejich otroci. Flavia Albia by ten případ nejraději odmítla, ale to by znamenalo, že si nechá ujít šanci znovu pracovat s edilem Manliem Faustem... A tomu neodolá. Při řešení záhady musí zblízka nahlédnout do života domácích otroků ve starověkém Římě za vlády paranoidního císaře Domiciána. Ačkoliv má Flavia Albia tolik životů jako kočka, tentokrát se skutečně ocitá na prahu smrti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Enemies at Home , 2014


více info...

Přidat komentář

Ramiel
01.04.2021 3 z 5

Lepší než první díl. Přesto ten styl psaní u série Flavie Albie není ani trochu čtivý. Za mě škoda, že se autorka nedržela více stylu, kterým napsala Falca.

soukroma
01.05.2020 5 z 5

Druhý díl se mi líbil mnohem víc než první, už jsem si na nový styl mladé vyšetřovatelky začínala zvykat, i když Falco byl prostě jedinečný. Tady mne hlavně zaujalo postavení domácích otroků, jejich vztahy navzájem i s pány a související často drakonická opatření právě v případě zločinů spáchaných v domácnosti.
Četla jsem už před časem, teď jsem si všimla, že jsem nekomentovala tuto pěknou knihu, a rovnou jsem se dotázala vydavatele, zda chystají nové díly - mezitím jich autorce vyšlo dalších sedm. Jak jsem se obávala, odpověď BBArt je jednoznačná:
"bohužel série na trhu nebyla úspěšná a proto neplánujeme další díly k vydání."


tygřík2
04.01.2020 5 z 5

Ano, autorka výrazně přidala. Mimo jiné mne těší, že Flavia pochytila od rodičů osobitý styl humoru.

babicka_amalka
13.12.2019 3 z 5

pro mě nejslabší z obou sérií; i když čtivé to bylo, postrádalo to spád;

PetraN17
30.08.2019 5 z 5

Moc se mi knížky líbily, jen bych uvítala pokračování ...

lampernaqui
04.02.2019 4 z 5

Oproti předchozímu dílu výrazné zlepšení. Lindsey Davis si vybrala své slabší období a teď znovu najela na kvalitu, jakou od ní očekáváme. Tentokrát se podle mého čtenáři nepodaří uhodnout, kdo za všechno může hned na začátku knihy jako minule. Příběh o otrocích a pravidlech jejich domu je zajímavý. Pokud bude série mít takovou vzrůstající tendenci, máme se na co těšit... pokud tedy vyjdou někdy další díly.

Tiama
16.04.2018 5 z 5

Rozhodně jsem se bavila, je to čtivá knížka. Hlavní hrdinka mi byla sympatická. Těším se na další příběhy