Ela v zemi trollů

Ela v zemi trollů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479595/ela-v-zemi-trollu6qjwjz-BTt-.jpg 5 21 5

Ela odcestuje s rodiči na daleký Island a rozhodne se psát si cestovatelský deník. Tak vzniká vyprávění, které nás seznamuje s životem na krásném i tajemném ostrově plném sopek a ledovců pohledem malého děvčátka. Toužíte poznat krásy a záhady ostrova, kde žijí trollové? Tenhle dětský cestopis vás tam přenese! Chtěli byste navštívit úchvatnou zemi ledu a ohně? Ostrov plný dřímajících sopek, tryskajících pramenů, nádherných ledovců a tajemných trollů? Máte štěstí – právě na takový vás vezme holčička Ela v této knížce. Ačkoli ona to není ani tak knížka, jako Elin cestovatelský deník… Připoutejte se, odlétáme za dobrodružstvím na báječný Island!... celý text

Přidat komentář

Kristulda
10.02.2024 5 z 5

Tahle kniha je naprosto skvělá, moc mě mrzí, že jsme ji už přečetli. Dcera 6.let z ní byla nadšená. Všechny místa, které navštívila jsme s dcerou hledali na mobilu,ať to vidíme opravdově. Ten obchůdek se zmrzlinou skutečně existuje. Dcera prohlásila, že chce na Island,dokonce už je domluvená s kamarádkou ze školky . Jen ilustrace nosů se nám nelíbily, ale dáváme plný počet hvězdiček.

hippiesak
13.03.2023 5 z 5

Tato kniha, kterou jsem četl svým dětem 6 a 8 let před spaním, byla úplně super :) V jedné větě: Příběh malé holky, která doprovází své rodiče na pracovní cestě na Island, kde se seznamuje s místní kulturou a zvyky. Líbilo se mi, jak se účelně některé texty (spíše názvy) opakovaly, aby si to dětský čtenář uložil do hlavy. Kniha se mi skutečně líbila a myslím si, že se k ní s dětma ráno později opět vrátíme :)


broskev28
06.10.2022 5 z 5

Zprvu jsem to nijak neprožívala, ale čím více jsem se nořila do příběhu, tím lepší a zajímavější mi připadal. Ela, Ketill a Freyja byli skvělí, podobně jako jejich rodiče, a islandské výpravy a dobrodružství se mi moc líbily! Hekla i Krafla, tak krásně neislandské minulé časy ženského rodu, řeklo by se, že?!? Ale volcano opravdu překvapil. Úžasné byly zmrzliny, i když od návštěvníků Islandu vím, že pro našince jsou většinou děsně přeslazené.
Takže jediná moje výhrada se týká ilustrací - vůbec nejsou špatné, jsou sympaticky dětské, dokonce jsem spolkla i ono knihovnicemi velmi neoblibované "kdo chce, může si polární záři také do deníku nakreslit, zbylo tam ještě místo". Vadí mi úplně jiná věc, a sice způsob, jakým ilustrátorka nakreslila nosíky postav. Podružný detail, já vím, ale pro mě opravdu rušivý.

LuckaH2
26.11.2021 5 z 5

Čtu večer před spaním malé dcerce, ktera tomu ještě nerozumi. Ale ja si to užívám. Island je muj cestovni sen, a tohle je tak mile popsano dětskýma ocima. Skutecna mista, cesta male holky s rodici, objeveni pratel, se kterymi si nerozumí reči, ale presto si rozumi, dojemne okamziky. Pověsti o Trollech. A krasne ilustrace

Nikolča
17.09.2021 4 z 5

Moc pěkná knížka. Je to sice příběh s dětským hrdinou, ale přesto může zaujmout i dospělého čtenáře. Dozvěděla jsem se plno informací o Islandu. Příjemné a milé čtení.