Dvojitá ozvěna

Dvojitá ozvěna https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399313/bmid_dvojita-ozvena-QB9-399313.jpg 4 180 15

Romantický příběh mladého muže, hledajícího lásku, z atraktivního prostředí prudce se měnícího filmového průmyslu počátkem 90. let. Martin je inteligentní mladý muž, který se již brzy po škole dostává k zajímavému zaměstnání v rychle se rozvíjející firmě, které se v bouřlivých devadesátých letech daří úspěšně etablovat na nově vznikajícím trhu filmových distribucí. Jen na ženy má – zdá se – tak trochu smůlu. Hanka zvaná Hany, dívka jeho snů a rozhlasová moderátorka, se zřejmě nechce příliš vázat, dokonce odjíždí do USA, a ani u ostatních žen, s nimiž se snaží mít trvalejší vztah, nenachází štěstí, dost často z důvodů, které mu připadají nepochopitelné. Při svých cestách za nakupováním nových filmů na festivalech po celém světě se však s Hany opět setkává, a dokonce opakovaně. Jde jen o náhodu? Či snad osud? Nebo je všechno ještě úplně jinak?... celý text

Přidat komentář

Zuzulinka
23.10.2023 5 z 5

Krásný příběh. Četlo se jedním dechem. Líbil se mi konec knihy.

cérka
17.10.2023 3 z 5

Kniha mi více než román připomíná deníkové záznamy. Bohužel mi milostný příběh kazilo spoustu "nepodstatných" věci, kterým je zde věnováno až moc času a prostoru, a díky nimž jsem se místy nudila. Ovšem devadesátá léta, naopak opět díky nim, z této knihy úplně sálají. Svět filmu a videopůjčoven mě prostě nebaví :(
Jednotlivé postavy jsou díky dobrému propracování dobře zapamatovatelné, ale chybí jim jiskra. Chybělo mi prostě něco co by mě k ději více připoutalo a nutilo mě pořád číst.


helenkan
18.09.2023 3 z 5

Zajímavé vzpomínání na devadesátá léta. Nakouknutí do zákulisí vzniku videopůjčoven. Taky jsem si chodívala půjčovat. Knížku jsem si ráda přečetla a příběh se mi líbil. Docela se mi líbí autorův styl psaní, dobře se mi čte.

levac
10.09.2023 5 z 5

Je to jako číst něčí deník, autentické a intimní. Velmi příjemné a uvěřitelné čtení na oddechový víkend, a to i přes veliké množství chyb, které díky stylu psaní člověk autorovi tak nějak odpustí.

1alena1
26.07.2023 3 z 5

Příjemná kniha na dovolenou, nenáročné čtení, vzpomínka na devadesátky.

Ctv
26.07.2023 4 z 5

Ke knize mne dovedla čtenářská výzva, kde byla v žebříčku mezi knihami od začínajícího autora. Vzhledem k roku vydání 2018 už nepovažuji pana Čapku za začínajícího autora, ale knihu jsem si ráda přečetla.
Není to dílo, které vás ohromí svou velikostí nebo popisem významných dějinných událostí, žádné extra dějové zvraty, žádný kriminální čin. Přesto se jedná o příjemné čtení. Především mi vyhovovalo, že děj se odehrává v nedávné minulosti (devadesátá léta) a tak se člověk do života hlavního hrdiny Martina hladce vžije. Styl psaní pana Čapky je spíš strohý, ale přesto velmi výstižný a čtivý. Když popisoval začátky Martinovy pracovní kariéry, tak jsem měla pocit, jako bych s ním v té kanceláři byla. Žádná vzletná slova či kroucená souvětí a přesto dokonale víte, jak se Martin cítí.
Jeho cesta k té pravé je z mého pohledu trošku kostrbatá. Nějak mi nesedí, že by mladýmuž kolem pětadvacátého roku věku měl autorem popisovaný přístup k ženám. Tak chápající, trpělivý, ženský ...
Příběh to byl moc hezký, linka kolem Ivety se mi líbila. Myslím, že pan Čapka by mohl být super autor psychologických románů. Má schopnost velmi dobře popsat pocity a myšlení postav. Už se těším až otevřu Neviditelné kořeny.

L.Helena
04.07.2023 4 z 5

Příjemné, mnohdy až nostalgické ohlédnutí do devadesátek. Pro většinu čtenářů neznámé prostředí rozvíjejícího se filmového průmyslu v ČR, ovšem nějaké ty vztahové kotrmelce si asi zažil každý z nás. Příjemné čtení. Docela by mne zajímalo, zda autor knihu napsal v devadesátých létech a měl ji v šuplíku, nebo se její vznik datuje opravdu až v roce 2018.

zdenaR
22.03.2023 3 z 5

Příjemná a čtivá kniha, zajímavý děj a neobvyklé prostředí.

adas44
24.02.2023 5 z 5

Poutavé čtení, příběh pohltí, je moc zajímavě pojatý, netradiční. Romantika pro realisty, bych si to dovolila nazvat. Spousta nápaditých a promyšlených detailů a přesvědčivé emoce. Škoda, že kniha není delší, nějak se mi nechtělo se s ní rozloučit.

DuoTrio
24.02.2023 5 z 5

Moc dobrá knížka, s netuctovým příběhem, krásně se čte a strhne vás dějem. Sice je zařazená v kategorii pro ženy, ale myslím, že by se líbila i pánům, pokud v sobě mají aspoň špetku romantiky. Byla bych moc ráda, kdyby se v této kategorii vyskytovalo víc podobných knížek, které mají cit a hloubku, a zároveň jsou tak čtivé. K tomu atraktivní prostředí a originální postavy, které přitom na mě působily jako blízcí známí. Vřele doporučuji.

katherine6984
28.10.2021 3 z 5

Kniha byla sice dobře sepsána ale částečně jsem se nudila což je očividně normální když je to moje první romantická kniha za život. Jinak mě štvalo to že jsou tam chyby v pravopisu,kdo to má pak luštit?. Ale romantika z reálného života z filmového prostředí to by mě nenapadlo. Ale za ty chyby a částečnou nudu dávám 4 hvězdičky z 6

Bergie
05.11.2019 5 z 5

Na malém prostoru je vtěsnáno hodně zajímavých zápletek a postav, které se mi dostaly pod kůži. Neotřelý příběh je dobře vygradovaný a přitom působí jako z reálného života. Ani na chvilku jsem se nenudila.

ThrisaManx
18.10.2019 5 z 5

Mám ráda romantiku psanou mužskými autory. Často to pak není jen přeslazená slátanina, ale realistický příběh, který se skvěle čte. A tak tomu bylo i v tomto případě. Byl to velice čtivý příběh z filmového prostředí, což bylo skutečně zajímavé. Odehrává se v 90. letech, ale je škoda, že to nešlo vůbec poznat. Jakoby se příběh odehrával v dnešní době. V knize se odehrává zajímavé originální lovestory a často mi to připomínalo mou oblíbenou knihu Jeden den. Opravdu to bylo perfektní, nečekané zvraty, napětí, jak to teda celé dopadne, i když to čtenář stejně tak nějak asi tuší. Bylo mi opravdu líto, když jsem zjistila, že mi zbývají poslední 3 strany do konce. Škoda, že to nebylo delší!
Jedno mínus přece jen zmíním - jako ostatní knihy z nakladatelství (Terapie společností, Největší dobrodružství a Povídky Pověstiny) kniha obsahovala strašně moc chyb, překlepů a chybějících či nadbývajících písmen/slov.

eliska4802
30.05.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila a bavila mě, dozvěděla jsem se zajívavé informace ze světa filmu a s hrdinou zažila krásný romantický příběh. Co chtít víc?

Karsin
09.01.2019 5 z 5

Kniha je napsána čtivým stylem, má to spád a přitom to není povrchní. Brzo jsem zjistila, že hrdina knihy uvažuje způsobem, kterým si my holky přejeme, aby uvažovali chlapi, ale paradoxně mu to moc úspěchu u žen nepřináší. Fandila jsem mu hned od začátku a věřila, že takovému správnému džentlmenovi to musí jednou vyjít a zadařit se. Musí sice překonávat všeliké problémy a zklamání, ale nevzdává se. Děj je pestrý a příběh nabírá různé nečekané zvraty, postavy mají zajímavá povolání a vedou zajímavé životy, ale hlavně působí opravdově a životně a dobře jsem se s nimi sžila. Až mi bylo líto, že už je konec...