Dveře ke snu

Dveře ke snu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513716/dvere-ke-snuBlok9Z-rrm-.jpg 4 31 8

Malý chlapec žije se svým dědečkem a psem v kraji pod vysokými skalami, kde se nedaří květinám ani stromům. Radosti zažívá jen pomálu. Chlapec ale tuší, že jsou na světě místa, kde se mu nebudou ostatní posmívat. Místa, kde rostou květiny samy od sebe a kde se mu bude dařit. Ale jak se tam dostat? Přece dveřmi! A tak začne vyřezávat dveře do uschlého kmene starého stromu. Jsou sice krásné, ale nebude možné je otevřít, natož jimi někam vstoupit. Nebo že by přece?... celý text

Přidat komentář

Monida
04.02.2024 3 z 5

Celým příběhem se line melancholická nálada s hlavní myšlenkou věřit navzdory. Ilustrace jsou velmi povedené a oceňuji různorodost dějů paní Krolupperové, každopádně se mi mnohem víc líbily knihy Jde sem lesem nebo Jak kouzlo do houslí vklouzlo.

TerJac
23.11.2023 5 z 5

Krásný příběh s velmi hlubokou pointou. Stačí opravdu chtít a můžete dosáhnout čehokoliv.


Knihomolová
10.11.2023 5 z 5

Krásný příběh, hlubší přesah, kouzelné ilustrace... Nádherná kniha.

muchomurka
26.08.2023 3 z 5

Krásná, ale melancholická. Bohužel jsem ji četla ve špatném rozpoložení a její přečtení mě tíží. A ty ilustrace, ty se mi moc líbily.

okeey
08.05.2023 5 z 5

Nádherná knížka s krásným příběhem, který má obrovský přesah. Kniha je primárně určena pro děti, ale já ji rozhodně doporučuji i "dětem dospělým", protože vás může ledacos naučit. Třeba to, že když si něco vroucně přejete, tak to může dopadnout, i když je cesta trnitá a ostatní vás odrazují, smějí se, nevěří, protože víra, síla a odvaha vás může dovést k vysvěnému cíli.
Je to knížka na pár minut, ale v hlavě mi zůstane dlouho a rozhodně ji nebudu posouvat dál, protože takové knihy je třeba si ve své knihovně hýčkat. Doporučuji malým i velkým!

LucyEcstasy
05.05.2023 5 z 5

Dveře ke snu - Daniela Krolupperová

Po delší době se podíváme na jednu knihu, která je určena dětem. Nicméně já bych ji doporučila dát přečíst i dospělým.

Seznámíme se s jedním osamělým chlapečkem, který žije pouze se svým dědou. Jeho nejlepším přítelem je pes. Tam, kde žijí, se nedaří rostlinám ani stromům. Chlapec sní o zemi, kde naopak je živo. Jak se tam dostane? Začne vyřezávat dveře do jednoho uschlého kmene stromu. Krásnější dveře ještě nikdo neviděl. Je možné otevřít a někam vstoupit?

Příběh je kraťoučký, přímý a bez delších popisů. Ty tedy ostatně nejsou ani potřeba díky nádherným ilustracím Ivony Knechtlové. Osobně mám pocit, že autorce s ilustrátorkou bylo souzeno vytvořit knihu, protože vzájemně dodávají knize tu správnou atmosféru a soulad. Jako by byly pro sebe stvořené.

Na pouhých 40 stránkách dostaneme krásný lidský příběh s ponaučením. Je to příběh pro malé i velké. Příběh, který dodává naději a motivaci k plnění si svých snů. Já osobně knihu četla v době, kdy jsem potřebovala oddechovější literaturu (oproti tomu, co běžně čtu) a přesně splnila má očekávání. Je to takové pohlazení po duši. Na konci mi málem ukápla slza štěstí.

Tuhle knihu doporučuji pořídit do všech dětských knihovniček, protože za mne je to kniha, která by tam neměla chybět. Nemám ji co vytknout.

Hodnotím 5/5

markej
02.04.2023 5 z 5

Nádherný příběh pro malé i velké o tom, že váš sen se vám může splnit, byť se to zdá sebenepravděpodobnější, a že máte své sny snít, i když se vám smějí snad úplně všichni ve vašem okolí.

Knížku provázejí nepřekonatelné ilustrace od Ivony Knechtlové...

Hodnocení: 5 * z 5 *

Knižní střípky
30.03.2023 5 z 5

Na pár stránkách, v pár odstavcích toho dostanete spoustu. Dojemný příběh o tom, že jít si za svým snem není vůbec k smíchu, ba právě naopak. A to vše je doplněno něžnými ilustracemi paní Knechtlové, jenž sílu příběhu ještě podpoří.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.