Dvanáct sošek Almiru

Dvanáct sošek Almiru https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30058/dvanact-sosek-almiru-30058.jpg 4 13 4

Přidat komentář

ParallyShawy
02.05.2021 5 z 5

Než přejdu k tomu podstatnému, povím Vám příběh, který se opravdu stal...
Stalo se Vám někdy, že jste po něčem toužili, začali jste to hledat a vzápětí jste to ihned našli? Takováto méně pravděpodobná náhoda se mi stala právě včera.
Dvanáct sošek Almiru je poslední věc, poslední modul co mi chyběl od Altaru. Tři dny zpátky jsem se rozhodl, že nahodím inzerát a uvidím, jestli se toho nechce někdo zbavit a také za kolik peněz - očekával jsem větší sumičku než bych byl ochoten dát. Včera ke mě dorazily krabice od švagra, že tam má nějaké fantasy čtení a že si to mohu nechat a přidat do knihovny.
Jakou jsem měl radost, když jako první na mě vykoukl tento modul... musel jsem ho hned prolistovat.
Almir je kontinent, na kterém se odehrává dobrodružství, které Pán Jeskyně alias PJ (čti pídžej) si dle tohoto modulu připraví pro své hráče. Jak titul již napovídá, hlavní zápletka se motá kolem hledání dvanácti sošek. Modul je pěkně psaný a stejně jako u jiných i zde se nechává a podporuje se prostor pro fantasii PJ, který tento svět může obohatit o svoje nápady.

Pokud máte k dispozici tento modul, ale hrajete RPG podle jiných pravidel, tak statistiky se dají poměrně dobře předělat.

Usire
25.01.2021 5 z 5

Samostatně hratelný svět, kde budete chtít najít všechny sošky. Nyní už bude záležet jen na PJ a vaší šikovnosti, jestli se to podaří.


Boldrick
09.11.2015 4 z 5

Je to fajn dobrodružství, respektive svět, ale je to právě jen hrubý popis světa. Takže chcete-li si zahrát, zbude na PJ spousta práce s drobnostmi. Nicméně na české poměry v podstatě dobré, proto takovéto hodnocení. Každopádně v tuto chvíli asi už mrtvé :-)

Yarwen
16.03.2014 4 z 5

Modul Dvanáct sošek Almiru obsahuje samostatný svět. Pointa souvisí se soškami rozesetými po všech končinách - některé jsou na dně oceánů, jiné v majetku nestvůr nebo mocných postav. Každá další soška, kterou postava vlastní, posiluje její sílu. Vlastnictví sošek je alfou omegou k získání moci nad Almirem. Modul obsahuje mapovou přílohu a samozřejmostí je i vlastní bestiář. V rámci modulů k Dračímu doupěti, které se mi dostaly zatím pod ruce, patří tento rozhodně k těm velmi (a poctivě) povedeným. Drobnou nevýhodou může být fakt, že žádné další rozšíření k Almiru již neexistuje, jedná se tedy buďto o jednorázovou záležitost nebo o podklad pro vytvoření vlastního světa.

Štítky knihy

Dračí doupě - hra

Autoři knihy

Michael Bronec
česká, 1969
Pavel Houser
česká, 1972

Kniha Dvanáct sošek Almiru je v

Přečtených16x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x