Dvacet nejvýznamnějších archeologických objevů dvacátého století

Dvacet nejvýznamnějších archeologických objevů dvacátého století https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77176/bmid_dvacet-nejvyznamnejsich-archeologic-YIC-77176.JPG 5 9 9

Výběr nejvýznamnějších archeologických objevů o vývoji člověka a jeho kultury. Dvacet prací různých autorů – archeologické objevy starých civilizací na všech kontinentech.

Přidat komentář

boxas
03.02.2022 5 z 5

Je velká škoda, že tato krásná kniha uniká pozornosti dnešních čtenářů.
Opravdu velká škoda!

nightlybird
04.04.2012 5 z 5

Je celkem zajímavý fenomén, že se zájem čtenářů velmi často obrací k autorům, kteří interpretují různé události v dějinách lidského rodu svéráznými teoriemi. Ano, jsou to často zajímavé výplody fantazie. Příjemně to nabudí čtenářovu obrazotvornost. Někdy je to dokonce až vzrušující. A není to ani nic překvapivého - mezi nejčtenější tiskoviny patří u nás bulvár. Škoda, že ve stínu těchto knih zůstávají knihy autorů, kteří se daným oborem zabývají profesně, kteří si představu o cestě druhu Homo sapiens "necucají z prstu", ale vytvářejí si ji z výsledku dlouholetého vědeckého bádání. Jistě, v naší minulosti je řada míst, jevů a věcí, které není současná věda schopna uspokojivě a nezvratně vysvětlit a doložit. Jsou ale skutečnosti zdokumentované docela dost a o kterých vlastně ani nevíme, protože postrádají tu tak oblíbenou senzacechtivost a tak unikají naší pozornosti. A mezi ně bezesporu tato kniha patří. Navíc je psaná na naučnou literaturu docela čtivě a doplněna spoustou kreseb, fotografií a map. Pokud vás zajímá archeologie a naše nejstarší dějiny, nenechte si ji ujít. Když nic jiného, dovíte se alespoň, že naši prapředkové nebyli žádní pitomci.