Dvacet nejvýznamnějších archeologických objevů dvacátého století

Dvacet nejvýznamnějších archeologických objevů dvacátého století https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77176/bmid_dvacet-nejvyznamnejsich-archeologic-YIC-77176.JPG 5 9 2

Výběr nejvýznamnějších archeologických objevů o vývoji člověka a jeho kultury. Dvacet prací různých autorů – archeologické objevy starých civilizací na všech kontinentech.

Přidat komentář

boxas
03.02.2022 5 z 5

Je velká škoda, že tato krásná kniha uniká pozornosti dnešních čtenářů.
Opravdu velká škoda!

nightlybird
04.04.2012 5 z 5

Je celkem zajímavý fenomén, že se zájem čtenářů velmi často obrací k autorům, kteří interpretují různé události v dějinách lidského rodu svéráznými teoriemi. Ano, jsou to často zajímavé výplody fantazie. Příjemně to nabudí čtenářovu obrazotvornost. Někdy je to dokonce až vzrušující. A není to ani nic překvapivého - mezi nejčtenější tiskoviny patří u nás bulvár. Škoda, že ve stínu těchto knih zůstávají knihy autorů, kteří se daným oborem zabývají profesně, kteří si představu o cestě druhu Homo sapiens "necucají z prstu", ale vytvářejí si ji z výsledku dlouholetého vědeckého bádání. Jistě, v naší minulosti je řada míst, jevů a věcí, které není současná věda schopna uspokojivě a nezvratně vysvětlit a doložit. Jsou ale skutečnosti zdokumentované docela dost a o kterých vlastně ani nevíme, protože postrádají tu tak oblíbenou senzacechtivost a tak unikají naší pozornosti. A mezi ně bezesporu tato kniha patří. Navíc je psaná na naučnou literaturu docela čtivě a doplněna spoustou kreseb, fotografií a map. Pokud vás zajímá archeologie a naše nejstarší dějiny, nenechte si ji ujít. Když nic jiného, dovíte se alespoň, že naši prapředkové nebyli žádní pitomci.


Štítky knihy

archeologie vykopávky, terénní výzkum

Autoři knihy

Jaroslav Malina
česká, 1945
Renata Malinová
česká, 1946

Kniha Dvacet nejvýznamnějších archeologických objevů dvacátého století je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce23x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x