Duše v labyrintu

Duše v labyrintu https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95375/bmid_duse-v-labyrintu-e09-95375.jpg 3 29 8

Knížka je o socioložce Lídě, která se živí psaním erotických povídek. Dostává se tím do konfliktu s rodiči i svým okolím. Tento konflikt zlehčuje, ale ve skrytu duše se trápí. Svěřuje se své kamarádce Soně. Ta jí nabídne práci na odvážném projektu pro jeden časopis. Má se nechat hospitalizovat v psychiatrické léčebně, aby odhalila nepravosti, které se tam dějí. Lída práci přijímá. Ale to ještě netuší, že její perverzní představy, kterých využívá při psaní povídek, jsou poslíčky propukající duševní choroby.... celý text

Přidat komentář

milan.krimsky
02.02.2020 4 z 5

O ženě, která s hrůzou zjistí o své duševní nemoci a nechce se léčit

Darami87
21.05.2017 odpad!

Co tohle jako bylo? Takhle příšernou knihu jsem snad ještě nečetla. Struktura dialogů? Katastrofa. A obsah dialogů? To si komentář vůbec nezaslouží. Když Lída přišla do léčebny, po několika stranách přišla naděje, že kniha přece jen nebude tak mizerná. Ale bohužel. Je to prostě jen slátanina a já jsem v šoku z toho, že tohle někdo s čistým svědomím vydá. A jen tak mimochodem- kdysi jsem taky psala porno povídky. A co jako....?


felix6338
20.03.2015 odpad!

jakési..podivné. Na začátku je pisatelka úchylačin, každý ji za to v okolí tepe ( no jsou i horší práce), pořád mluví s gustem o tom, jak moc děvkou je, a pak se ukáže, že jich měla jen pět... Trošku labilnější, zároveň poddávající se chlapovi o kterém si myslí, že je to ON a kterého odvrhne jen proto, že má pravdu. Poté zjištění diagnozy - vážně schíza znamená perverzivitu, měnění nálad a bolesti hlavy? Až na tu bolest je potom schizouš každý...
Poměrně laicky psaná kniha o ničem. Hádal bych to na autora ve věku kolem 18ti let..ne zralou pisatelku. No prostě nic moc.

Danafantom
28.09.2014 4 z 5

Mně se na knížkách Lenky Teremové líbí, že nám to servíruje bez jakékoli "omáčky", stejně jako život. Nevím, jak to chodí v ordinacích psychiatrů, ale jejich jednání s pacienty v knížce byly setsakra manipulativní. Těm bych se nechtěla dostat do rukou.

Ramondia1
11.07.2014 3 z 5

Kniha na jeden večer, četla se dobře, i když žádná bomba to zase nebyla. Ale myslím, že tak nějak to u schizofreniků chodí, nejdříve takové ty náznaky rozpolcenosti osobnosti: v jednom okamžiku se citlivá žena mávnutím proutku mění v mrchu, která touží ublížit a naopak. Spouštěčem pro plné propuknutí nemoci se stal pravděpodobně původně pracovní pobyt v psychiatrické léčebně.

lenkavildomcova
16.03.2014

docela čtivé....taje schizofrenie jsou fakt děsivé....

luciefeix
14.06.2013

začátek mě moc nebavil ,ale pote se to příjemně rozjelo a kniha byla dost zajimava :))

skulenka
31.03.2012 2 z 5

Velmi jednoduchá povídka o schizofrenii. Nemám s čím porovnat, s tímto tématem jsem se knižně seznámila poprvé. Vzhledem k rozsahu se knížka rychle přečetla.