Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy

Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480541/bmid_lady-aradia-skutecny-pribeh-ceske-d-rN1-480541.jpg 4 30 12

Už odmalička jsem byla jiná než ostatní holky. Přitahovalo mě oblečení z kůže, kožešiny a boty na vysokých podpatcích. Černá a červená byly moje barvy. Černá, symbolizující temnotu. Červená, vášeň. Temná vášeň. To je to, co mě provází celý můj život. A také neúcta k autoritám. Vždycky jsem s nimi bojovala. Snad proto jsem šla studovat psychologii. Abych se vyznala sama v sobě. A taky proto, že mě vždycky zajímalo, po čem ostatní touží v sexu. Mým osudem bylo stát se dominou. Už více než dvacet let plním nejtajnější přání svých klientů. Přání, která mnohdy neznají ani jejich vlastní ženy. Mým životem se stal svět BDSM. Nestydím se za to, protože to jsem já. Lady Aradia.... celý text

Přidat komentář

tereza1964
03.04.2024 5 z 5

Líbilo se mi střídání vyprávění a popisu různých fetišů. Za mě celkem poučené, co všechno lidi vzrušuje.

Michelle13
01.04.2024 5 z 5

Autorka vytvořila neuvěřitelně oslnivý a otevřený pohled do světa své vlastní existence v této knize. Tato autentická zpověď nás zavádí do světa temné vášně a osobního osvobození, které se mnohdy skrývá za zdmi naší běžné každodennosti. Od první stránky jsme vtaženi do příběhu, jak otevřeně hovoří o svých odlišnostech od mladí, o vášni pro barvy černou a červenou, které symbolizují temnotu a vášeň. Je to odvaha sdílet svůj osobní příběh a nahlédnout do nitra svého vlastního já, což z ní činí nejen dominu ve světě BDSM, ale také silnou a inspirativní osobnost. Příběh o tom, jak se Lenka stala Lady Aradiou, se stává poutavým průvodcem světem BDSM. Styl psaní autorky je poutavý a svižný, což vás drží v napětí od začátku až do konce. Lenka se nestydí za svou identitu a právem se hlásí k tomu, kdo doopravdy je - Lady Aradia. Její odvaha otevřít se světu a sdílet svůj jedinečný příběh poskytuje čtenářům nejen pohled do světa BDSM, ale také inspiruje k přijetí vlastní identity a vášně. Je to fascinující pohled do světa BDSM, ale také poutavý příběh o osobním objevování, akceptaci a odvaze být sám sebou. Bylo to skvělé a knihu jsem si fakt užila.


lulucinax
04.02.2024 3 z 5

Lady Aradia je velmi intimní zpověď české dominy. V knize se střídají kapitoly z jejího života, jak dospívala a jak se dostala k této profesi a kapitoly ze studia, ve kterém prováděla své konzultace.
Rozhodně jsem se dověděla o různých typech zvrhlostí a fantaziích lidí, které jim Lady Aradia ráda plnila a vyžívala se v tom. Místy jsem si říkala, jo to by šlo, ale ve většině případů jsem jen kroutila hlavou a říkala si, jestli ti lidé spíš nepotřebují nějaké psychiatrické léčení.
Nejsem puritánka a chápu, že každého vzrušuje něco jiného. Ale přišlo mi, že toho ponižování tam bylo prostě moc a bylo mi z toho občas dost špatně.
Každopádně oceňuji upřímnost autorky a její odvahu takovou knihu podle pravdy napsat.

PosPol
10.10.2023 4 z 5

"Miluji ponižování úspěšných manažerů, právníků a nafoukaných zbohatlíků, kteří se tu přede mnou klepou strachy a vzrušením. V jejich flow stavu vědomí, stavu naprosté soustředěnosti, kdy pro ně neexistuje nic jiného než poslouchat mé příkazy a snášet mé trápení, jsem si mohla dovolit cokoliv. Proto ke mně jezdí. Pro ponížení, bolest a utrpení. Najednou to už nejsou ředitelé, lékaři, právníci, manažeři, ale jen ubohé nicky pro pobavení jejich Paní..."

Lady Aradia se ke mně dostala ve štafetě a tak moc mile mě překvapila! Lenka Blažejová jako první v ČR založila sado maso studio a je tak trochu průkopnicí v tomto oboru. V devadesátkách to muselo být obzvláště obtížné, protože tolerance k čemukoliv, co se vymyká stereotypu a obvyklostem, byla ještě menší než dnes.

Kniha je rozdělena na dvě linie - postupný příběh Lenky a jejího života, kdy jsem obdivovala její odvahu vystoupit veřejně a mluvit o tom v televizi (mysleme na to, jaká byla doba!). Její radosti, lásky, ale i strasti a potíže, které by nejednoho z nás dostaly na kolena. Ale Lenka se zvedla a pokračovala dál. Druhá linie jsou jednotlivé sexuální úchylky a popis na konkrétních lidech.

Asi jsem nenarazila na žádnou sexuální praktiku, kterou bych už neznala. Některé mě pobavily, jiné znechutily, u některých jsem si ťukala na čelo. Např. pissing, fetiš špinavých nohou, hraní si na miminko, hrubé násilí aj. nikdy nepochopím. Ale neodsuzuji. Jsem ráda za takové knihy, které mi otevírají obzory a pomáhají pochopit, že odchylka od normálu není nic špatného a pokud tito lidé nikomu neubližují, není potřeba je soudit či se jim smát...

"Myslím na to, že mi dáte klystýr, ale nepustíte mě na záchod. Potom mi zadek zašpuntujete análním kolíkem a na tělo mi dáte kopřivy a přes ně smršťovací fólii, aby mi nevypadly. A potom mě takto na vodítku odvedete na zahradu. Tam mě přivážete ke stromu a já budu muset čekat, až mi přivedete nějaké chlapy a ti se pak na mně vystřídají. A vy se mi budete vysmívat a ponižovat mě!"

Ačkoliv je kniha dost bizarní a místy odpudivá, bavila mě. Čte se skvěle, kapitoly mají 2-3 stránky a jsou svižné, nenudila jsem se ani chvilku. Život Lenky je opravdu pestrý po osobní, i profesionální stránce a musím ocenit už jen tu odvahu jít s kůží na trh. Hodnotím 4/5 a mohu doporučit.

Radesan
27.09.2023 4 z 5

Jsem rád, že kniha vyšla, protože je v ní pár skvělých myšlenek. Každý má nějaké sexuální fantazie, nikoho nevyjímaje i když se o tom spousta lidí bojí nebo vyloženě štítí mluvit. Souhlasím ale s autorkou, že by vše mělo zůstat v rámci her a uspokojování krátkodobé potřeby, nikoliv celoživotní náplně kvůli které přestanete normálně žít.

Byla to delší cesta i pro mne nějak přijmout, že občas rád zkouším nestandardní praktiky a s podivem to pro pár lidí okolo byla úleva, protože se postupně prolomilo tabu a měli člověka se kterým to najednou mohli probrat bez předsudků.

Je hloupost si myslet, že lidé, kteří rádi experimentují nemají rádi pohlazení a romanci, jasně, že mají, ale... ten svět je pro ně z hlediska sexuality mnohem větší. Sám o sobě mohu říci, že jsem switch a i když jsem přečetl všechny lekce z knihy, ani náhodou bych nešel do všeho, co se u Aradie na lekcích děje. U některých fetishů jsem se vyloženě podivil, že i "to" může lidi vzrušovat, nicméně.... jejich život a jejich volba, rozhodně bych je za to neodsoudil a respektuji jejich zájmy, pokud to nebudou všem nutit silou a nechají si to v rámci svého okruhu, je za mne vše naprosto v pořádku.

Zajímavější pro mne byla dějová "linka osobní zpovědi", která mne leckdy bavila více nežli popis lekcí. Životní styl Madam Aradie je rozhodně jízda, kterou bych nedal.

Pokud lidi zajímá nějaký náhled do tohoto světa, osobní zpověď a postupné objevování Aradií jejího vlastního zainteresování do tohoto světa mohla být dostatečná motivace ke koupi. Popis některých lekcí, který čtenářům nesedne mohou přeskočit.

Ashi
10.08.2023 5 z 5

Knížka se četla skvěle! Mám ráda krátké úderné kapitoly, bez vykecávání.
Líbilo se mi prolínání příbehu s lekcemi.
Popravdě přijde mi skvělý výběr lekcí, je to vyvážené a přitom různé - ale pokrývá to opravdu nejčastější příklady.
Nešokovalo mě to a hned jsem dostala chuť se přidat.

cirruska
24.06.2023 3 z 5

"Už od malička jsem byla jiná než ostatní holky."
Kniha rozdělená na dvě linie, kdy se pravidelně střídaly kapitoly z Lenčiny osobní cesty životem se sexuálními povídkami z praxe/práce, kdy na sebe vše v podstatě navazuje. Sexuálních příběhů na toto téma je plný internet, tady jsem se nedozvěděla nic nového ani šokujícího. Ale život Lenky Teremové potažmo Lady Aradia je mi inspirací. Oceňuji upřímnost, otevřenost a odvážnost. Silná žena, která si umí přiznat co chce, jde si za tím a nestydí se za to. Ve své době to musela být velká odvaha veřejně vystoupit z davu. Dnešní svět BDSM komunity už není takové tabu a pohoršující jako dřív i když je tu bohužel pořád stále hodně lidí co soudí a má předsudky, které jsou ovlivněné nevědomostí a netolerantností.

Mamka_cte
18.05.2023 2 z 5

Tak toto nebyl zrovna šálek mé oblíbené kávy. Celou knihu jsem si říkala, že takový bizár už jsem dlouho nečetla. Nějaké kapitoly nebyly vůbec pro mě, ale dozvídání se nových (pro mojí osobu) praktik a úchylek mě pohánělo číst dále.

Lady Aradia obsahuje dvě knihy v jedné. První vypráví příběh dominy, která to v životě neměla vůbec lehké a já bych do toho teda vůbec nešla. Ale každý je samozřejmě úplně jiný!
Druhá přehrává kousky z práce dominy. Nějaké pro mě byly už docela dost. Například sešívání šourku k větší rozkoši nebo cejchování, či hraní si na mimino.
Každý má jiné choutky, my se třeba vyžíváme v knihách, že knihomolové?

Kniha má docela dost veliké písmena a čtení mi vážně uteklo. Co ale musím pořádně pochválit je obálka! Ta se povedla.

Kdyby mi kniha nepřišla ve štafetě, tak se k ní asi nikdy nedostanu. Takže díky za obohacení mého života! Díky za štafety!

Mojepočteníčko
23.02.2023

• Lady Aradia mapuje životní cestu Lenky Blažejové k povolání profesionální dominy. Kapitoly z osobního života jsou proloženy ukázkami z jednotlivých lekcí, které se svými klienty praktikovala.

• V první chvíli mě napadlo jediný: Takovej bizár jsi už hodně dlouho nečetla Kateřino! Leč, když se nad tím člověk kolem a kolem zamyslí, každý z nás si zkrátka hoví v něčem jiném. Někdo miluje knihy, jiný adrenalinové sporty a další zase ponižující nebo výstřední sexuální praktiky. Výstřední pro nás. Nebo možná jenom pro mě?

• S kritikou sobě vlastní přiznávám, že bych v tomto směru tolerantní partnerkou být nedokázala. Kamarádkou ano, tam je míra mojí tolerance téměř bezbřehá. Jednotlivý praktiky vám popisovat nebudu. Bude lepší, když se podíváte po knížce :)

• Lenka Blažejová překonala poměrně dost překážek, aby došla ke svému cíli. Jejímu odhodlání, společenskému vnímání navzdory, smekám. Za mě netradiční čtenářský zážitek a další knižní doporučení :)

nokid
04.04.2022 4 z 5

Párkrát jsem v Praze autorku potkal když s touhle kariérou začínala; sdělila mi že také žila v Brně. Po přečtení knihy teď o ní vím víc.

gargamelka
02.01.2022 3 z 5

Knížka naláká na téma. Líbilo se mi, že je knížka v podstatě dva v jednom. Kapitola o cestě hlavní hrdinky a kapitola "z práce". Jednotlivé kapitoly na sebe navazují a zapadají do sebe.

pakoshka
31.12.2021 2 z 5

Moje poslední letošní přečtená kniha, po které jsem sáhla kvůli tématu, které je mi blízké - jinak na to moc nahlížet nejde, protože literární hodnotu to nemá žádnou, slohově mi knížka připomíná moje pokusy že základky.

Kdysi před lety jsem četla autorčinu knihu Povolání domina a tu jsem hodnotila líp, možná je to ale tím letitým odstupem.

Štítky knihy

sex sexuální úchylky láska erotika sexualita životní styl BDSM domina sexuální deviace

Autorovy další knížky

Lenka Blažejová (p)
česká, 1963
2007  100%Domina
2012  63%Klíč k pásu cudnosti
1998  69%Povolání domina
2021  81%Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy
2010  74%Daň z orgasmu

Kniha Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy je v

Právě čtených1x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce59x
Chystám se číst20x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x