Duše Henryho Quantuma

Duše Henryho Quantuma https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324832/bmid_duse-henryho-quantuma-xiW-324832.jpg 4 38 38

Henry mívá hlavu plnou nejrůznějších úvah, a proto není divu, když zapomene na veledůležitou věc – vánoční dárek pro manželku. Těsně před svátky se vydá na nákup parfému, ale místo toho se začne toulat San Franciskem a jeho myšlenky i nohy se rozbíhají nečekanými směry. Během onoho zvláštního dne potká i svou dávnou lásku a všechno dopadne úplně jinak, než plánoval…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Heart of Henry Quantum , 2016


více info...

Přidat komentář

latanya34
16.11.2021 5 z 5

Ačkoli tohle zrovna nebyl můj šálek kávy, příběh se mi četl moc dobře. Říkala jsem si, že dám šanci jinému žánru než krimi a trillerům co čtu pořád. Pro někoho kdo nemá rád filozofické zamýšlení se nad světem, životem atd. to asi nebude... Ale krásně se mi díky tomuto příběhu potvrdilo, že ne vždy musíme udělat vše podle našeho rozumu, někdy je zkrátka lepší se rozhodovat srdcem.

danca7416
07.02.2021 2 z 5

Na knize se mi libi, ze nazev odpovida deji. Temer cela kniha je opravdu o dusi hlavniho hrdiny. Dokonce se mi libil i myslenkovy pochod, kde Henry skace od myslenky k myslence, s tim jsem se dokazala dokonale szit. Nekdy byla kniha ale tahla a nudna, nemluve o tom, ze zhruba od pulky knihy dokonale predvidatelna. Hodila se mi do vyzvy diky srdci na obalce. 5/10


BabaJaga11
23.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Z dobročinného bazaru, knihu nikdo nechtěl – klasika :-). Sice když jsem viděla hodnocení tady na DK, zaváhala jsem, ale pak jsem si řekla, že to třeba nebude až taková hrůza :-).

Neodhadla jsem moc dobře, kdy dočtu předchozí knihu, "Plachetnice na vinětách" od J. Hájíčka, a tak se stalo, že, nemaje u sebe jinou četbu, plynule jsem navázala Henrym Quantumem. Po prvních pár stránkách mě napadalo, že je to děsná pitomost a že bych měla číst něco jiného – vždyť život je krátký a krásných knih je tolik! Jenže zrovna jsem nic jiného neměla, a tak jsem četla dál.

Pak mě zas napadalo, že na tom možná něco je... a tyhle pocity se střídaly od začátku až do konce, i když ten druhý přece jen převážil. Co tím vším chtěl autor říci? Netuším – a čtenář si to asi interpretuje různě. Na mě z toho dýchala americká společnost, možná nikoli skutečná, ale taková, jakou ji známe z amerických filmů současnosti. A vlastně nejen z nich...

Sejdete se v práci s kolegy, na večírku s příteli nebo se sousedy. Chcete vypadat vzdělaně a duchaplně, inteligentně a nechcete se za žádnou cenu nikoho dotknout. A vlastně celou dobu mluvíte o ničem, zabýváte se pseudoproblémy, byť to může vypadat vznešeně.

Henry Quantum nechá čtenáři nahlédnout do své hlavy. Směsice myšlenek je pestrá a zdaleka se neomezuje jen na ženy jím milované či (již) nemilované. Kvantová fyzika. Zenový buddhismus. Rodinné vztahy. Moje práce – co přináší mně a co přináší světu. A spousta dalšího.

Ta kniha není úplně marná. A problémy, které nastiňuje mezi řádky, jsou vlastně skutečné problémy, s nimiž se potýká vyspělý svět. Nikdo je ovšem neřeší. Vše je dovoleno. Proplouváme – a to stačí.

Kniha končí zábleskem skutečného, čistého citu. A zase se můžeme ptát – měl na to Henry právo? Bylo to správné? Na to si odpovězte sami. To, že je něco "normální" ve smyslu, že je to běžné, nemusí znamenat, že to je správné. Na druhou stranu, deštěm promočenému Henrymu jsem ke konci knihy držela palce víc než chladné a racionální Margaret.

emilieselden
31.07.2020 odpad!

Opravdu nudná a nezajímavá kniha. Taky jsem nemohla pochopit, že tohle mohl vůbec někdo vydat.

pavlusa025
05.07.2020 1 z 5

Kniha je zbytečně zdlouhavá.. nic moc, čekala jsem něco lepšího.

Pafy
29.05.2020 2 z 5

Zdlouhavé popisy z pohledu introverta a filozofa byly pro mě na čtení náročné. Kapitoly z pohledu žen byly o dost jednodušší.
Děj téměř žádný.
Kniha se mi hodila do výzvy, tak jsem vytrvala, ale znovu se k ní asi vracet nebudu.

petronella1
27.02.2020 odpad!

to jako vážně někdo vydal jako knihu??

Bedur
23.02.2020 1 z 5

Kniha byla za 19 Kč a cena odpovídá kvalitě. Neskutečně mně vadily pasáže, kde hrdina popisuje kudy jde a co vidí, včetně názvů ulic a obchodů. Kdyby to všechno autor vypustil, byla by kniha poloviční, ale mnohem plynulejší.

alzbeta4340
26.06.2018 5 z 5

Dost introvertní román. Je 23. prosince a čtenář se dozvídá, jak ho prožívají a co si myslí Henry, jeho žena Margaret a jeho láska Daisy. Přestože se příběh točí kolem zásadních životních otázek jako je láska, partnerství a reálné nazírání na sebe sama, děj knihy plyne snadno a příjemně. Určitě stojí za přečtení.

evonra
12.04.2017 4 z 5

Aneb o tom, jak může zatřást životem pár minut, když potkáte svou dávnou lásku.
Kniha je zajímavá tím, že je vyprávěná nejen Henrym, ale i jeho manželkou Margaret a v neposlední řadě Daisy.
Pohled do duše Henryho Quantuma je takové zamyšlení se nejen nad životem, který žijeme, ale i zjištění, že co jednoho může štvát a vytáčet, pro jiného může být roztomilé a okouzlující.

Štítky knihy

Vánoce láska

Autorovy knížky

2016  71%Duše Henryho Quantuma