Dům na venkově

Dům na venkově https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11209/bmid_dum-na-venkove-bwf-11209.jpg 3 12 5

Humoristicky laděný román, v němž život koriguje představy mladého manželského páru o romantickém životě na anglickém venkově.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

Puffball


více info...

Přidat komentář

Astonius
27.03.2020 3 z 5

Název a anotace jsou hrozně zavádějící, i když lživé také nejsou... :-) Kdo přistupuje ke knize s nadějí, že si počte o mladém manželském páru, který koupil dům na venkově a potýká se s jeho přestavbou, životem na vesnici a vesničany, ten bude zklamán. Spíše bych řekla, že je to detailně podaná lékařská příručka o rozmnožování sepsaná v beletrii :-) Musím říct, že po celou dobu u mne hodnocení kolísalo asi tak mezi jednou hvězdou a pěti :-) Nedokázala jsem odhadnout, jestli to autorka myslí vážně nebo je to parodie či co. Když se čtenář srovnal s ujetým dějem předpokládajícím, že všichni lidé stále a v pomalu každé situaci myslí jen na to, s kým by se vyspali a většina z nich to i udělá, pak už pokračuje ve čtení bez divení a knihu si užívá. Musím říct, že v textu jsem nacházela řadu trefných postřehů ze života a vztahů a i přes ten podivný děj mne kniha držela při sobě, moc dobře se četla a byla jsem napnutá, jak vše dopadne. Přimíchané téma lidového léčitelství a "čarodějnictví" tomu dodávalo šťávu a bavilo mě - celková povaha záporné osoby a její vztah např. k dětem byly vykresleny dost brutálně, ale patřilo to k ní a celý obrázek o ní to doplňovalo. Celkově má kniha trefné postřehy ze života a vyvolává otázky ohledně lidských vztahů a tužeb, chování mezi nejbližšími příbuznými a kamarády, o nevěře a o tom, jestli náhodou opravdu neexistuje něco mezi nebem a zemí :-)

Hanina61
09.01.2019 5 z 5

Ano, je "divná", a právě proto se mi možná tak líbí. Jinak bych asi ani nedokázala vysvětlit, proč se mi tahle knížka tak líbí, proč mě ty její podivné charaktery tak zvláštně přitahují, proč jsem ji četla už několikrát, proč jsem si ji teď přečetla znovu, a zřejmě ne naposledy. Asi jsem taky "divná". :-D


keksik4
29.10.2016

Uf. Tak tohle jestli je humoristický román, tak evidentně nemám smysl pro humor. Ale pokud hledáte něco mezi gynekologickou příručkou, hororem a snem pařmena v rauši, tak vřele doporučuji. Kniha je místy až brutální, zlehčuje násilí na dětech, vlastně jakékoliv násilí. Díky snaze o vtip za každou cenu místy působí až trapně a závěr, kdy se na dvou stránkách vše v dobré obrátí, vražedkyně a tyranka se napraví, nevěrný a zhýralý manžel do manželské náruče se navrátí..........No, na přebal bych snad možná napsala varování : Není vhodné pro těhotné a kojící ženy, děti a osoby se slabší povahou. Je to moje první kniha od této autorky a tak nějak nemám odvahu vyzkoušet další. Ale knihu jsem dočetla, takže úplně špatná, jen taková....divná.

kika 13
17.12.2012 2 z 5

Těžko hodnotit kladně dočetla jsem ji.

aša
28.06.2012

jedním slovem zklamání,měla jsem trochu jinou představu.Přiznám se,že jsem nedočetla

Autorovy další knížky

Fay Weldon
britská, 1931 - 2023
1993  76%Život a lásky jedné ďáblice
2012  24%Po čem ženy touží
2005  58%Dům na venkově
1994  67%Sestřičky
2001  51%Falešné přítelkyně

Kniha Dům na venkově je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x