Druhá šance pro Zoe

Druhá šance pro Zoe https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494827/bmid_druha-sance-pro-zoe-fIU-494827.jpeg 4 70 34

Zoe právě odmaturovala a chystá se do Londýna na koncert slavné britské kapely, jejímž zpěvákem je její otec. Muž, jehož nikdy nepoznala, se jí po jejím narození zřekl. Nebo to bylo jinak? O dvacet let dříve se Tereza v Londýně pokouší utéct před temnou minulostí. Pilně studuje a postupně se jí zase daří najít radost ze života. Nachází tu nové přátele a zamiluje se do vycházející rockové hvězdy. Quentin je úžasný, má to v hlavě srovnané, není sukničkář ani nebere drogy. Zdá se, že budoucnost bude patřit jejich lásce. Jenže osud má na věc jiný názor… Dva navzájem propletené příběhy od sebe dělí dvě desítky let. Příběh matky a dcery, Terezy a Zoe, dvou božských cukrářek, jejichž dorty dokážou otevírat srdce.... celý text

Přidat komentář

laura
06.02.2024 3 z 5

Dvě ŽENY.
Dva ŽIVOTY.
A nevyzpytatelný osud, který s námi má občas úplně jiné plány, než bychom očekávali...

Matka a dcera. Theresa a Zoe.

Jedna velká láska a jedno velké tajemství...

Oddechový příběh, kde se prolíná minulost a současnost. O jedné velké osudové lásce, jizvách na duši, spoustě bolesti, osamění i křehké naději. O životě, smrti a okamžicích mezi tím.

Čtivé, milé, něžné a předvídatelné - ale vlastně vám to nevadí. Odpočinkový snivý příběh, který vás bude bavit.

Dortíkomilka
01.08.2023 5 z 5

Příběh je napsaný ve dvou dobových obdobích- matka a dcera, které se dohromady proplétají. Zoein příběh mě asi bavil více, protože u toho o Tereze jsem tak trochu věděla, jak to zkončí. Krásně napsané, velmi mě to bavilo. Ta posedlost pečením a sladkým byla taky fajn.


Wisha
17.06.2023 5 z 5

Tak tohle bylo neskutečně milé počtení. První čtvrtka byla náročnější na začtení, ale pak už to najednou svištělo, až jsem zjistila, že jsem třičtvrtě knížky přečetla za jedno odpoledne. :-)
Příběh Terezy byl hořkosladký, na jednu stranu jsem její rozhodnutí chápala, na druhou vůbec. Zato Zoe to měla vážně jednoduché, jakkoli si myslela, že ne - to, jak ji celá parta přijala, bylo úplně snové. Co se týče Jamese - toho samozřejmě nešlo nemilovat. :-) Ale to, co se člověk dozví až ke konci, to mě vážně dojalo. Nádherný příběh dvou cukrářek, doporučuju vřele všem, kdo si chtějí odpočinout. Ale mám pro vás varování - u téhle knížky budete mít neodolatelnou potřebu mlsat!!! ;-)

MaláKnihomolka
06.05.2023 5 z 5

Potřebovala jsem nějakou oddechovku, která se bude lehce číst a přesně to jsem dostala u této YA knihy.
Příběh má dvě dějové linky. Jednu v současnosti, kdy se Zoe poznává se svým otcem a lidmi okolo něj a druhou, která se odehrává před 20 lety, v níž sledujeme život její matky.
Postupně odhalujete tajemství, užíváte si pečení sladkého, až se vám sbíhají sliny na jazyku, užíváte si hudební prostředí, ale také život mladého fotbalisty atd. Nějaké to drama se zde taky najde, ovšem jen tak lehce. Je to opravdu spíš taková odpočinková kniha, která by mi vůbec nevadila delší a více rozepsaná. Plus nějaké to klišé se zde sice taky objeví, ale mě to přesto táhlo číst dál a bavilo mě to. Jednoduše jsem si Druhou šanci pro Zoe užila a už teď se moc těším na další autorčinu knihu.

pogmanka
21.04.2023 5 z 5

Za mě krásná knížka, která mě nutila číst dál s úsměvem na rtech. Takový lehký román se dvěma linkami, dvěma hrdinkami. Odkrýváme, co se vlastně stalo, a jak to bylo doopravdy. Celá kniha je prolnuta pečením, které mě úplně okouzlilo, stejně jako prostředí kapely a poznávání se otce s dcerou. Celý román je napsaný takovým lehkým stylem bez větších dramat, prostě taková pohodová knížka, přesto mi možná maličko na konci chyběl nějaký větší zvrat a nějaké zajímavější zakončení. Přišlo mi to takové ukončení, které nebylo ukončení. Kromě toho jsem si však dílko moc moc užila a určitě si přečtu od autorky i něco dalšího. Mělo to moc krásnou atmosféru.

evismaior
06.01.2023 4 z 5

70% - Pro ty z vás, kterým se nechtějí číst dlouhé recenze, stačí, když napíšu, že pokud hledáte velmi slušnou obdobu románů Jenny Colganové s hrdinkami z českého prostředí, tak Druhá šance pro Zoe je přesně pro vás. A to dokonce i s tou příchutí výtečného jídla, kterou nešetří ani jedna z autorek, a v závěru se vám proto podle očekávání dostane i chutného receptu, nad jehož případnou bezlepkovou variantou teď asi budu nějaký čas dumat.
Nestává se mi, aby mě na zdejší databázi požádal o zhodnocení svého dílka sám autor, a proto děkuji Michaele Schmiedlové za tip na její knížku. Přiznám se totiž, že romány pro ženy s reáliemi české kotliny mě moc neberou (narozdíl od těch, kde hlavní hrdinka pokud možno ve viktoriánském úboru stojí kdesi v cornwallském vřesovišti či na skotské vysočině a zasněně hledí do dáli:-)), takže bych po knížce stěží sáhla a to by byla v tomto případě škoda. Ona to na nás totiž autorka navlékla tak pěkně, že její hlavní hrdinky (matka a dcera) Tereza a Zoe, jejichž vyprávění s odstupem 20 let v románu sledujeme, prožívají svůj románový příběh z větší části v Británii (i když krátká zmínka o mém rodném Táboře taky potěšila), kde Tereza bydlela s rodiči-emigranty a Zoe tam po její smrti přichází poznat svého otce.
Tím je frontman známé rockové kapely - za mé romatické srdéčko další plus (i já mám takovou jednu oblíbenou, byť nikoli britskou kapelu, která dělá poctivou hudbu, členové mají pěkné vztahy a vyhýbají se jim skandály a drogy). I když zejména příběh Zoe a její zprvu především fanynkovské lásky k synovi jednoho z členů kapely, slavnému fotbalistovi Jamesovi působil už opravdu hodně jako z dívčího románku; to její matka aspoň před prvním koncertem, kam ji dotáhla kamarádka, kapelu prakticky neznala a život celebrit a jejich rodin ji docela děsil, což následně ovlivnilo zřejmě i to nejtěžší rozhodnutí v jejím životě.
Pak ale čtenář vstřebal několik úmrtí, román se přehoupl do druhé půlky a trochu se to táhlo, a když se ke konci objevila zápletka, kterou šlo v rámci YA žánru řádně zdramatizovat a natahovat, tak autorka raději zvolila snadnější a ze strany Zoe v podstatě nekonfliktní cestu. Zato její matka to hrotila i přes svou pohnutou minulost až dost a nezbývalo mi, jestli se společně se Zoe neptat, zda měla právo takto jednat. Ono ale, jak už to v rámci tohoto žánru bývá, i další postavy nejednaly vždy tak, jak bych v běžném životě čekala - když například někoho osudově miluji, tak mi asi nebude jako vysvětlení stačit jedna jeho odmítavá věta mezi dveřmi, že? A představa, že dalších dvacet let nebudu dávat najevo zájem, přestože máme společné kamarády, no nevím...
Oceňuji nicméně jazyk, kterým je kniha napsaná, minimum chyb a také žádné tlačení na pilu s nespisovnou řečí, jíž je tak akorát, abychom věděli, že hrdinové jsou normálně se vyjadřující lidé, a přesto to netahá za oči. Vyprávění v první osobě je v YA samozřejmostí, ale autorka nám agresivně necpe neustálé dnes tak moderní psaní v přítomném čase, kdy mám pocit, jako kdybych po boku hlavní postavy běžela sprint a věty často zejména kvůli nevhodné volbě sloves ani nedávají valný smysl. Tady se naopak používání slovesných časů příjemně a nenásilně prolínalo a knížku jsem tak v podstatě slupla na posezení. Škoda jen, že nemůžu pokračovat třeba těmi karamelovými košíčky:-)

LenkaKa
02.01.2023 4 z 5

Pro mě speciální kniha, protože znám osobně autorku a její rodinu. Skvěle napsaná kniha, ani bych to nenazvala dívčí román. Já jsem si z toho vzala mimo jiné to, že bychom nikdy neměli soudit druhé, když neznáme celý příběh.

Dela90
31.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Zoe odmaturovala a chystá do Londýna na koncert, jehož zpěvák je její otec. Bohužel však cestuje sama, protože její matka zemřela. Náhodou se ocitne na jevišti a zazpívá společně s kapelou a tehdy je jasné, že se jí změní od základů život.
Naproti tomu o 20 let dříve se Tereza v Londýně snaží utéct před vlastními démony, a tak s kamarádkou vyrazí na koncert. Zde potká Quentina a najednou jí život začne připadat zase hezký.
Bude jim oběma osud přát?

Dva životy, dva osudy - matka a dcera. Dva příběhy, které se prolínají a krásně doplňují. K tomu přidejte lahodné dezerty při kterých se Vám budou sbíhat sliny. Láska na obzoru.
A hlavně druhá šance na život.

“Dnes je první den zbytku tvého života.”

Moc se mi líbilo vyprávění ze dvou pohledů. Musím přiznat, že současnost a vyprávění Zoe se mi líbilo o poznání víc. Ale taky bylo velice zajímavé se dozvědět o tom, co bylo a jak se Ti dva poznali, co prožívala Tereza apod.

Já jsem ráda, že jsem po knížce konečně sáhla, byla to příjemná romantická oddechovka se sladkým nádechem laskomin, která dokonale zakončila tento rok 2022.

julie.zala
28.12.2022 5 z 5

Moc pěkná knížka. Zoeina posedlost pečením mě bavila.

Barca_1988
23.12.2022 2 z 5

Příběh je hezký napsán, ale je příliš pohádkový. Například pečení na venkovském sídle pro lidi, které sotva poznala, se mi jeví hrozně umělé. Především mě zajímal důvod Terezy a ten jsme v polovině dostala v dopise, a tak už nemám ani motivaci číst. Všechny otázky odpovězené.

Wajny
21.11.2022 3 z 5

Kniha Druhá šance pro Zoe byla pro mě na jednu stranu velkým překvapením, ale na druhou stranu i zklamáním. Kniha má obrovský potenciál, který podle mě nebyl úplně využit.

Příběh je vyprávěn z pohledu Zoe a její matky Terezy. Obě dvě mají velmi zajímavý život, ale na mě toho bylo až moc (místy to připomínalo telenovelu). Mnoho drama, smrti, drastických událostí, neuvěřitelných náhod a to všechno je podávané hrozně rychle a bez hlubších emocí. Je zde až moc pseudozápletek, které mi do příběhu neseděly, některé scény zase byli až moc jednoduché a konec byl až moc uspěchaný.
Děj místy pokulhával, v některých situacích jsem se ztrácela a některé informace přicházeli později. Dalším minusem jsou za mě rozhovory, které nepůsobili vůbec přirozeně.

Více se mi líbila linka Zoe, která mi i více seděla. Líbilo se mi, jak byla přátelská, i přes všechny překážky se pořád smála a na svůj věk se chovala velmi vyspěle. Její matka Tereza mi neseděla vůbec, nelíbil se mi její přístup ohledně dětí. Velkým zpestřením čtení byla jejich společná vášeň (avšak v některých situacích byla zvláštní např. ihned péct v domě otce).

Nechybí tu ani romantická linka, která ale není nijak moc výrazná a je uvěřitelná. Líbí se mi, jak celou dobou stojí za Zoe a nenechal se ničím zviklat, tomu říkám pravá láska.
Hodně se mi líbí poslání knihy, že vše se dá překonat, naděje umírá poslední a že hlavní pomocí jsou pro nás lidi, které máme rádi.

Jelikož nejsem cílovou skupinou, tak se mi tahle kniha strašně špatně hodnotí. Ale umím si představit, že ji jednou bude číst moje 13 dcera a bude se jí líbit, protože má zajímavý děj a je velmi čtivá.

LuciLu
05.11.2022 4 z 5

Nevěděla jsem, co od knihy mám očekávat. Přeci jenom nejsem cílová skupina. Riskla jsem to a pustila jsem se do čtení. Předpokládala jsem oddechovku a dostala jsem ji. Příběh se mi krásně četl, plynul bez větších zádrhelů. V knize se prolínají 2 příběhy - Terezy (matka Zoe) a Quentina A Zoe a její navazování vztahů s otcem a dalšími lidmi z matčiny minulosti a zároveň nalézání pravdy. Kniha v sobě nese řadu vážných témat, která jsou však podávána s lehkostí. No a linka s Jamesem - to byla už jenom třešnička na dortu.

Ketfl
03.10.2022 4 z 5

Tak tohle byla velice pěkná a milá romantika, která vypráví příběh matky a dcery. Čtenář již od začátku ví, že příběh Terezy (matky) neskončí happyendem a pro mě to bylo docela smutné čtení. Na druhou stranu příběh Zoe (dcery) je těžký, ale zároveň nadějeplný, s druhou šancí - jak už název vypovídá. Kniha je velice mile napsaná, útlá a nádherně se čte. Autorka má opravdu příjemný styl psaní. Ano, mohla bych říct, že je kniha v mnohém ne příliš realistická, ale vzhledem k tomu, že se jedná o young adult a primární cílovou skupinou jsou náctileté slečny, tak si myslím, že kniha je v tomto směru naprosto ideální. Naopak jsem si pochvalovala příjemnou romantickou linku mezi Zoe a Jamesem, k tomu sladkosti a pečení, které tomu dodaly na zajímavosti. Na konci potěšil také recept, i když nejsem v kuchyni zdatná, třeba někdy vyzkouším. Mně se to moc líbilo a autorce fandím v další tvorbě.

Kikina182
03.10.2022 3 z 5

Byla jednou jedna dívka jménem Popelka a ta... Stop! Tohle není pohádka o Popelce. Ale skoro by mohla být, protože Druhá šance pro Zoe má takové popelkovské naladění. Jak říká sama autorka, je to taková pohádka pro dospělé (nebo spíš pro mládež). A za sebe musím říct, že opravdu krásná. Na můj vkus je tam tedy pár pseudozápletek, které mi do příběhu příliš nesedí a naopak některé scény bych trochu rozepsala, ale i tak jsem si příběh moc užila. Vlastně jestli znáte film Co ta holka chce, tak myslím, že tahle kniha je mu v ledačemž podobná. Takže pokud se vám líbil, určitě knihu zkuste. Ale nezapomeňte si ke knize vzít něco k mlsání. Naše popelka Zoe totiž neustále něco peče a člověku se z toho prostě začnou sbíhat sliny.

syky245
17.09.2022 5 z 5

Moc se mi líbilo vyprávění matky a dcery. Kniha je tenounká, taková jednohubka, ale krásná. Asi spíše pro mladé čtenářky, ale i ty starší určitě neurazí.

Danago
31.08.2022 3 z 5

Takto si představují typický dívčí román. Trošku pohádkové shledání se ztracenou rodinou. Osudem předurčená láska. Nic moc složitého. Příjemné , jednoduché čtení. Samozřejmě nesmí chybět i nějaké ty překážky.

Některé kapitoly vypráví Zoe a jiné její máma Tereza, je pravda, že jsou napsány, tak stejně, že kdyby nebyly označeny jmény, naprosto nevím která z nich to zrovna je, což je škoda.
O mnoho víc mě ovšem zajímal příběh Zoe

Nejsem cílová skupina ani moc romantiku nevyhledávám, takže pro mě určitě ne. Pro dívky od 11 do 14 let .

hana1039
09.08.2022 5 z 5

Jednoduchý,ale příjemný příběh, který se čte moc dobře, taková jednohubka,u které se uvolníte a relaxujete :-)

veronikaverunka
08.08.2022 5 z 5

Milé překvapení. Nebyla jsem si jistá, co od knížky čekat, ale ukrývala dva povedené příběhy, se spoustou hezkých momentů k zamyšlení. Ve výsledku mi ani nevadilo, že byla tak krátká, v hlavě mi ještě chvíli bude ležet.
A romantická linka s Jamesem byla jednoznačně boží!!!

Kenan
08.08.2022 3 z 5

Příjemná YA jednohubka.

nada3314
07.08.2022 4 z 5

Sladká růžová obálka nalákala i mě věděla jsem, že už vůbec , ale vůbec nejsem cílová skupina a přesto jsem si ji s chutí přečetla. Zrovna jsem měla plnou hlavu práce a potřebovala jsem nějakou oddychovku a tak jsem po ni sáhla. A udělala jsem moc dobře, né jenom, že se příběh krásně četl, ale i mě dokázal přenést do mého dospívání. Úplně jsem si vzpomněla když jsem hltala jednu knihu za druhou od p. Lanczové. Tak přesně lehce se četla i tato. Příběh jako takový je dost emoční a řeší plno vážných témat, ale autorka fakt umí hezky psát, že mě pohltila a nepustila.

Moc děkuji za možnost prožít příběh, který se odehrává ve dvou časových liniích. Maminka Tereza mi byla blíž, ale i příběh Zoe - dcery Terezy jsem si moc užila.

Doporučuji všem mladým slečnám, které začínají se čtením, toto je zaujme na 100%. Jestli máte v okolí slečnu, které chcete udělat radost tato kniha pro ní bude ta pravá.

Štítky knihy

pro dívky romantika cukrárna pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

2016  80%Bronzová medaile
2022  80%Druhá šance pro Zoe
2023  87%Formulista

Kniha Druhá šance pro Zoe je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce74x
Chystám se číst64x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x