Drobná laskavost

Drobná laskavost https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294938/bmid_drobna-laskavost-zDq-294938.jpg 5 76 9

Harry Dresden série

< 10. díl

Zdá se, že v životě čaroděje Harryho Dresdena konečně nastává klidné období. Válka mezi Bílou radou a Rudým dvorem upírů už zdaleka nezuří tak jako dřív, nikdo se ho v poslední době nepokusil zabít a jeho horlivá učednice se začíná učit skutečnou magii. Budoucnost se konečně začíná jevit v příznivých barvách. Ale stíny minulosti se vracejí. Mab, královna Zimního dvora Sidhe, žádá po Harrym drobnou laskavost, kterou nemůže odmítnout. Splnění tohoto závazku však Harryho postaví mezi nejděsivějšího nepřítele a stejně hrozivého spojence, a zároveň podrobí jeho schopnosti a věrnost nejtěžší zkoušce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Small Favor , 2008


více info...

Přidat komentář

jackdaw
23.07.2023 5 z 5

No tak . To nám přece nemůžete udělat . Kde jsou další díly ? Jen 10 dílů ze 17 ( zatím) ? Nečestné, nesportovní. Nutně potřebuju další .Ta série je snad čím dál lepší.

Lacie
19.08.2022 5 z 5

Tak. Já. Nemám. Slov! Tentokrát moje Věštírna Lacie s.r.o. střelila trošičku vedle, ale né zas tak moc:) Konečně!!! se Harry dá dohromady s nějakou ženskou, už mi ho fakt bylo fyzicky líto, není to tedy Murph, ale XXX (kdo přečetl, dosadí si), třikrát sláva.
A zápletka! V každé knize je to palba, temná, nebezpečná, gradující... Harry potřebuje k výhře nápady, sílu, šikovnost, štěstí i přátele, aby další díl znovu zvedl laťku, kam až tohle může růst? No vážně, kam, když nemáme k dispozici další z již vydaných 7 dílů... asi se na stará kolena budu muset pustit do své angličtiny a trochu jí vylepšit:(
Po démonech, vlkodlacích, Denariánech, Nekromancerech, válkách Letního a Zimního dvora, Rudého, Černého i Bílého, černé magii a neznámému nebezpečí Černé rady – se v tomto díle promíchá tolik protichůdných zájmů zúčastněných stran, jedné nebezpečnější než druhé, že to asi ani nemohlo dobře dopadnout, i když co a komu se stalo, to jsem nečekala.
Opouštíme sérii v opravdu napjaté chvíli, tolik rozjetých linek, zajímavých, lákavých... navíc ani s dalšími díly v knize neubývá humoru a hlášek, třeba o žaludku vyděšeném Mollyiným dušeným masem tak, že radši přestal kručet :) Kručet jdu já, tedy kňučet... a stahovat to anglicky, ach jo!


Hadati
18.09.2021 5 z 5

Butcher už se naučil, jak správně zamíchat kartami, aby příběh neztrácel napětí a svižně ubíhal, aniž by se musela střídat jedna akční scéna na druhou. Harry se, jak je jeho zvykem, nezaplete pouze s jedním nebezpečným nepřítelem, ale s mnoha. Hlavními protivníky tu pak jsou Denariáni, tedy démoni, kteří ovládnou člověka s pomocí jednoho z 30 stříbrných Jidáše Iškariotského. Harry naštěstí už není takový solitér jako z počátku série, takže si nechá pomoci od svých přátel jako je jeho bratr Tomas, Murphyová nebo Michael. K nim se pak přidají další spojenci, všechno staří známí z předchozích dílů. Aby toho neměl Harry málo, tak se do toho všeho ještě zamíchá letní a zimní dvůr.

Je velká škoda, že další pokračování Harryho Dresdena v češtině již nevyšlo. Doufejme, že k překladu někdy v budoucnu dojde, jinak čeští čtenáři skončí se spoustou neuzavřených konců.

BookEater
02.05.2019 5 z 5

Harry mě úplně pohltil, do dalších dílů jdu v angličtině, nedá se svítit...

adela6112
07.03.2019 5 z 5

Super!

evik.sv
22.06.2017 5 z 5

Perfektní díl splnil moje očekávání.Doporučuji. :)

alzbeta4340
09.09.2016 5 z 5

Harry má tolik nepřátel, až z toho jde hlava kolem. Moc pěkný díl, hodně akční. Těším na další a doufám, že brzo vyjde. Doporučuji.

cukrovka
28.08.2016 5 z 5

Opět příběh plný akce a napětí, který se skvěle četl. Harry je úžasný v boji proti zlu a ve své práci se stále zlepšuje. Také jeho přátelé ho nenechají v boji samotného. Nelze než doporučit.

pejty
18.06.2016 5 z 5

Tak tato kniha mě opět dostala do kolen. Výborný příběh prošpikovaný skvělým humerem. Harry Dresden by si měl pořídit na tu svoji nevymáchanou hubu, ze které lítají hlášky jako ze samopalu, zbrojní pas. Protože jsou opravdu životu nebezpečné (a to nejen pro něj, ale i pro mě jako pro čtenáře, protože jsem se málem zadusil jídlem, když Harry zase vypálil jednu od boku a já se mohl potrhat smíchy). Příběh je opět plný skvělé akce, kterou mám na této sérii tak rád, a která se mi snad nikdy neomrzí. A také je neskutečně napínavý a čtivý, což zapříčinilo to, že jsem knihu nemohl odložit z ruky a párkrát jsem kvůli ní přišel pozdě do práce.