Dračí hora

Dračí hora https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92514/bmid_draci-hora-diZ-92514.jpg 4 155 25

„Dračí hora je vynikající lékařský thriller – tak svižný, hrůzný a zlomyslně chytrý, že se nedá odložit. Stejně jako ve svém předchozím díle, i zde nám autoři předkládají mistrovský příběh.“ – Richard Preston, autor bestselleru New York Times The Hot Zone „Román Dračí hora je stejně úžasně komplikovaný jako každý thriller, jaký se mi kdy dostal do ruky – rovnoměrně vyvážené pasáže lékařské a počítačové vědy, kybernetiky a metafyziky s velkorysou příměsí jezdectví a vědění o přežití v poušti. Douglas Preston a Lincoln Child vytvořili nesmírně poutavé dílo. Není to nic menšího než ukázka vrcholného umění!“ – Stuart Woods, autor Choke a Imperfect Strangers... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Mount Dragon , 1997


více info...

Přidat komentář

Luigi1
03.09.2023 5 z 5

Dobře napsané a i se velice dobře čte

hankamol
03.03.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo. A bylo to napínavé.


soupik2012
10.04.2021 4 z 5

Škoda, že této dvojici autorů někdo neřekl, že méně znamená často více. Příběh mě zcela pohltil. Podzemní laboratorní prostory kde nebezpečí číhá na každém kroku. Tajemství některých kolegů, hutná tajemná atmosféra. Na tom šlo postavit celý příběh. Bohužel se autor rozhodl jinak a mě pokazil celkový dojem z této knihy. Dobrodružná pouť pouští přitom nebyla vůbec špatná. Až na to samotné finále. To bylo jako z hodně nepovedených béčkových filmů. Virtuální svět, který sledujeme zároveň s putováním pouští mě také příliš neoslovil. Možná bych nebyla tolik roztrpčená, kdybych se příběhem nemusela doslova protrápit. Audioknihu totiž načetl pan Luděk Nešleha. Někdo by mu měl říci, že nemá vůbec cit pro četbu knih. Mezi slovy totiž dělá často zcela nepřirozené pauzy. Musela jsem poslech zrychlit až na 1,5. Potom jsou pauzy přirozené, ale zrychlená četba není pro poslech nic příjemného. Tuto audioknihu tedy nikomu k poslechu nedoporučuji.

čef
14.08.2020 5 z 5

V jednom období bylo možná knih o nebezpečí genové manipulace až příliš. Tato kniha však je trochu jiná a vyčnívá docela dost z šedého průměru, alespoň dle mého názoru. Originální je v této souvislosti třeba honička po poušti nebo třeba šílený vědec, který zase není až tak šílený, aby chtěl ovládnout svět. A je toho jistě více co zde, v této navýsost poutavé dobrodružné knize, stojí za přečtení.

Rawen616
23.12.2019 3 z 5

Jak mám dvojici Preston & Child rád, tak tohle byla zatím asi nejslabší kniha, co jsem od nich četl. Respektive, dobré to bylo až někam kousek za půlku. Celou dobu se to totiž tváří jako čtivější variace na slavnou knihu Kmen Andromeda, kdy se s hlavní postavou seznamujete s výzkumným zařízením a smrtonosným virem a celou dobu tušíte nějaký blížící se průser. Jenže ono se to celé vyvrbí poněkud jinak. Kdyby se z toho téměř uplně vynechalo to pouštní dobrodružství a psychedelická část ve virtuální realitě, která jak kdyby tam přilétla z úplně jiné knihy, tak by to byl příjemný průměr. Takhle se to natáhlo na dost podivné béčko, kdy jsem ke konci už přeskakoval celé stránky, hlavně abych to měl za sebou.

Kerberos
15.04.2019 4 z 5

Poutavé čtení o tom v co se můžou zvrhnout genetické pokusy.Nechybí ani zločin,láska a varování lidstvu.

Šnek86
09.10.2018 3 z 5

Od těchto autorů spíše průměr, ale konec v celku ušel.

DzordanoChruno
08.10.2018 3 z 5

Zaujímavé a protichodné názory na génové inžinierstvo. Atraktívne prostredie laboratórií a amerického západu. Škoda hlúpeho záveru v púšti, extra nudného opisu virtuálnej reality vo výťahu a zlého iskrenia medzi hlavnými hrdinami.

85098211
19.08.2018 4 z 5

První kniha z těch, které jsem si s sebou vzala na dovolenou do Chorvatska :-). S poslechem audioknihy jsem začala hned v noci, tj. již po cestě, a děj mne zaujal hned od první stránky, byl opravdu napínavý a strhující. I když jsem se s tematikou genetického inženýrství v literatuře doposud nesetkala, zrovna tohle se mi zdálo na celé knize nejzajímavější. Protože se mi ale příběh ve finále zdál nereálný a natahovaný, jednu hvězdičku ubírám ;-).

Hanulka25
17.08.2018 odpad!

Tuhle dvojici autorů mám moc ráda. Tohle se ale opravdu nepovedlo. Snažila jsem se začíst téměř měsíc, marně.

bekule
20.02.2018 3 z 5

Výborné napínavé cény z genetické laboratoře a skvělé konečné finále na poušti. Strhující cesta Carsona a Vacaové by si zasloužila větší prostor oproti nudné vedlejší lince mimo Dračí horu . Za konečné scény v kyberprostoru hvězdičku ubírám a závěr se Scopesem a Levinem mi přišel hodně nereálný.
..................................................................Výzva 2018

Romžiry
11.07.2017 4 z 5

Velmi zajímavé čtení. Kniha je napínavá a záhadná. Doporučuji.

lexulka
03.07.2017

Chtěla jsem ji vyhodit, když jsem ji našla při uklízení. Pak jsem do ní nakoukla a za dva večery ji přečetla. Akorát tak dost napětí, hodně klaustrofobie, samozřejmě nechybí (ne)čekané milostné vzplanutí. Tohle všechno se, bohužel, může klidně v dnešní šílené době stát. Za mě dobře napsaný (a přeložený) napínavý thriller.

trudoš
12.11.2016 4 z 5

Jednoduchý vědeckofantastický thriller se skvělou ponorkovou atmosférou v podzemní genetické laboratoři. Jen škoda, že autoři u tohoto motivu nezůstali a nedovedli drama o osmi lidech do nabízeného extrému. Nelze jim však upřít schopnost dovedně splétat a přizpůsobovat vědecká fakta s vlastní fantazií, z čehož vzniká zábavný dobrodružný příběh jako stvořený pro ukrácení dlouhé chvíle. Jen koncepce jim tentokrát moc nevyšla, takže finále přijde nečekaně už polovině románu a zbytek je jen stopadesátistránková dopinkávačka. Napínavá, ale nastavovaná až to bolí, nemluvě o úplné dohrávce, která je už z úplně jiného soudku.
Všechny tyhle zvraty ovšem mají jednu nezanedbatelnou výhodu - očekávaná klišé jdou stranou, protože pro překotný spád na ně není místo. Zůstane tu sice spousta líbivého kýče postrádajícího logiku, ale to zas k tomuhle žánru prostě patří. A taky se jednou spisovatelskému tandemu povedlo vytvořit rozporuplné padouchy v pozadí, z nichž se jen těžko vybírá ten, kdo je horší.

coquus
21.10.2015 5 z 5

První třetina knihy mně silně připomínala Rouhání od D. Prestona či Bouři od obou autorů tím, že i zde byla uzavřená společnost vědců téměř odříznutých od světa. Ale tím také podobnost končí, protože tenhle příběh je jiný. Hned od počátku to má spád a napětí, takže jsem tuhle knihu přečetl doslova jedním dechem.

Thebookman
02.07.2015 5 z 5

Tak tato knížka je důvodem, proč jsem začal číst díla od dvojice Preston-Child. Byla to moje čtenářská prvotina, kdy jsem se s touto super dvojicí autorů seznámil. Je to taková kniha, která v mysli zůstane, aniž by jste chtěli. Četlo se to velice dobře. Napětí na každé stránce. Prostě tito autoři umí psát zajímavé příběhy. A to, že jich už napsali tolik, je jedině důkazem. :-)

Mako123123
03.04.2015 3 z 5

celkom dobré, zaujímavé, ale posledných zhruba 100 strán sa dalo vpohode preskákať (dve- tri vety prečítať na každú z posledných 100 strán) čo som aj v podstate urobil, na začiatku ma to bavilo- a bol som zvedavý čo a ako... nepoznal som rozdané karty ale ku koncu to nabralo klišé spád, tak ako u každej druhej knihy, a potom to začalo byť predvídateľné, takže preto som to preskakoval, napriek tomu že to bolo o to napínavejšie a akčnejšie , bolo to vlastne aj o to predvídateľnejšie, kedže takto sa vyvinie skoro každý dej... Mnohých tu ohúrila téma- kybernetika, biologické zbrane a pod... ja zasa som tohto veľa načítaný (scifi knihy, články na nete) a navidený (scifi filmy, seriály, dok, videá) že ma táto knižka (dej) až tak nefascinuje.

Ardein
18.04.2014 4 z 5

Opravdu zajímavé čtení. Pasáže o výzkumu byly asi nejzábavnější, ale už se moc dobře nepamatuji. Kniha se každopádně četla skoro sama, což vždycky vítám.

Můžu jenom doporučit! :)

kocour_mikeš
14.01.2014 3 z 5

Kniha má v podání sehraných autorů klasicky strující čtivý text, líbila se mi a přinesla očekávané. První dvě třetiny se zaměřením na výzkum byly nejlepší, v poslední a v závěru autoři trochu ubrali (a překombinovali s 3D realitou), přesto kniha byla na obvyklé lehce vyšší hladině kvality žánru. Dávám 65%.

Hespik
27.08.2013 5 z 5

děsivé popsaný provoz laboratorního komplexu..