Dotek minulosti

Dotek minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390669/bmid_dotek-minulosti-Z6W-390669.jpg 3 40 12

Spisovatelka Monika Hrubešová je opět zapletena do případu vraždy, a ne jen tak ledajaké. Aby se psychicky vyléčila ze smrti svého milence, nastěhuje se na dobu neurčitou do hotelu, který vede její kamarádka Magda. Při té příležitosti se znovu setká se svým bývalým milencem ze studií – Magdiným nynějším manželem, se kterým se právě rozvádí. V domnění, že tentokrát je to to pravé ořechové, s ním Monika tajně obnovuje svůj vztah. Ovšem netuší, že jeho úmysly jsou postranní. Mezitím se v hotelu stane několik znepokojujících událostí, včetně úmrtí jednoho z hostů slavnostního udílení cen. Vše se zdá jako nešťastná náhoda, ovšem tím umírání v hotelu nekončí – kapitán Baloun a nadporučík Jedlička mají co dělat, aby si poradili s vraždou. Ačkoli se zdá, že spolu jednotlivé případy nesouvisí, kapitán Baloun má tušení, že všechny tyto tragédie mají společného jmenovatele. Co koho donutilo k vraždě? A kdo je další na řadě? Podaří se Monice Hrubešové z tohoto nebezpečného propletence uniknout bez následků? Detektivní příběh plný napětí s nečekaným rozuzlením.... celý text

Přidat komentář

Jiitush
07.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Detektivka to byla průměrná, ale co mě na knize iritovalo úplně nejvíc bylo naivní a dětinské chování spisovatelky Moniky. Kolik že jí bylo? Přes třicet? Protože se chovala jako bláhová a nezkušená patnáctka a ne jako dospělá žena, kterou ještě navíc dost poznamenal násilnický bývalý přítel.

Bezhlavě si začne užívat románek s bývalým milencem (brr, tohle je hrozné slovo) a vůbec jí nevadí, že je to manžel její dobré kamarádky. Od ní se dozvídá detaily z jejich manželství, Magda jí popisuje jeho temné stránky, říká, jak ji psychicky i fyzicky ubližoval, dokonce ji i několikrát znásilnil, a Monika co? Nic, prostě to vypustí z hlavy, nebere v potaz, on určitě takový ve skutečnosti není a bůhví jak to bylo s tím znásilněním. Promiňte ale jako cože? Kdyby mi tohle řekla moje dobrá kamarádka, rozhodně budu stát při ní a už vůbec bych si s jejím manželem nezačala, ale ještě spíš bych od něj zařadila hodně rychle zpátečku. A co udělala Monika, vyspělá žena, přeživší domácího násilí a nejúspěšnější spisovatelka Česka? I nadále si s ním užívá obrovské množství sexu, venku i vevnitř, a na kámošku a její rady zvysoka dlabe.

No nevím, většinou s vrahy nesouhlasím, ale neubránila jsem se úsměvu, když o Monice prohlásil: "Jsi coura! Miluješ každého, kdo se na tebe usměje." Myslím, že lepší charakteristiku hlavní postavy už nedostaneme.

Tohle byla moje první kniha ze série i od autorky a do dalších se už asi ani pouštět nebudu.

Hasickat
19.09.2023 5 z 5

Autorku mam rada a jeji knizky zhltnu prakticky okamzite. Ani jednou jsem netipla vraha a proto me knizky tolik bavi. Trochu me jen mrzi ty useknute konce. Clovek si vlastne jen domysli, jak to s prezivsimi obetmi dopadlo a jak asi reagovali, kdyz se dozvedeli celou pravdu.


lalela
02.03.2023 5 z 5

Jelikož mám autorku velice ráda, a její knížky mě nikdy nezklamaly, nezklamala mě ani tato, a proto dávám pět hvězd. Paní spisovatelka má neuvěřitelný cit pro zápletky, vykreslení postav a příběhu. Děj knížky se převážně odehrává v hotelu. Nenechá vás ani na chvíli v klidu, alespoň já jsem musela číst v každé volné chvíli, abych už konečně věděla, kdo proč jak. Zápletek je v knížce víc, ale vše do sebe krásně na konci zapadá.

JaKa1974
06.11.2021 3 z 5

Kniha má zajímavý obal, přečetla jsem ji, když už jsem začala, taková nic moc detektivka.

jprst
10.03.2021 1 z 5

Stručné hodnocení: Nic jiného ke čtení po ruce, bohužel, nebylo...A ta jedna hvězda jen proto, že jde o českou autorku.

surikata246
28.05.2020 3 z 5

Nic uchvacující to nebylo a asi bych to ani nedočetla, ale kvůli nedostatku literatury. Půjčeno od sestřičky v nemocnici.

BaNaMa
12.02.2020 2 z 5

Přečetla jsem, neurazila a ani nenadchla. Bylo to takové nijaké, hlavně se autorce pletly Monika a Magda :-)

zdehan
03.07.2019

Kniha se mi líbila dobře se četla.

1alena1
05.06.2019 3 z 5

Velice čtivá kniha pro chvíle, kdy člověk potřebuje vypnout a odpočinout. Doporučuji jako čtení na dovolenou. Zkusím další knihu od autorky.

VulpesVulpes
05.05.2019 4 z 5

Kniha mě bavila a příjemně překvapila.

alnahu
04.02.2019 3 z 5

Detektivka z českého prostředí, se mi četla dobře. Zaujala mě i obálkou.

stju
01.01.2019 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala, sice jsem ji dočetla, ale určitě se k ní nebudu vracet. Popsala bych ji jako nepříliš zajímavý a zdlouhavý příběh s povrchně vykreslenými postavami, navic kombinovaný s divnou a zamotanou detektivkou.
Sice jsem laik, ale podle komentářů u ostatních knih jiného žánru této autorky se domnívám, že podle mé zkušenosti, detektivky nebudou její nejlepší volbou, jak oslovit čtenáře.

Autorovy další knížky

Jitka Ludvíková
česká, 1981
2021  84%Propast
2021  79%Vánoční případ
2019  73%Dotek vraha
2015  80%Zkrocení mlsného muže
2022  85%Poslední pozdrav