Dohoda s ďáblem

Dohoda s ďáblem https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139178/bmid_dohoda-s-dablem-CWU-139178.jpg 4 148 26

Napínavý děj se odehrává v kulisách atraktivního společenského prostředí ve Stockholmu 19. století. Příběh osmnáctileté dívky Beatrice Löwenströmové, která po smrti svých rodičů vyrůstá u strýce ve Stockholmu. Otec ji vychovával liberálně, strýc je naopak velmi konzervativní a Beatrici kvůli jejímu temperamentu nenávidí. Aby se Beatrice co nejdříve zbavil, souhlasí s jejím sňatkem se stárnoucím hrabětem Rosenschiöldem, který má ovšem sklony k sadismu. Beatrice po zklamáních v lásce nakonec se sňatkem souhlasí, protože doufá, že se tak osvobodí od strýce. O svatební noci ji ale hrabě znásilní, brutálně zbije, ostříhá ji vlasy a vyrazí se pobavit do nevěstince…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Brána
Originální název:

Överenskommelser , 2010


více info...

Přidat komentář

LenkaVes
31.12.2023 4 z 5

Velmi zajímavý příběh osudové lásky. Tahle autorka mě svými knihami umí oslovit a nějak se mi dostat po kůži...

Toňula
27.10.2021 4 z 5

Po románech ze současnosti jsem zkusila autorčin historický román. Opět spokojenost-čtivý milostný příběh o síle žen, proradnosti, ješitnosti a krutosti některých mužů a hloubce lásky. Jen ten závěr byl na mne trochu moc sladkobolný


martina5069
09.09.2021 4 z 5

Krásný román 19.století ze Stockholmu. Příběh je plný lásky, vášně, zrady, intrik ale hlavně krásných šatů, plesů a krajiny. V příběhu se setkáme s hlavní hrdinkou Beatrice, která vyrůstá po smrti rodičů u strýce, který se k ní chová jako ke kusu hadru a dohodne jí sňatek s vévodou, který je krutý. Sňatek jí domluví jenom proto aby za ní dostal peníze a zbavil se jí. Jenomže se do příběhu zamotá ještě druhá hlavní postava a tou je Seth Hammerstaall. Jak to asi dopadne už je jasné :-) Mám tyhle historické romány ráda protože se přenesu do historie, kterou už nejde zažít jinak než knižně. Některé scény v knize jsou pravdu nechutný, bohužel to u dohodnutých sňatků bývá. Hodnotím 4* i když mi čtení trvalo skoro 4 měsíce pořád jsem se ke knize ráda vracela a těšila se na konec.

Barbara182
23.02.2021 3 z 5

Čtivě napsaný příběh lásky v časech, kdy ženy o svém osudu moc rozhodovat nemohly a byly odkázané na libovůli svých poručníků či manželů. Kniha se četla jedním dechem a navzdory anotaci, která prozrazuje zápletku až kdesi za polovinou příběhu, buduje hezky zvolna milostný vztah hlavních hrdinů, kterému bohužel osud zrovna nepřeje. Přiznám se, že mě dost rozčilovalo, jak si spolu pokaždé pořádně nepromluvili a vznikaly tak zbytečné zmatky a nedorozumění. Tři hvězdičky nakonec dávám za smutnější ladění příběhu, kvůli kterému nevím, jestli se mi bude chtít ke knize vracet, byť to byl pěkný, silný příběh.

evineckY
16.01.2021 4 z 5

Kniha popisuje dobu, kdy žena neměla žádná práva a pro muže většinou neznamenala nic a tak s ní bylo tak jednáno. (Vlastně si to někteří myslí i dnes!) Ale samozřejmě, jako správný romantický román musel skončit - a žili šťastně, protože tak to mám na knihách ráda :-)

Elena1615
20.05.2020

Úžasná kniha plná napětí, nespravedlnosti a lásky, od které jsem se nemohla odtrhnout. Určitě stojí za přečtení :)

janelka2
08.03.2019 5 z 5

I když úplně nemusím historické romány, tato kniha se mi velice líbila. Zanechala ve mě hluboký pocit a to se mi často nestává,úplně jsem cítila pocity hlavních hrdinů. Řekla bych, že autorka dokázala skvěle vykreslit postavy a celkové rozpoložení postav. Chvilkami mi bylo až duševně šoufl, takže bych řekla že se kniha opravdu povedla. Až mi bylo líto, že je konec. Kladné postavy jsem si oblíbila.

mona1
01.11.2018 5 z 5

Od této knížky jsem se nemohla odtrhnout. Krásná knížka, sympatičtí hlavní hrdinové, hrozně se mi líbily vtipné odpovědi hlavní hrdinky na tzv. mužskou nadřazenost. Od této autorky jsem přečetla všechny knihy, které u nás vyšly, na všechny jsem se těšila a nezklamaly mě.

IrennCasman
12.10.2018 5 z 5

Neskutečná kniha! Miluji historické romány Simony Ahrnstedtové. Je pravda, že začátek byl takový zmatený, trochu mi trvalo se do knihy vpravit, ale když se tak stalo, strhla se ve mně bouře pocitů. Měla jsem zlost jak na Beatrice tak na Setha. Avšak už od začátku bylo jistě všem jasné, že tihle dva prostě musí být za každou cenu spolu. Protože kdyby tomu tak nebylo, jejich životy by se proměnily v dlouhá léta utrpení. A i přesto, že tento román nebyl ničím výjimečný, mé srdce si okamžitě získal.

mariva
07.05.2018 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale nakonec to nebylo tak špatné, snad jen trochu dlouho trvalo, než si oba hrdinové všechno vysvětlili.

Klarv
05.12.2017 4 z 5

Když jsem dočetla knížku na čtečce a nechtělo se mi ještě spát, padl mi název této knihy do oka. Během chvilky jsem se začetla a knihu přečetla málem na jeden zátah. Ano, je to červená knihovna. Ano, asi na knize není nic výjimečného oproti ostatním historickým románkům. Přesto se kniha četla dobře. Hlavního hrdinu jsem si oblíbila, i když to byl morous a po dlouhé době bylo opět příjemné číst o lásce, která vzniká polibky a nevinnými doteky při tanci na bále, než moderní erotické knihy, které jsou celé jen o sexu. :D :)

vivalamuff
13.09.2017 3 z 5

Moc mě to nebavilo. Kniha byla promenádou plesů, večírků, dýchánek a jiných radovánek. Příběh se táhl. Hlavní hrdinové měli možnost - oba! - vzít osud do vlastních rukou, ještě než dojde k pohromě. Bohužel tak neudělali...

Cartyra
12.08.2017 5 z 5

Po dlouhé době kniha, která mě chytla od prvních stránek. Krásný, zajímavý příběh, co mi nedal vydechnout. ☺

Veronika33
06.07.2017 3 z 5

Zaujímavá kniha plná intríg a zvratov udalostí. Kniha sa pomerne dobre čítala, ale niekedy sa mi zdala až veľmi pritiahnutá za vlasy a neskutočná. Určite však od autorky ešte niečo vyskúšam.

deedulka
14.01.2017 4 z 5

Pěkný přiběh o vzdělané ženě, která doplácí na dobu, v níž se narodila. Intriky, láska a kopa překážek, které musí překonat a doufat, že nakonec štěstí a láska zvítězí. Je to má druhá kniha od autorky a líbí se mi jejich historická tematika. Zatímco předchozí kniha byla z období hradů a rytířů, zde je pro změnu jiné časové období 19.století. Období domluvených sňatků a gentlemanů. :-) Velká výtka patří obsahu knihy na přebalu, kdy mi prozradili jednu z hlavního rozuzlení dějové zápletky, která je až někde v polovině knihy.

LutherKing
26.12.2016 odpad!

Dlouhé táhlé čtení. Ještě, že už byl konec.

Baraliska
29.08.2016 5 z 5

Oslnivá knížka, která mě přiměla plakat, tak jako by mi umřel někdo v rodině. A i když je to předvídatelné, někdy je lepší vypnout mozek a jen číst.
Ta kniha je tak dojemná a dechberoucí, že dokáže rozplakat všechny ženy na světě, a kdyby ne, tak je to určitě převlečený chlap ;).

orinka3
03.11.2015 1 z 5

Nemůžu uvěřit, že TAKHLE se skutečně "žilo". I když připustím, že ženy to mívaly těžké a o důstojné místo ve společnosti musely bojovat, knize prostě nevěřím. Hrdinka je sice krásná, ale pitomá. Dost mě nudila, už opravdu nemám ten správný věk, aby mě bavily dlouhé pohledy a podlamující se kolena. Čekala jsem něco jiného. Hvězdičku nechávám za snadné čtení.

tisha8409
10.08.2015 1 z 5

Jedna hvězda za zajímavý popis děje na přebalu, který mne nalákal....
na hru dovu hloupých děcek, kdy na sebe jukají v Opeře ano ne ano ne, pak se honí po kluzišti, pak se líbají proto, aby na sebe byli záhy naštvaní a odmítají se a pak jednoho dne k tomu dojde a z ní, nezkušené, se opět jako v 50ti odstínech stává ve vteřině divoká milenka, která okamžitě ví co chce.
Přátelé, toto kroucení skutečnosti zabalené do nerozhodnosti děcek u báboviček mne skutečně nebere.

smaille
28.07.2015 4 z 5

Jsem spokojená, ač mám raději romány že současné doby, tohle je jeden z mála historických, který má v mojí knihovně určitě místo a v budoucnu se k němu ráda vrátím

Štítky knihy

19. století Švédsko

Autorovy další knížky

Simona Ahrnstedt
švédská, 1967
2016  82%Nepřátelé a milenci
2017  81%Oheň a voda
2012  77%Dohoda s ďáblem
2020  76%Všechno, co chci
2013  86%Z donucení