Dívky z lesů

Dívky z lesů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475179/bmid_divky-z-lesu-eq5-475179.jpg 4 194 49

Devatenáctiletá Wren a její dvě sestry, Sage a Evie, vyrůstají v chatce mimo civilizaci na severu státu New York. Když nejmladší Evie vážně onemocní, jejich matka s ní odejde vyhledat pomoc do nedalekého města. Ale nevracejí se. Jak měsíce plynou, naděje pomalu mizí, zásoby se tenčí a hospodářská zvířata umírají. Nemilosrdná zima se blíží. Pak se objeví cizinec, který tvrdí, že hledá matku dívek a neodejde bez nich. Aby unikly, musí Wren a její sestra porušit základní pravidlo – opustit les. Zjistí, co před nimi bylo skryto, před čím utíkají, a odhalí tajemství, která je držela ve tmě po celý život?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Stillwater Girls , 2019


více info...

Přidat komentář

zimolka
08.04.2024 5 z 5

Kniha stojí za přečtení ,je opravdu zajímavá.

TerkinKnižnySve
06.04.2024 5 z 5

Minka Kentova - Dívky z lesů


Počet strán: 221
Žáner: #thriller
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_ikar

Výborna kniha!

Dve oddelené línie, pri ktorých čakáte ako a kedy sa prepoja.

Nicollete, nešťastná žena, ktorá rieši neveru manžela.

Wren a Sage, ktoré riešia osamelosť bez matky a sestry.

Priznávam, že časti s Nicolle sa mi zo začiatku nepáčili tak ako časti s dievčatami, tam sa riešila nevera ale tam sa riešil boj o prežitie.

Wren a Sage, dievčatá, ktoré v 21. storočí nevedeli, že existuje elektrina, že existuje život mimo ich lesnej chaty. Až sa u nich jedneho dňa zjaví neznámi muž a oni zo strachom ujdú a svoj život vezmú do vlastných rúk.

Určite túto knihu odporúčam a kôli malému počtu strán ani nemôžem viac prezrádzať ale bola výborná!

To čo vyzeralo ako Jasná vec sa pretočilo o 180 stupňov a ja som menila názory hádam každú jedmu stranu!

A teda rozuzlenie mi vyrazilo dych!

Štafeta č. 162
Kniha č. 80/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #minkakent #divkyzlesu

Obsah:

#vážnachoroba #cudzinec #napätie #les #tajomstvo #zima #sestry

Devatenáctiletá Wren a její dvě sestry, Sage a Evie, vyrůstají v chatce mimo civilizaci na severu státu New York. Když nejmladší Evie vážně onemocní, jejich matka s ní odejde vyhledat pomoc do nedalekého města. Ale nevracejí se. Jak měsíce plynou, naděje pomalu mizí, zásoby se tenčí a hospodářská zvířata umírají. Nemilosrdná zima se blíží. Pak se objeví cizinec, který tvrdí, že hledá matku dívek a neodejde bez nich. Aby unikly, musí Wren a její sestra porušit základní pravidlo – opustit les. Zjistí, co před nimi bylo skryto, před čím utíkají, a odhalí tajemství, která je držela ve tmě po celý život?


Makuliiina
20.01.2024 5 z 5

Waaaaau! Super super super! Tuhle knížku jsem si moc užila. Je něčím jiná, záhadná, místy strašidelná a námět neotřelý. Doporučuju ji kudy chodím.

Dajine
06.01.2024 4 z 5

Nadějně napsaný začátek, jen ten konec, takový zvláštní happyend, ten celkový dojem dost pokazil.

simona g.
11.11.2023 5 z 5

Perfektní, skvělá, napínavá, zajímavá. A takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Kniha, která vás prostě vcucne a nechcete od ní na moc dlouho, protože prostě potřebujete vědět, co je v dalším odstavci, na další straně, v další kapitole. DOPORUČUJI!!!

Pivísek
28.10.2023 4 z 5

Kniha, která mě vtáhla do děje. Vyprávění dvou postav byl skvělý tah pro vykreslení příběhu a pohledu na události z více stran. Nebyl to klasický krvavý thriller, ale napínavé to bylo, ne že ne... Rozuzlení a konec jako v americkém filmu, za to je * dolů, ale jinak se mi kniha líbila.

anája
09.10.2023 3 z 5

Pěkně napsaná kniha. Doporučuji

jpatr
05.10.2023 4 z 5

Na začátku trochu zdlouhavé, ale postupně čím dál tím lepší a pak se to muselo dočíst jedním vrzem.

WaN635
25.08.2023 4 z 5

Nebyl to klasický thriller, netekly potoky krve, konec byl slaďoučký, ale i tak se mi kniha líbila.
Příjemně zamotané, krátké kapitoly, střídání pohledů dvou postav, to vše bylo super. Ovsem příběh byl celkem dost nereálný, což mi ve finále moc nevadilo, počítala jsem od prvních Kapitol s tím, že to bude spíše oddechové čtení.

Pavlína2019
15.08.2023 5 z 5

Super, jsem moc nadšená, kniha se mi ohromně líbila!

Velice zajímavý příběh, kniha není příliš obsáhlá, poměrně tenká, psaná velice svižně a jakoby jednoduše, ale v dobrém slova smyslu - oči po řádcích jen letí, vše se velmi dobře chápe, napsaná je napínavé i dojemně.

Líbilo se mi, že má krátké kapitoly, možná půlka knihy je jako bych četla dvě knihy na střídačku a pak se vše krásně spojí a propojí a zajímavě dopadne. rozhodně všem doporučuji!

CorpseBride
10.08.2023 3 z 5

No.. napinavy to bylo, originalni pro me docela taky. Kniha se cetla svizne a nebyla prilis zdlouhava, ALE... cely je to trochu pritazeny za vlasy, takova pohadka no.. neurazilo, nenadchlo

danielavachova
10.08.2023 4 z 5

Dobré čtení , napínavé až do konce.

Zorka
31.07.2023 3 z 5

Příběh velmi zajímavý, z mého pohledu si ale zasloužil trochu více péče a složitější dějovou linii. Nicméně se kniha četla velmi dobře.

Karina_
12.07.2023 3 z 5

Kniha byla skvělá, příběh skvělý, styl psaní a postavy se mi moc líbili, ale konec mi přišel strašně rychlý.
Knihu ovšem hodnotím pozitivně

Ivka14
08.06.2023 4 z 5

Kniha mě fakt bavila. V knize jsou dvě dějové linie, jedna se zaměřuje na ženu, která se obává, že její manžel má poměr, a druhá na dvě sestry, které žijí samy v odlehlé chatě bez elektřiny a moderního vybavení. To je vše, co kdy poznali. Poté, co jejich matka odejde a už se nevrátí, jsou sami. Když jsou sestry nuceny opustit jejich domov, obě dějové linie se protnou a věci se dají do pohybu!

Jde spíše o lehkou záhadu než o skutečný thriller, přičemž otázkou je, kdo jsou dívky a proč je jejich matka držela v ústraní.

Příběh se mi opravdu líbil, bylo to rychlé čtení a díky krátkým kapitolám mě to nutilo číst dál a dál. Určitě doporučuji

tereziehl
28.05.2023 5 z 5

Mně se kniha líbila moc. Byla úžasně čtivá, kratinké kapitoly byly tak akorát pro udržení napětí a dynamičnosti. Jen těžko se ji dalo odkládat, a to mně se až tak často nestává. Příběh byl za mě nápaditý, jazyk chytrý, osobní. Rozuzlení se mi taky líbilo, chápu komentáře o překombinovanosti, já ale nutně nepotřebuju, aby každá knížka byla stoprocentně pravděpodobná. Já to nečekala a uspokojilo mě to, to mi stačí.

Jirinamac
23.05.2023 3 z 5

Je to takový nepravděpodobný americký příběh, ale dobře se to čte. Kapitoly jsou krátké a střídá se vyprávění dívky Wren, která žije s matkou a sestrami v odlehlých končinách od civilizace a mladé ženy Nicolette, které řeší své dlouhodobé psychické problémy. Příběhy ze začátku spolu nemají spojitost, až později se tajemně protnou a vzniknou nepravděpodobné příběhy několika lidí.

mary2019
16.05.2023 5 z 5

Až do poloviny knihy jsem neměla tušení, jak spolu dva příběhy souvisí. Knížka se četla velmi svižně, je to ta, kterou nechcete odložit a to mám ráda.
Příběh je trochu nereálný, ale vůbec to nevadí. Líbil se mi děj a jeho vývoj. Postavy mi byly sympatický a vlastně do poslední chvíle jsem netušila, kdo, co a proč.
Rozhodně doporučuji přečíst. Jo a slza ukápla
Dávám 5/5.

iva2423
13.05.2023 3 z 5

Nepravděpodobná, těžko uvěřitelná zápletka.

kačenka80
03.05.2023 5 z 5

Kniha byla napínavá až do konce. Krátké kapitoly psané z pohledu 2 žen. Příběh byl plný zvratů a četl se jedním dechem. Konec byl předvídatelný ale ani tak to neubralo knize na kouzlu.

Štítky knihy

thrillery rodina tajemství sestry matky a dcery americké romány

Autorovy další knížky

Minka Kent
americká
2021  85%Dívky z lesů
2019  67%Jako by se vypařila

Kniha Dívky z lesů je v

Právě čtených3x
Přečtených247x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených9x
Knihotéce203x
Chystám se číst197x
Chci si koupit40x
dalších seznamech4x