Dívka ze země Venku 1

Dívka ze země Venku 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492225/bmid_divka-ze-zeme-venku-1-FOJ-492225.jpg 4 220 35

Dívka ze země Venku série

1. díl >

Kdysi dávno byly dvě země, oddělené od sebe vysokou zdí. Země Uvnitř, kde žili lidé, a země Venku, obývaná prokletými bytostmi. Prokletí se šířilo dotykem – a tak každého, kdo vkročil do země Venku, čekal přísný trest. I přes to však v zemi Venku žila malá dívenka jménem Šiva. Nebyla sama – starala se o ni prokletá bytost, pan učitel. Ti dva se nesměli dotknout, avšak poutalo je k sobě více, než by se na první pohled mohlo zdát. Dívenka ze země Venku je melancholický fantasy komiks plný bohaté představivosti a temných prvků. Vymyká se současné japonské komiksové produkci jak grafickým zpracováním, tak citlivým příběhem, který čtenáře záhy pohltí. Dětská zvídavost hlavní hrdinky odhaluje svět plný podivných bytostí a lidí, jejichž pohnuté osudy a strach z prokletí prověří, kam až sahá dojemné přátelství Šivy a jejího ochránce. Kdysi dávno, v daleké krajině existovaly dvě země. Svět byl rozdělen na zemi Venku, kde žily podivné bytosti, jejichž dotek přenášel prokletí, a zemi Uvnitř, kde v bezpečí žili lidé. Tento příběh začíná setkáním dvou, jenž se nikdy potkat neměli. Je to příběh dívky a bytosti, chycených v hluboké průrvě, která odděluje noc a den…... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Gate
Originální název:

とつくにの少女 1 (Tocukuni no šódžo) , 2016


více info...

Přidat komentář

Elion
22.04.2024 5 z 5

Tohle byla trochu temnější a melancholická manga. Nejprve jsem si myslela že mě vůbec nenadchne, ale nakonec se stal pravý opak.
Poté, co si zvyknete na temné kresby, zjistíte, že se před vámi začíná odvíjet velmi krásný příběh. Malá holčička Šiva a její učitel ze „země Venku“. Jejich vztah je krásný i přesto, že se jeden druhého nemohou dotknout, aby ji nezasáhlo prokletí těch z Venku. Proč ale je v zemi Venku a ne s ostatníma neprokletýma? Proč se ji ti ze země Uvnitř pokusili zabít? A jaké tajemství před ní její učitel skrývá?
Jako každý první díl je i tento úvodním dílem k celé sérii a já se do ní rozhodně v blízké době hodlám pustit. Těším se na to, co si pro nás tady autor připravil v dalších dílech. Jako každá manga, i tahle je záležitostí na pár chvil jeden díl. Ale určitě to nic nemění na tom, jak krásný příběh nám autor předkládá a já moc doufám, že bude i nadále takhle krásný.

kopeceli
21.04.2024 2 z 5

Nejprve ocením kresby, ty se mi líbily. Obálka je také zajímavá.
Příběh sám vypadá zajímavě, ale ke konci každé kapitoly se přihodí něco, co nejde rozklíčovat a uvrhá čtenáře záměrně do zmatku. To se mi nelíbí, nebaví mě to. Kniha je i na mangu moc krátká, je vidět snaha z mála udělat co nejvíc dílů. Za ty peníze kniha nestojí.


Jazzminator
12.11.2023 3 z 5

Zajímavý nápad, jsem zvědavá, jak bude v dalších dílech rozveden. Manga byla ale kraťoučká a příběhu nebyl tedy moc "dán prostor", a tak ani za mě prozatím není moc co hodnotit.

knidopel
05.10.2023 4 z 5

Melancholická manga s temnějším námětem. Nějak si nejsem jistá, jak hodnotit. Docela mě to bavilo, ale při čtení jsem byla trochu zmatená, asi zejména z kresby. Není ošklivá nebo něco takového, ale asi mě ten styl úplně nesedl a měla jsem trochu problém se díky tomu zorientovat v ději. Co se pak týká děje, líbil se mi vztah Šivy a pana učitele. Po prvním dílu však příběh vyvolává spousty otázek a stále jsem úplně nepochopila, jak to vlastně v tomto světě chodí, co jsou vlastně zač jednotlivé postavy apod., takže velmi doufám, že v dalších dílech tomu trochu více porozumím a zvyknu si i na kresbu.

Apo73
30.07.2023 4 z 5

Moje první manga. Vychován na komiksu Rychlých šípů, Čtyřlístku, detektiva Štiky, Galaxie z "ábíčka" (ABC) jsem přes třicet let komiksy nečetl. Až děti mi teď doporučili, zajaté mangami a tak jsem si od nich nechal doporučit. A musím uznat, že na tom něco je.
Konkrétně tato kniha je samozřejmě jen otvírákem většího příběhu, ale myslím, že dobrým. Má atmosféru, a nejen, že ji vyjadřuje kresbou, ale i paralelním vyprávěním, co se děje v tutéž dobu v zemi Venku a Uvnitř, pomalu roste napětí, využívá to stejné principy filmové skladby a střihu. Původně jsem myslel, že to obrazotvornost svoji konkrétností spíš ubije, ale v tomto případě tomu tak není. Je to asi proto, že spousta věcí je nedořečených, nedokreslených a tak si člověk může na těch dvou světech participovat vlastní představivostí. Správně je tam namícháno tajemství, nevyjasněnost z minulosti, podezření, prokletí, a v kontrastu čistota (dívka), radostnost, bezbrannost, která je v ohrožení. A nakonec autoři mají smysl pro pointu, protože končí první díl v nejnapínavější situaci - kdy člověk se musí jít okamžitě začít shánět po dalším dílu. Takže jako mangový křest to pro mě dopadlo výtečně, jsem za to moc rád. Ale přiznám se, že spíš mě baví písmenka, které mi moji představivost nesvazují, ale rozviřují.

Skodinka89
25.07.2023 5 z 5

Zajímavá myšlenka, uvidíme co bude ve 2.díle

elisa9688
21.07.2023 5 z 5

První manga co čtu a jsem velmi spokojená, moc se mi líbí vztah Šivy a pana učitele.

evca7271
07.07.2023 5 z 5

Já moc komiksy nečtu,ale tahle se mě moc líbila. Těším se na další díl.

Eliška063
23.03.2023 5 z 5

První díl se mi velmi líbil, jsem zvědavá na pokračování.

Guarnere
12.03.2023 5 z 5

Dobrý rozjezd celého cyklu, okamžitě se vrhám na další díl, karty jsou rozehrány zajímavě, nápad originální a samotné kresby nádherné.

Lka
24.01.2023 4 z 5

Začátek mě moc nenadchl. Říkala jsem si, že v této sérii asi pokračovat nebudu. Ale po přečtení celé knihy jsem změnila názor a už teď jsem zvědavá na pokračování.

klaraj093
03.01.2023 3 z 5

Krátká, nenáročná manga.. Nenadchne, neurazí..
Četla jsem lepší příběhy, ale zlé to nebylo.. Jako oddechovka mezi beletrií super..

Nieroccoon
26.12.2022

Nudilo, ale dám šanci ještě dvojice a uvidíme.

michaela.97
11.11.2022 4 z 5

Tohle byla moje první manga. Se čtením jsem problém neměla, rychle jsem se zorientovala. Někdy ale byly zmatečné bubliny s textem.

Hned na začátku knihy jsem se trochu ztratila. Nepochopila jsem ho. Ale když jsem se k němu po dočtení příběhu vrátila, byla jsem v obraze.

Obsah: Jde o lehce tajuplný, ale velmi melancholický a citlivý příběh, který po jeho dočtení zanechá řadu otázek a otevřených témat. I proto se těším na pokračování a jsem zvědavá.

Ilustrace: Jsou krásné, neobvyklé. Občas ale nejsou (v mých očích) 100 % čitelné, což je škoda, ale čtenář si alespoň potrénuje představivost.

Knížku jsem proletěla rychle. Jde o takovou milou záležitost na večer. Na hodinku, na dvě. Záleží, jak moc si její obsah vychutnáte. Rozhodně jsem ale při čtení narazila na pár hezkých myšlenek, ke kterým se dost možná ještě vrátím.

stanislav0373
21.10.2022 4 z 5

Má první manga...a nevypadá to špatně. I přes počáteční problémy se čtením jsem si příběh, respektive jeho první část celkem užil. Na mě sice trošku víc listování (čte se rychle, i když si prohlížíte kresby), ale oddychovka na dlouhou chvíli perfektní.

knihomolkajanca
02.10.2022 4 z 5

Hodnocení 1+2 dílu dohromady:
V tomto příběhu existují dvě oddělené země. Země Uvnitř, která je domovem vše lidí a Země Venku, plná prokletých bytostí. Ale právě v Zemi Venku žije i jedna malá holčička. Jmenuje se Šiva a má po boku jen svého ochrance, pana učitele, jak mu sama přezdívá. Ale i pan učitel je jeden z prokletých, a proto se ti dva nikdy nesmějí dotknout. Manga Dívka ze země Venku vypráví o střetu dvou světů, o přátelství, a o tom, jak může strach z neznámého dohnat člověka z děsivým činům…

Jedná se o mé první setkání s mangou a rozhodně nejsem zklamaná. Na první dobrou mě okamžitě zaujaly ilustrace, které se mi hodně trefily do vkusu. Příběhem jsem byla už jen velice příjemně překvapena. Je temný, chvílemi možná trochu melancholický, ale taky drsný. Přiznám se, že druhý díl mě v tomto ohledu lehce šokoval. Nevím proč, ale i přes temnější atmosféru jsem čekala spíše pohádkovější nádech.

Jelikož se jedná o mangu, četla se samozřejmě celá naopak. Na tento způsob čtení jsem si však zvykla během pár stran a pak už jsem už jsem si jen užívala čtení i ilustrace. Jediné, co mě mrzelo, je, že každý díl je záležitostí tak na půl hodinky maximálně. Textu je tady opravdu docela málo, takže vám stránky pod rukama budou svištět jedna za druhou. Za mě je to trochu škoda, protože bych v tomto světě ráda zůstala o něco déle. Upřímně bych si nejraději přečetla všechny díly naráz, protože příběh se zatím jen rozjíždí a já mám v hlavě spoustu otazníků.

Dívka ze země Venku je příběh o neobvyklém přátelství, příběh o předsudcích i strachu, příběh, který se vás dotkne zajímavými momenty, ale překvapí svou drsností. Jsem velmi zvědavá, jakým směrem se bude odvíjet, protože popravdě řečeno, vůbec to nedokážu odhadnout.

Na další díly se velice těším a doporučuji.

Hodnocení: 75%

Za poskytnutí prvního i druhého dílu moc děkuji Knihy Dobrovský.

HermanekB
08.09.2022

Milý příběh, který nijak zvláště neohromí, ale ani neurazí. Po grafické stránce je příběh velice pěkně nakreslen. Mangu normálně nečtu, ale tento příběh mi přišel velice rozkošný. Rozhodně nelituji času, který jsem strávila při čtení této knihy. Těším se na další díly.

Dávám čtyři hvězdy ****.

Shaxx
04.09.2022 3 z 5

První díl trochu skoupý na informace, kresba mi moc nesedla a bubliny se slovy? No jéje, mnohokrát to bylo o odhadu, kdo co asi říká, nebylo moc přehledně naznačeno, ke komu slova patří. Asi nic, v čem bych potřebovala pokračovat :)

AlčaH
15.08.2022 5 z 5

Moje první manga - a rozhodně jsem si pro začátek vybrala dobře. Kresba i příběh se mi moc líbily, rychle jsem se začetla a otáčela stránku za stránku. Díky poutavému a čtenářsky ne až tak náročnému příběhu jsem si celkem rychle zvykla i na čtení zprava doleva a brzo mi to přišlo zcela přirozené. :)

Abych byla upřímná - po knize jsem sáhla proto, že se mi líbila velmi povedená obálka. Mám pro tento temnější styl slabost. Rozhodně jsem se ale neunáhlila, protože mě skutečně oslovil i vnitřek knihy. Kresba byla přesně tak temná, jak jsem očekávala, a právě díky ní měla celá kniha tajemnou a kouzelnou atmosféru.

Příběh v 1. díle této série se teprve rozjíždí, čtenář se seznamuje se světem, v němž naši hrdinové žijí, a dozvídá se, jak to v něm funguje. Za mě byl tento úvod moc povedený, nalákal mě a těším se na pokračování v dalších dílech.

6591
06.08.2022 4 z 5

Zajimavě vymyšlený příběh podaný v nejjednodušším podáním - v manze. Manga krásně vtáhla do děje a už trochu přítele, když "fňukal", že si koupil jen jeden díl.
Velice doporučuji jako oddechovku od náročného čtení.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Nagabe
japonská, 1993
2022  84%Dívka ze země Venku 1
2022  81%Dívka ze země Venku 2
2022  88%Dívka ze země Venku 3
2022  84%Dívka ze země Venku 4
2023  85%Dívka ze země Venku 11

Kniha Dívka ze země Venku 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených314x
Čtenářské výzvě40x
Doporučených12x
Knihotéce91x
Chystám se číst91x
Chci si koupit37x
dalších seznamech8x